reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

A przy dwójce małych dzieci to chyba ciężko tak sobie poleniuchować... oj ciężka sprawa ale podobno drugi trymestr to zastrzyk energi ;-) czyli już niedługo :-)

reklama
hmm, jesli chodzi o bolace piersi to ja zaliczam sie do grona tych, ktore sie borykaja z tym problemem. najgorsze jest to ze jak nosze stanik to mnie bola, a jak go zdejmuje to bola jeszcze bardziej. nawet wygodnie sie ulozyc na lozku nie moge :-(
do tego dochodzi pobolewanie brzucha i glowy (ale chyab juz o tym pisalam :sorry2: :-p ) aj!! i problemy z koncetracja mam!!! :-) i to okrutne. wiele rzeczy zapominam,alboe powolutku bardzo kojarze. ale coz ja na to poradzic moge... :-p ;-)

Od połowy dwunastego tyodnia, bardzo bolą mnie piersi:-( To nie jest taki typowy ból. Najpierw swędzą, pozniej pieką i dopiero bolą. Nie umiem juz wytrzymać:-( Jak zapobiec temu?

Cześć,
oj, coś wiem n.t. tych kłopocików. Szczęśliwe te, które mają standardowe. Ja niestety od 13 do 16 tygodnia leżałam w szpitalu (plamienia), więc moje kłopociki mają tytuł: CZY DOCZEKAM SIĘ ZDROWEGO DZIDZIUSIA? bardzo przydałoby mi się wsparcie kogoś życzliwego! Jest to moja 3 ciąża, więc jeśli mogę w czymś pomóc, zapraszam. Bużka, Wiki38

Witaj Wiki:-)
Ja też początek ciąży spędziłam w szpitalu z powodu plamień. To jest moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 9 tyg:-(Bardzo się bałam, ale teraz jestem dużo spokojniejsza. Dwa dni temu widziałam zdrowego, ruchliwego maluszka na Usg i już wiem, że musi być dobrze:-)Na kiedy masz termin porodu?

Powiedzcie mi, Listopadowe Mamusie, co sądzicie o opalaniu się na naturalnym słoneczku ? ;-) Wiem, że brzuszek oczywiście zakryty. Opalałyście się już w któryś z tych słonecznych i ciepłych dni tego roku ? Czy to zdrowe dla dzidziusia ?

Witam,
co do opalania to wiadomo, że słoneczko wysusza i postarza skórę. Ponadto może wpływać na powstawanie przebarwień na skórze, specyficznych dla okresu ciąży. Niektóre znikną po porodzie, niektóre zostaną. Mój lekarz stanowczo zabronił mi opalania, więc jestem blada jak... :) . Mimo, że bardzo lubię opalanie i słoneczko, po co ryzykować?

faktycznie troszkę przechlapane jak ktoś lubi się smażyć na słonku a tu teraz będziemy takie bladziutkie:zawstydzona/y: Myślę że podczsa spaceru jak się troszkę opalimy to spoko ale smażenie się z całą pewnością odpada(nie wolno się przegrzewać). Zdrowie naszych dzieciaczków najważniejsze :-)

reklama
Witam,jestem w 22 tygodniu ciazy i na ostatniej wizycie lekarz mi powiedzial ze mam troche za nisko lozysko,boje sie i nie moge nic konkretnego znalesc w internecie na ten temat.moze kturas z Was cos mi napisze.:-(

Do góry