reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

Martynaq próbój dzwonić do lekarza, jak nie b ędzie odbierał to może spróbuj na oddział...\
Aneta z chłopami tak to jest czasami palna coś bezmyślnie a my się nakręcamy, powiem Ci tylko tyle że jestem pewna że nawet mu przez myśl nie przeszło że może Ci w ten sposób sprawić przykrość:no: głowa do góry będziemy się tym martwić po porodzie...
ja ze stresu ciągle jem i jak tak dalej pójdzie to w ostatnich 2 tygodniach przytyję tyle samo co podczas całej ciąży:angry:

reklama
MARTYNAAG - jedź na oddział, niech Cię posprawdzają co się dzieje.... matko mam nadzieję, że wszystko jest ok, trzymaj sie kochana...!!!

ANETKO - wstrętne te rozstępy!!! na brzuchu póki co mi nie wyskoczyły ... ale na biuście.... szkoda gadać mam fioletowe cycki :D oczywiście mój M stwierdził : "no a miałaś takie piękne piersi...." mówił to żartem, a mnie to bardzo uraziło, aż się rozpłakałam.... cóż faceci sobie nie zdają sprawy jak bardzo nas dotykają takie uwagi. Pocieszam sie , że potem zbledną te wstręciuchy fioletowe i nie będzie ich tak widać ;)

Martynag trzymam kciuki zebys gdzies sie wreszcie dodzwonila

A co do rozstepow to ja sie nie wypowiadam, mam je doslownie wszedzie, plecy, brzuch, uda, nogi, pachwiny, piersi, jestem po prostu cala czerwona

Martynaag dziewczyny dobrze radza, lekarz powinien Cie sprawdzic. Odezwij sie jak najszybciej mozesz, udalo Ci sie dodzwonic do lekarza czy zdecydowalas sie pojechac do szpitala. Trzymaj sie mocno!

Co do rozstepow to chyba ich nie mam, albo sa w takich miejscach ze nie widze a maz nie komentuje. Musze Wam powiedziec ze moj gin probuje dowartosciowac swoje pacjentki i na kazdej wizycie zanim wyjdzie z gabinetu powtarza "wygladasz pieknie", a ja sobie mysle je, je gadu, gadu:sorry2:. I juz na piewszej wizycie podczas ktorej mezulek mi towarzyszyl dostal nakaz ze ma mi to codziennie powtarzac. No, tak ze slysze to prawie codziennie, ale ma to odwrotny skutek bo najzwyczejniej mnie to wkurza, przeciez mam oczy na glowie i lustro na scianie:dry:.
Tak wiec dziewczyny, jestescie piekne i juz!!!!!

Wszystkie lezace dziewczyny, zycze Wam duzo, duzo, wytrwalosci i sily. To juz koncowka, ale wierze ze bardzo sie dluzy szczegolnie kiedy towarzysza rozne dolegliwosci. Oby Wam jak najszybciej czas umykal.

Qrcze, coraz wiecej u kazdej z nas problemow. Ja to myslalam, ze ciaza to taki blogi stan a tu o caly czas cos sie dzieje, az chwilami ma sie dosc.:sorry2:

Martynaagtrzymam kciuki, zeby bylo wszytsko dobrze.

madzik1388 co do tego kremu to ja kupuje w Rossmanie.

Martynaag trzymaj się dziweczyno i daj szybko znać mam nadzieje że to nic poważnego. ja dzisiaj od południa mam problemik bo coraz częściej twardnieje mi brzuch jak skała a w raz z nim ból taki jak na okres który rozchodzi sie na tył pleców.Wiecie co ja już rosziłam ale nie mam pojęcia jak wyglada skurcz moze to smieszne ale nie pamiętam.wiec pytam was bo ostatnio coraz częsciej to mam i coraz mocniejsze te bóle, i zauważyła więcej wydzieliny takiej przezroczystej czy to normalne.

Madzik1388 no to nasi M moga sobie lapki podac:-D, napewno nie chca zle, ale jak mam zly humor to mnie juz takie teksty draznia. Zwalam to na hormony:tak:. Przy czym M mowie "dziekuje kochanie" i zaciskam zeby, bo jak mu powiem cos ostrzejszego to juz pewnie nigdy tej frazy nie uslysze:-D.
izka_sz to twardninie brzucha to chyba wlasnie skurcz, z tego co piszesz to mniej wiecej tak to wyglada, a jak bol rozchodzi sie na okolice krzyza to juz takie mocniejsze skurcze. Wydzielina przezroczysta jesli nie ma nieprzyjemnego zapachu, to z tego co wiem jest normalna, ale inne dziewczyny pewnie zaraz sie wypowiedza i sie upewnisz.
A jak sie polozysz albo zmienisz pozycje to brzuszek mieknie i bol ustepuje czy nie? Jesli to tylko trening macicy to przy zmianie pozycji powinno ustapic a jesli zaczyna sie porod to podczas ruchu dolegliwosci zwykle poteguja.

reklama
Do góry