reklama
malaulka
Podwójna mamusia
Mnie ostatnio lekarz pytal czy czuję ruchy i czy dużo a ja mu, że pierwsze dziecko więcej się ruszało niż teraz to maleństwo, to on się spytał czy czuję przynajmniej 10 ruchów na dzień,a jeśli tak to wszystko jest w porządku.
Więc skoro lekarz tak mówi to chyba jest dobrze, a moja dzidzia nie jest aż tak bardzo aktywna ale napewno dużo więcej razy się poruszy w ciągu calego dnia niż 10.
Więc skoro lekarz tak mówi to chyba jest dobrze, a moja dzidzia nie jest aż tak bardzo aktywna ale napewno dużo więcej razy się poruszy w ciągu calego dnia niż 10.
U mnie ma być co najmniej 5 ruchów rano w ciągu godziny i tak samo wieczorem. A generalnie to chyba 10 w ciągu 12 godzin. No i moje dzidzi wzięło mnie dzisiaj na przetrzymanie . W nocy po pobudce na siusiu dostałam kilka kopniaków (to chyba za szczęścia, że więcej miejsca mu zrobiłam ;-)), a rano zawsze wstawałam 6:30-7:00, a dziś Martynka "zaspała" i przyszła do nas o 7:30 więc się wszystko przestawiło i czekałam na te ruchy, aż się doczekałam koło 11 . Teraz też się rusza więc już mi ulżyło. Zobaczę jak jutro rano będzie wyglądała sytuacja.
Zwalniam zwalniam jakos nie bawi mnie prespektywa odwiedzania malucha w inkubatorze:---(
Normalnie jak stanełam dzis przy mojej zaznaczonej rurze to az mnie zatkało Niby 2 cm ale hmmmmm
Normalnie jęcze jakby to moja pierwsza ciąża była ale ja sie tak szybko nie poddam 2 tyg minimum
Normalnie jak stanełam dzis przy mojej zaznaczonej rurze to az mnie zatkało Niby 2 cm ale hmmmmm
Normalnie jęcze jakby to moja pierwsza ciąża była ale ja sie tak szybko nie poddam 2 tyg minimum
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MOja tez jest ruchliwa i czasem wieczorem licze 10 ruchow na godziene ale ona wyrabia sie w kilka minut
Ja czytalam aby liczyc jak dzidzia jest najbardziej aktywna np wieczorem
Ja czytalam aby liczyc jak dzidzia jest najbardziej aktywna np wieczorem
magdziunia
Październikowa Mama'08
Ufff .... rusza się napewno - zalatana byłam i tyle a poza tym to mały człowieczek jest i ma prawo mieć leniwe dni.
Będzie dobrze a w razie czego ktg mogę zrobić.
Będzie dobrze a w razie czego ktg mogę zrobić.
reklama