reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

reklama
Hope świetnie ,że masz takie pozytywne wrażenia.
U mnie w szpitalu jest podobnie, tylko cholera każą za to słono..No ale trudno, mąż boi się,że będę miała traumę po porodzie w innych warunkach,bo się nasłuchał z otoczenia niefajnych historii szpitalnych, więc jakoś przeżyjemy ten najtrudniejszy aspekt.

Moj jak ogladal ten filmik i widzial jak przecinaja pepowine to powiedzial jeszcze: "a to tak blisko psiutki przecinaja? Ja nie chce przecinac pepowiny, boje sie, ze cie skalecze", a ja mu na to: " a kto ci powiedzial, ze ja dalabym ci ja przecinac. Ty nawet nie masz prawa zza mojej glowy wyjrzec i tam spojrzec" :-D Ale chlopinie ulzylo, bo myslal, ze bedzie musial stac przy nogach i zagladac w srodek, a ja go wpuszcze na sale tylko i wylacznie pod warunkiem, ze nie bedzie widzial punktu kulminacyjnego.

Hope ale ci zazdroszcze, ze masz wybor szpitala i to jeszcze takiego...u mnie jest tlyko jeden, ale za to maja 2-3 sale dla Vipow ktore sa swietne, wiec mam nadzieje, ze beda akurat wolne.

Hope - przyłączam się do życzeń Marzeny:tak:
Przyznam, że Ci zazdroszczę:sorry2:
U mnie też jeden szpital, jak będę miała szczęście i będzie wolna sala do porodu rodzinnego, to jeszcze o.k., ale może być zajęta:szok:
poza tym, a propos tego filmiku - podobny oglądałam w szkole rodzenia - do tej pory mam przed oczami to nacinanie krocza - masakra - i najgorsze, że u mnie chyba jest to w standardzie:szok::szok::szok:. Boje sie tego na maxa, mówię dziś o tym M, a on na to: ale to w znieczuleniu przecież...JAKIM ZNIECZULENIU?!?!?! - bym tak nie panikowała, gdyby znieczulenie było możliwe:baffled: musiałam go z lekka oświecić...

lepi - my też to oglądaliśmy na szkole rodzenia - dokładnie ten sam filmik. Ale wiem, że jest możliwe znieczulenie, że najpierw robią ci TAM zastrzyk (nie wiadomo co gorsze, czy wkłucie czy cięcie swoją drogą) a potem dopiero tną. Ale kurcze, to mnie tylko zmobilizowało do masażu regularnego, chcę uniknąć tej rzeźni. Zresztą u mnie i tak na chwilę obecną to teoria bo młody dupką w dół i ani myśli się odwrócić mimo moich ćwiczeń i codziennej perswazji.

marzena obiejrzałam Twój filmik..
hehe fajny.. taki prawdziwy:-p oglądałam z D i poytałam co chwilę czy u mnie też tak wyglądło
i powiedział że mi się tak tyłek nie rozchylał:-D szczerość faceta..
ale to też różnica bo ja rodziłam w pozycji pół siedzącej
o i naciecie podobnie ale mówi że mi lekko naciął reszta sama się rozerwała:sorry2: no jak Vi taką wielką głową napierała to nie ma się co dziwić...
pępowina wyglądała identycznie i tak samo mi przecinał...
łożyska mi nie oglądali wcale tylko wyjęli i odłożyli...
no i szycia już nie oglądał bo poszedł robić zdjecia Vi...:-p

hope ciesze się że jesteś zadowolona...

Ja wam powiem, że miałam przy porodzie z Jeremiaszkiem nacinane lekko krocze i nawet nie wiem kiedy lekarz je naciął, więc nie bójcie się dziewczyny bo oni to robia w trakcie skurczu i nawet nie poczujemy tego;

reklama
Do góry