reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża z zaskoczenia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mysle, ze trzeba. Ale to juz twoj biznes. Ja nie wchodzę ci czy możesz w ciążę zajść, a ty owszem. 🙃 tykasz temat, bo nudzi ci sie. Jestes, bylas i bedziesz dla mnie płytka osoba. I tyle mialam do powiedzenia.
Ale mi ciążę "wypomniałaś" :)

reklama
Chyba pisałaś o sobie. Płytka dziewucho. 😁 nie chcę mi się z takim pustakiem pisać. Daj sobie spokój sfrustowana dziewczynko. 🙃 nie znasz mnie także niewiele możesz o mnie napisać.

Sama sie wtrąciłas nie proszona, to juz duzo świadczy o tobie.
O Tobie dużo mówi wszystko co piszesz 😂 to wystarcza

Było fajnie, fajnych dobrych lat spedzilam na tym forum. Polowa komentarzy pod moim postem jest o serduszkowaniu i przytulankach, czyli slowach, ktorych ani razu nie uzylam. Piszac "seksik", a szczegolnie"zjednoczenie" , uznalam, ze w tej formie brzmi smiesznie-sympatycznie, bo trochę humoru jednak jest potrzebne, gdy mamy czasy depresji za sobą, lata nieudanych prób i zabiegów. Złosliwosc ludzka i te podsmiechujki mnie zaskoczyły. Ciekawe, czy np. imion swoich dzieci nie zdrabniacie, zeby bylo mniej powaznie. Usunę ten post, a potem zniknę. Mnie nie razi jak ktos pisze serduszkowanie, czy przytulanie o seksie, nie przytykam. Jakby mi sie nie podobalo, to bym nie obrazala forumowej kumpeli (przepraszam- uzytkowniczki forum), tylko starala się odpowiadac zgodnie z pytaniem. Dziękuję wszystkim dziewczynom, ktore odpowiedzialy mi na pytanie

Ręce mi opadają. Ocena za oceną , a potem przepychanki. Powiem tak, o ile nie widzę problemu z używaniem słowa seksik, bo zakładam, że autorka użyła goz jakiegoś powodu, o którym zresztą napisała. To późniejszej wolnej amerykanki nie rozumiem. Ostatnio na BB czuję się jakbym trafiła przed sąd najwyższy z patentem na posiadanie jedynej, niepodważalnej racji. Zakładanie, że ktoś kto używa zdrobnień z pewnością ma jakiś problem i że na 100% nie wyedukuje swoich dzieci jest założeniem, przypuszczeniem, projekcją i oceną, która nic nie wnosi do dyskusji, a przede wszystkim nie odpowiada na pytanie. Wspominanie w przykry sposób, kogoś kogo nie ma na forum jest słabe, a jeszcze słabsze, kiedy osobie, która jest na forum wytykanie, że nadal się stara o maluszka, jakby to było czymś poniżającym i haniebnym. A już późniejsze wyzywanie się to jakiś kosmos.

I napiszę to wprost. Mam taki komfort, że stworzyłam to miejsce i moją misją było to, żeby ludzie dawali sobie wsparcie i zrozumienie, co w tym zwariowanym świecie naprawdę jest wartością. I tak było przez wiele lat i takie miałam doświadczenie. I można to nazwać słodko - pierdzącym podejściem do rzeczywistości, ale nadal uważam, że edukowanie przez poniżanie nie działa. Motywowanie przez poniżanie również. Przemoc w poczuciu, że ja ci zrobię dobrze, bo wiem lepiej - to jest droga, która prowadzi cierpienia i frustracji.

I możecie mieć poczucie, że nie ma tu wolności słowa. I może macie rację. Jednak, jak już kiedyś pisałam, są inne miejsca w sieci. BB nie jest jedyne. BB nie jest dobre dla wszystkich. I nie wszyscy tu się odnajdą. Wątek zamknę jutro.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry