reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

justyś1

Początkująca w BB
Miasto
Kraków
Ja mam 16 lat i jestem w ciąży. Chodzę do 1 klasy liceum. Dzisiaj byłam z mamą u pani dyrektor i do szkoły mogę chodzić do końca roku szkolnego, jeśli wszystko z ciążą będzie ok.

Boję się jednak reakcji kolegów?:zawstydzona/y:

Czy są tu dziewczyny, które mają podobny problem?

reklama
justyś1 ja zaszlam w pierwszej klasie a urodzilam w drugiej cala klasa iwedziala juz w pierwszej nikt mi prosto w oczy nie powiedzial nic aczkolwiek nie wierze zeby ktos sobie cos nie powiedzial ale mi to osobiscie latalo dziewczyny z ktorymi sie trzymam zaaregowaly normalnie i ogolnie jesli chodzi o nie to nie ma roznicymiedzy przed a po.

Ja mam podobnie choć ja teraz uczę się zaocznie, ale z tego co wiem że gdy chodziłam do normalnego liceum wiele dziewczyn w moim wieku bądź o rok starsze zachodziły w ciąże, i z tego co mi opowiadały to nikt się tym za bardzo nie przejmował, oczywiście na początku było wielkie "bum" ale po tygodniu to wszystko mijało.
Ja mam teraz 18 lat i o mojej ciąży nikt nie wie (prócz oczywiście rodziny i chłopaka), i nie dowie się dopóki sam nie zobaczy;p
Ale mówię Ci, widzę że jesteś z krakowa więc będzie dobrze;) i nie przejmuj się;)

cześć dziewczyny no ja mam już 22 lata ,a pisze tutaj bo podziwiam was jako tak młode mamy, wiele dziewczyn szuka innego rozwiązania bo ciąże naywają problemem i potępiam tylko takie młode dziewczęta, które pozbywają sie dzieci , ja poroniłam choć bardzo chciałam dziecka dlatego chce wam powiedzieć że dacie rade i, żebyście sie cieszyły mimo młodego wieku bo nie każdej kobiecie jest dane donosić i urodzić maluszka dziecko to dar od Boga pamiętajcie o tym,Trzymam kciuki za wasze fasolki i życze wszystkiego dobrego;-)

Ja słyszałam, że jak dyrektor szkoły dowiaduje się, że jakaś uczennica jest w ciąży, to ją wyrzucają. Moja sytuacja jest pokręcona, gdyż mam 20 lat i chodzę do dziennego LO. W mojej szkole ciąże są na porządku dziennym. Wszyscy wiedzą o mojej ciąży i wyczekują tylko na to aż dzidziuś zacznie kopać i będą mogli poczuć :)
pozdrawiam Was wszystkie niepełnoletnie mamusie, dbajcie dobrze o dzidziusia, bo nie każda dba... :(

Dzisiaj powiedziałam o ciąży koleżanką z klasy, ku mojemu zaskoczeniu zareagowały normalnie.

Ostatnia edycja:
Ja też zaszłam w ciążę w liceum. I takie później ploty o mnie chodziły, że to tragedia jakaś. Ale zawsze znajdzie, się ktoś kto nie ma nic do powiedzenia a mówi:)

Ja chodzę do 3 klasy. W klasie zareagowali dziwnie, szczególnie chłopacy. Za to inni w szkole się patrzą na mnie jak na odludka :wściekła/y:. Ale przyzwyczaiłam się :tak:

Dzisiaj powiedziałam o ciąży koleżanką z klasy, ku mojemu zaskoczeniu zareagowały normalnie.

To wy macie normalne kolezanki moja kolezanka z byłej klasy była w ciazy i drektorka ją wyrzuciła ze szkoły i pewnego dnia przyszła do szkoł i przypieła sie łańcuchami do kaloryfera szkolnego i powiedziałe ze bez telewizji nie wjdzie ze szkoły i przyjęcia spowrotem to szkoły była w wiadomościach regionalnych wrocławskich i w gazecie brawo!!! Masakra i tak jej nie przyjeli do szkoły

reklama
Malwina to dziwne bo nie miala tak naprawse prawa szkola jest w obowiazku zapewnic dziewczynie w ciazy dobre warunki.

Ja nie mam jakis zly wspomniej jak bylam w ciazy ze szkola moze nie zuwazalam ale w szkole to jaka wielka nowowsc tez nie byla.

Do góry