reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża zagrożona pomocy !

Szczęśliwakobieta

Fanka BB :)
Hej jestem w 5 tygodniu ciąży od dwóch dni zaczęłam plamić krwią. Dostałam duphosan i luteinę. Ginekolog powiedział ze poronienie zagrażające. Plamienie nie ustępuje. Dostałam małe skrzepy.. moja beta z wczoraj nie maleje . Jest w normie pęcherzyk jest dobrej wielkości gdyby nie krwawienie było by wszystko ok. Mam nakaz leżenia i czekać . Plamie tylko jak idę do toalety jak leżę to nie. Co o tym mieliście ? Mieliście faki przypadek ? Myślicie ze Uda mi się utrzymać ciąże? :(

reklama
Trzeba wierzyć w cud. Byłam taka szczęśliwa poród miał być w pierwsza rocznice mojego ślubu. I musi być nie poddam się musimy walczyć jesteśmy dwie. ❤ Ja biorę duphason rano i wieczorem od 3 dni i luteinę 2x3 dziennie pod język . Usg mam w poniedziałek na 10. Jak leżę to nie mam krwi wogole tylko jak wstanę do toalety to jest trochę :/ nie mogę na to patrzeć..
Nawet nie wiesz jak doskonale Cię rozumiem. Też za każdym razem jestem przerażona chociaż po ponad tygodniu tak jakby się przyzwyczaiłam , że nie będzie czysto. Jak się uspokajało i się cieszyłam myślałam, że już nie będę plamić to za jakiś czas znowu to samo.Ja przyjmuje luteinę dopochwowo 1x2, duphaston w dużej dawce, bo aż 3x2 , nospa i magne B6 3x1 ... najgorsze jest te leżenie i niepewność, ale będziemy się wspierać i wytrwamy odrazy jest mi raźniej 🙂

reklama
Nie wiadomo jak się skończy twoja historia, ale w pierwszej ciąży miałam tylko kilka kropelek krwi, potem okazało się że muszę iść na zabieg ;/ w tamtym roku latem jak w 6 tc zobaczyłam świeżą krew z ogromnymi skrzeoami myślałam, że koniec ale był zarodek z bijacym serduszkiem. Po szpitalu nie mialam juz zadnego krwawienia. Teraz w tym roku w 5 tc mocne plamienia, potrzebiwalam podpasek :/ w szpitalu widzieli tylko pecherzyk z cialkiem żółtym. Lekarz mówił że albo poronie albo nie, trzeba czekać. Beta rosła. Dziś mi już leci 17 tc, a plamiłam łącznie 2 tyg. Także każda ciąża inna i nie pozostaje nic innego jak czekać. Dobrze, że beta nie spada. Tezymam kciuki aby wszystko się dobrze skończyło i dzidzia się rozwijala ✊

Ty masz chociaż lepiej ze bierzesz od początku te leki a ja dopiero od 3 dni. Badałam progesteron mam w normie.. myślisz ze ten krwiak mógłby być jeszcze nie widoczny ? Jak jestem koniec 5 tyg idzie

Nie wiadomo jak się skończy twoja historia, ale w pierwszej ciąży miałam tylko kilka kropelek krwi, potem okazało się że muszę iść na zabieg ;/ w tamtym roku latem jak w 6 tc zobaczyłam świeżą krew z ogromnymi skrzeoami myślałam, że koniec ale był zarodek z bijacym serduszkiem. Po szpitalu nie mialam juz zadnego krwawienia. Teraz w tym roku w 5 tc mocne plamienia, potrzebiwalam podpasek :/ w szpitalu widzieli tylko pecherzyk z cialkiem żółtym. Lekarz mówił że albo poronie albo nie, trzeba czekać. Beta rosła. Dziś mi już leci 17 tc, a plamiłam łącznie 2 tyg. Także każda ciąża inna i nie pozostaje nic innego jak czekać. Dobrze, że beta nie spada. Tezymam kciuki aby wszystko się dobrze skończyło i dzidzia się rozwijala ✊
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Dajecie mi siłe. ❤️Na pewno dam znać co pokaże usg za kilka dni. Musi być dobrze . A musiałaś leżeć plackiem w łóżku ??? Brałaś jakiss leki?? Wiadomo skąd był to plamienie krwią ????

Ty masz chociaż lepiej ze bierzesz od początku te leki a ja dopiero od 3 dni. Badałam progesteron mam w normie.. myślisz ze ten krwiak mógłby być jeszcze nie widoczny ? Jak jestem koniec 5 tyg idzie
Wiesz nie wiem u mnie wgl nie widział żadnego krwiaka a krawiłam plamilam ponad tydzień aż dostałam krwotoku. A ja mialam problemy z progesteronem... do tego poronienie i dlatego leki na potrzymanie od początku. Ale właśnie każdy przypadek jest inny, ale może też masz jakiegoś małego krwiaczka...

Nie panikujcie. Takie krwawienia i plamienia naprawdę zdarzają się w wielu ciążach. Wcale nie muszą być z macicy, a nawet jak są to o niczym nie przesądza. Nie doszukujcie się krwiaków bo to są ułamki milimetra ... ja krwawiłam do 8 tygodnia, normalnie jak co miesiąc - na początku myślałam, że mam okres i potem kontaktowo ... z ciążą wszystko ok. A „poronienie zagrażające” to diagnoza dla każdego krwawienia w ciąży.

Nie panikujcie. Takie krwawienia i plamienia naprawdę zdarzają się w wielu ciążach. Wcale nie muszą być z macicy, a nawet jak są to o niczym nie przesądza. Nie doszukujcie się krwiaków bo to są ułamki milimetra ... ja krwawiłam do 8 tygodnia, normalnie jak co miesiąc - na początku myślałam, że mam okres i potem kontaktowo ... z ciążą wszystko ok. A „poronienie zagrażające” to diagnoza dla każdego krwawienia w ciąży.
. Czyli musimy uzbroić się w cierpliwość. Koniecznie Angelika daj znać co u Ciebie. Ja odrazu odezwę się po usg a teraz włączam brzydule i próbuje o tym nie myśleć . 🙁😘

reklama
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Dajecie mi siłe. ❤Na pewno dam znać co pokaże usg za kilka dni. Musi być dobrze . A musiałaś leżeć plackiem w łóżku ??? Brałaś jakiss leki?? Wiadomo skąd był to plamienie krwią ????
W ciąży z córką w tamtym roku wylał się krwiak. W tym roku też mialam krwiaka ale sie wchlonal. Lekarz w szpitalu mówił, że to może być z szyjki macicy. Dużo lezalam z córką, teraz nie mialam lezec plackiem, nawet się nie oszczedzlaam, przy niemowlaku ciężko ;) lekarz tez bardzo szybko luteine mi kazal odstawic

Do góry