reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Witaj A_rwen_ko :-) - rozumiem Cie, szczegolnie ze ja tez lubie miec wszystko zaplanowane..........i tak sie wlasnie wczoraj zastanawialam co by to bylo, gdybym tak byla w sklepie, albo gdziekolwiek i wtedy by mi wody odeszly....:baffled:
Ale mam tez niesmiala nadzieje, ze niedlugo wszystkie bedziemy sie z tych naszych strachow nasmiewaly.....:-D :-p ;-)

reklama
Wiecie co jeżeli chodzi o odejście wód płodowych - to wczoraj jak czytałam sobie tą moją książke to pisało tam o pewnej kobiecie, która tak bardzo bała się, że odejdą jej wody w miejscu publicznym, że nosiła pod koniec ciązy ze sobą zawsze w reklamówce słoik z ogórkami, żeby wrazie czego zrzucić go na ziemie i zwalić na niego :-D
Ale babka miała pomysły - niema co :laugh2:

Dzięki dziewczyny:-) ja juz wczesniej czytalam wasze posty i wiem, ze boicie sie tego samego co ja:) i moja lista strachow oczywiscie jest o wiele dluzsza, ale juz nie chcialam przesadzac, ale naprawde piszac tutaj na forum troche mi ulzylo ze to z siebie wyrzucam. No kto jak kto, ale przyszle mamy napewno nie posądzą mnie o monotematyczność w tej sprawie. Będe tu codziennie zaglądac:) No i rowniez życze wam szczęśliwych rozwiazan.

witaj a_rwen_no strachy na lachy , jakos to bedzie , wydaje mi sie ze pierworodkom mimostrachu jest jakos lzej bo tak naprawde zadna z nas nie ma zielonego pojecia z jakim czym mamy do czynienia , no ale jak sie jest juz drugi raz w ciazy to juz czlowiek nieco inaczej patrzy na cala sprawe:-D
sami no to babka byla niezle zakrecona, mnie by sie tam nie chcialo wszedzie z soba dzwigac sloika z ogorkami hehe,wazniejszy jest telefon , dokumenty i kosmetyczka:laugh2:

Cześć a_rwen_no !!! Każda z nas się boi, ale nie ma co panikować, to rmalne przed każdę nową sytuacją człowiek się obawia co to będzie - tyle że to będzie chyba najważniejszy moment w naszym życiu!!!

A ogórki kiszone to suuuper sprawa!!!Ale zielonkawe wody to niedobrze.. ;))))

wiecie co wkręciłam sobie jakąś głupią faze że maluszek może być owinięty pępowina wokół szyjki :-( wogóle z kąd mi się to wzieło grrr ...

kurcze ja tez musze miec wszystko zaplanowane i dopiete na ostani guzik i boje sie ze tam gdzie chce rodzic nie bedzie miejsc i mnie odesla i bede sie tulac a meza nie bedzie bo bedzie pedzil z pracy i normalnie bede wyc ze strachu bo jakos grzesiek umie mnie opanowac jak popadam w panike a bez niego to ja nie wiem co bedzie. tearz bym chcial rodzic w nocy przynajmnie maz bedzie.:-)

anula 88 ale to nie problem ,bo ponoc sporo dzieci sie rodzi z pepowina owinieta wokol szyi, niebezpiecznie jest jak np. sie zaciska , albo jak odejda wody i najpierw wyleci pepowina a glowka dziecka ja przyciscnie - wtedy przestaje do niego docierac tlen i skladniki odzywcze ,wiec dlatego wazne jest, ze jak odejda wody -najlepiej jechac do lekarza na lezaco. Ale nic sie nie przejmuj -bedzie dobrze!!!!

reklama
Do góry