reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

Hej,cos nas malo dzis na forum,ja caly czas poleguje,mam kiepski dzien,bola mnie kosci,jak na grype,to durne cisnienie skacze,za oknem sloneczko a ja w wyrku,normalnie juz mnie szl.trafiawiem ze kazdej z was cos dolega,ale czasami mysle ze nie wytrzymam juz dluzej,chcialabym cos zrobic,a nie mam sil,w glowie mi sie kreci jak sie podnosze z lozka.a porod moze nastapic nawet jakis czas po terminie.tylko nie to,mowia ze chlopcy szybciej sie pchaja na swiat?????ciekawe,ja 3 corki urodzilam po terminie,:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
hej dziewczynki!
ja od wczoraj (sobota) leze i jakos tak powoli słaniam się po domu, tez mnie wszystko boli jakby na grype sie zapowiadalo(oby nie) pozatym raz mi zimno raz goraco i dodatkowo bol w dolnej czesci plecow, co jakis czas chodze i robie sobie cieply prysznic co przynosi chwilowa ulge.nie moge zabardzo juz usiedziec-musze pojsc pod ten prysznic i polezec-bo jestem caly czas zmeczona. jak sie nic nie poprawi do jutra to lece do rodzinnego po zwolnienie bo nie usiedze w pracy z takim samopoczuciem
Anetka oby ciśnienie sie unormowalo
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki -świeżutkie mamusie i te ktore jeszcze oczekuja wraz ze mną na rozwiazanie-oby do listopada

aga111 to moze byc jak najbardziej czop, ale nawet jesli odpadnie caly to nie znaczy ze za chwile zacznie sie porod, bez czopa mozna chodzic dobrych pare dni. Jak nspissls Lana3, moze poczekaj na inne objawy typu skurcze albo wody. Chyba ze bardzo sie niepokoisz to zadzwon do swojego lekarza:tak:.
Lana3 wierze ze Cie wszystko boli od tego lezenia. Ja leze od wczoraj i tez mi sie kreci w glowie jak w stane a nogi mam jak nie moje tylko przykrecane, mimo ze nie sa spuchniete. Lana kiedys pisalas ze pojawiaja Ci sie skurcze, powiedz mi prosze jak duzo w ciagu dnia ich masz i czy zwracasz uwage w jakich odstepach czasu nastepuja?
bigU pewno ze idz na zwolnienie, nie ma co sie narazac na dodatkowe cierpienie przez siedzenie w pracy. Oby te dolegliwosci byly tymczasowe:tak:.
Aneta23 czy gosc zabral ze soba Twoje podwyzszone cisnienie, licze ze tak:tak:.:tak:

Dornika ja skurcze mam juz od ponad 3 tygodni,pojawiaja sie w roznych porach dnia,trwaja po 1 minucie,powtarzaja sie nawet co 7 minut.ale bywaja tez dluzsze odstepy.:baffled:

Dzięki Lana, Dorinka. Ja nadal w całości. Tak jak radzicie czekam na skurcze lub wody. Trochę napina mi się brzuch ale to mam nie pamiętam już od kiedy. Byłam nawet na spacerze.
Trzymajcie się dziewczynki dzielnie.

Dziewczyny czy to możliwe że maleństwo tak bardzo napiera główką tam w dole że czasem podczas ruchów czuję takie potworne kłucie w pachwinie jakby mi ktoś wielką szpilkę wbijał i trwa to dosłownie sekundę ale ból taki ze doprowadza do łez :baffled:. A czasem kłuje w odbyt, masakra jakaś, mam już serdecznie dość:wściekła/y:

dombar z tego co wiem to nie skurcz,pytalam ostatnio lekarza to mi powiedzial ze dziecko sie wstawia w kanal rodny,ze to normalne,tk wiec musimy to wytrzymac,a ja mialam dzis mala powodz,nie wiem czy to wody czy tylko tyle sluzu,ale wkladke mialam mokra.te dolegliwosci juz mi sie nasilaja,tak bardzo chcialabym juz urodzic,bo nawet widze ze dzieci maja mnie dosyc.:szok::szok::szok:

reklama
Ja mialam dzis okropna nocke, wczoraj bylismy z P na dluzszym spacerku, a w nocy mialam okropne dolegliwosci, takie jak pisala dombar, tylko ze one u mnie pojawialy sie przy kazdej probie zmiany pozycji, a jak doszly do tego ruchy malej to myslalam ze skonam z bolu, nie mam pojecia co to bylo, dobrze ze jutro wizyta to sie dowiem co i jak, a i Wy mnie uspokoilyscie
lana3 ja od jakiegos czasu mam straszne uplawy, ale wczoraj to zauwazylam taka galaretowata wydzieline, podejrzewam ze to czop sie saczy, ale az tak duzo jak u Ciebie tego nie mialam

Do góry