reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża pozamaciczna?!

Havana1995

Fanka BB :)
Licząc od ostatniego okresu byłby to 6 tydzień ciąży.. Lekarza miałam mleć w przyszłym tygodniu dziś zaczęłam plamić na brązowo pojechałam do lekarza a on twierdzi że nie widzi pęcherzyka kazał zrobić betę i przyjechać jutro rano prywatnie bo ma lepsze usg.. Powiedział że plamie i nic nie widzi to podejrzewa ciążę pozamaciczną...
Beta dziś robiona 196.4 wskazuję na bardzo wczesny 4 tydzień.. Bardzo się boję tak długo się staraliśmy.. Miał ktoś podobna sytuację? Zejdę na serce normalnie za moment z nerw...

reklama
Licząc od ostatniego okresu byłby to 6 tydzień ciąży.. Lekarza miałam mleć w przyszłym tygodniu dziś zaczęłam plamić na brązowo pojechałam do lekarza a on twierdzi że nie widzi pęcherzyka kazał zrobić betę i przyjechać jutro rano prywatnie bo ma lepsze usg.. Powiedział że plamie i nic nie widzi to podejrzewa ciążę pozamaciczną...
Beta dziś robiona 196.4 wskazuję na bardzo wczesny 4 tydzień.. Bardzo się boję tak długo się staraliśmy.. Miał ktoś podobna sytuację? Zejdę na serce normalnie za moment z nerw...
Hej. Na początku się nie denewruj.
Powinnaś sprawdzić przysrot HCG, sam pojedynczy wynik nic nie wniesie.
Miałam ciążę pozamaciczna w maju. Właśnie ok 6 tygodnia zaczęłam plamić na brązowo. Pierwszym krokiem było badanie przyrostu HCG. W moim przypadku bardzo wolno rosło a potem zaczęło spadac.
Powtórz kochana beta za 48 h

Tak jak wyżej. Nie ma sensu się od razu denerwować. To jeszcze o niczym nie świadczy. Też sprawdziłabym przyrost bety. Jest też szansa, że ciąża jest młodsza bo owulacja się przesunęła. Na spokojnie ja bym poszła jutro do lekarza, powtórzyłabym ta bete i dopiero panikowała. Będzie dobrze!

Hej. Na początku się nie denewruj.
Powinnaś sprawdzić przysrot HCG, sam pojedynczy wynik nic nie wniesie.
Miałam ciążę pozamaciczna w maju. Właśnie ok 6 tygodnia zaczęłam plamić na brązowo. Pierwszym krokiem było badanie przyrostu HCG. W moim przypadku bardzo wolno rosło a potem zaczęło spadac.
Powtórz kochana beta za 48 h
Boże kochany 🙈 ile miałaś te plamienie? Jakieś bóle? Pisz mi tutaj wszystko 🙈 pamiętasz ile miałaś bety?

Tak jak wyżej. Nie ma sensu się od razu denerwować. To jeszcze o niczym nie świadczy. Też sprawdziłabym przyrost bety. Jest też szansa, że ciąża jest młodsza bo owulacja się przesunęła. Na spokojnie ja bym poszła jutro do lekarza, powtórzyłabym ta bete i dopiero panikowała. Będzie dobrze!
Mam nadzieję że będzie dobrze 🙈

Przy takiej becie nie ma szans, że lekarz coś zobaczy. A mówił coś o endometrium? Jest pogrubione? Sprawdź jeszcze raz betę i progesteron. Plamienie na brązowo może oznaczać brak lub niedobór tego hormonu.

Przy takiej becie nie ma szans, że lekarz coś zobaczy. A mówił coś o endometrium? Jest pogrubione? Sprawdź jeszcze raz betę i progesteron. Plamienie na brązowo może oznaczać brak lub niedobór tego hormonu.
Nic nie mówił na szybko weszłam między pacjentami i średnio był zadowolony.. Zobaczę co jutro powie na po usg na swoim sprzęcie prywatnie i jutro powtórzę też betę. Dołączam dzisiejsze usg n

Załączniki

• IMG_20201002_165832.jpg
    IMG_20201002_165832.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 2 408
reklama
Boże kochany 🙈 ile miałaś te plamienie? Jakieś bóle? Pisz mi tutaj wszystko 🙈 pamiętasz ile miałaś bety?
U mnie to była bardziej złożona sytuacja. Zaszlam w ta ciążę pozamaciczna od razu w pierwszym cyklu po poronieniu. I mało tego nie zorientowałam się od razu bo miałam okres. Mój niepokój wzbudziły właśnie plamienia ok 14 dni po tym "okresie". Zrobiłam beta i wyniki były z tego co pamiętam takie :
425
170
192
I potem zaczęło spadać.
Polecialam szybko na USG a tam dowiedziałam się że mam dwa torbiele na obu jajnikach i że to one krwawią. Dopiero na drugim USG moja gin znalazla ciążę w jajowodzie.
Moje krwawienie trwało ok 2 tyg, codziennie po trochu.
Miałam to szczęście że ciąża zaczęła sama obumierać i nie wymagałam zabiegu

reklama
Do góry