reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża, waga

reklama
Schudĺam na początku ciąży 6kg ,pozniej przytyłam te 6 przez cała ciąże, z czego dziecko ważyło 2.600 ,wody itd więc pewnie nie przytyłam nic:) w pierwszej ciąży miałam identycznie tylko schudłam więcej na początku. Pani doktor stwierdziła, że taki mój urok:)

Przed ciążą ważyłam 56 kg, w pierwszym trymestrze schudłam do 52 kg przez ciągłe wymioty. Od 10tc cukrzyca ciążowa więc nie nadrobię pustymi kaloriami. Aktualnie 22tc i waga 54,5 kg i nie drgnie od miesiąca wcale. Mój ginekolog i diabetolog zawsze sprawdzają dokładnie moją wagę, cukry i to co jem, więcej jeść nie dam rady. A dzidziuś rośnie prawidłowo, więc to jest najważniejsze. Może jedynie przez tą wagę mam problem z bardzo niskim ciśnieniem. Rano muszę uważać, bo często robi mi się słabo. Niestety na to też nie ma rady i taki mój urok 🙃

Ja przed ciaza wazylam 59kg i bylam szczupla (176cm wzrostu), przytylam 11kg ale widzialam, ze glownie brzuch. Na poczatku w ogole kg nie szly. Ja roslam a waga stala. Dopiero w 3 trymestrze ruszylo. Mc po porodzie juz bylam w swojej wadze sprzed ciazy. Mlodemu doszly alergie wiec jestem na diecie i nie moge jesc wszystkiego. Obecnie 6mcy po porodzie a ja jestem 4kg lzejsza niz przed ciaza ;)

To nie ma znaczenia,to tak naprawdę bardzo indywidualna kwestia. To co ważne to czy Twoje badania wychodzą dobrze i Twojego Dzieciątka.

Schudłam na początku ciąży tak do 20tc 6kg, aktualnie jestem w 33tc i od tego ok 20tc do teraz przytyłam 5kg, także wciąż mam -1kg. Nie miałam żadnych ciążowych dolegliwości typu wymioty, cukrzycy nie mam itd., jadłam normalnie, a chudłam. Najważniejsze czy wyniki badań są ok 😉 a przyrost wagi to kwestia indywidualna 😉

Do góry