reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążą rok po cc

Ja zaszlam w planowana ciaze dokladnie rok po cc. Zdaniem mojej gin rok to minimum, ktore nalezy odczekac. Obecnie zaczynam 34 tydz i nie mam zadnych, odpukac problemow. W moim szpitalu do porodu trzeba sie zglosic w takim przypadku na tydzien przed tp i wtedy lekarze decyduja co dalej, kazdy przypadek jest inny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak macie dobry szpital i sensowną położną, to warto próbować rodzić normalnie po cc. Chyba, że ktoś lubi cesarki, ich "planowość", przewidywalność. Ale to jednak kolejna operacja. Ryzyko powikłań w przyszośc dla mamy, albo dla kolejnego dziecka (np. wrośnięcie łozyska w bliznę).

14 mscy corka I termin za 20 dni synus ciaza wzorowa

Dr zadecydowal o cc bo corka tez cc bylo
Obawia sie o sn .... wiec zgodzilam sue na cc 22/6

Ja jestem rok po cc i wczoraj bylam u ginekologa bo jestem znowu w ciazy i mowil ze nie ma sie co bac, trzeba tylko kontrolowac blizne.
Troche stresu przez tą kwestie mam ale trzeba byc dobrej mysli.
Znam dwa przypadki (9 mcy po cc zaszla w ciaze a druga po 11mcach) gdzie wszystko bylo bez problemu ;-)

Ja 6 mscy po cc I rodze za trzy tyg[emoji5]wszy ok

Ja świadomie planuje kolejna ciążę kilka miesięcy po CC, ale jeszcze KP i ja razie nie mam owulacji. Mój lekarz powiedział, że nie muszę czekać jeżeli również ma się skończyć CC. Pytałam jeszcze dwóch i jeden powiedział, że należy poczekać 6 miesięcy a kolejny że rok. Duzo o tym czytałam i znalazłam info lekarzy, że przy dzisiejszym sposobie cięcia i szycia już 3 msc wystarczą na zagojenie się blizny na macicy, a te kilka lat to zalecają zarówno po CC jak i SN tylko ze względu, aby organizm odpoczął ogólnie po porodzie np. uzupełnił niedobory witamin.
Rozejście blizny po CC występuje w 4% wszystkich ciąż i nie jest groźne ani dla matki ani dziecka, natomiast lekarze lubią tym straszyć.
Jestem na grupie FB, gdzie dziewczyny zachodziły w ciążę po kilku miesiącach od CC, wszystko było dobrze a niektóre nawet rodziły SN. Moja położna też mówi, że zna wiele kobiet, które nie czekały zbyt długo po CC i z ciążami wszystko było w porządku.

4BoJp1.png

Ja zaszlam karmiac kp

Do góry