reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

bra a ty w chełmży czy w toronto ??

kochana w chełmży, ale jeśli okaże sie , ze cesarka to zostanę w toruniu. bylam u lekarki z chełmży, fantastyczna babka, nawet lekarz torunia mi polecil ten szpital, jeśli chcę, by sie mna zajęli i znieczulili. wiadomo, że nie wiem jak to jest w praktyce, bo nie znam nikogo, kto tam rodził, ale komentarze w internecie są bardzo dobre :)

reklama
a ja się ciesze że rodzę tutaj:tak:pełen luksus , ja sama na sali z lekarzami i mężem,.. za darmo
znieczulenie na zawołanie , za darmo...:-p;-)
opieka super... pomoc jak należy a czy się dobrze czuję pytają co 15-20 min:-D

a ja się ciesze że rodzę tutaj:tak:pełen luksus , ja sama na sali z lekarzami i mężem,.. za darmo
znieczulenie na zawołanie , za darmo...:-p;-)
opieka super... pomoc jak należy a czy się dobrze czuję pytają co 15-20 min:-D

na zachodzie generalnie rzeczy, które w PL są " kontrowersyjne i dla wybranych", tam są normą. tutaj cały czas sie tylko słyszy, że slużba zdrowia nie ma pieniędzy

Vi u Nas w niektorych szpitalach tez sa komfortowe warunki porodu za darmo tylko nie kazda dziewczyna ma do nich blisko i dostep.

dokładnie- mi znajoma polecala jakis szpitak w Poznaniu, do którego jedzie specjalnie na CESARKĘ !!! ale gdzie ja tyle kilometrow w bólach bym miała jechać

no własnie PL i te nieszczęsne znieczulenia
ale kurcze ja się jakoś ostatnio uspokoiłam 2 koleżanki rodziły w listopadzie i mówiły że spoko nie miały zastrzeżeń no ale to się okaże ja ryzykuję Toruń jakoś to będzie , może dzidzia będzie łaskawa dla mamusi i szybko wyjdzie :p bez ogromnych boleści

no własnie PL i te nieszczęsne znieczulenia
ale kurcze ja się jakoś ostatnio uspokoiłam 2 koleżanki rodziły w listopadzie i mówiły że spoko nie miały zastrzeżeń no ale to się okaże ja ryzykuję Toruń jakoś to będzie , może dzidzia będzie łaskawa dla mamusi i szybko wyjdzie :p bez ogromnych boleści

ja tez tego życzę tobie, sobie i wszystkim innym babeczkom ;) ja pierwszy komentarz z toruńskiej porodówki będę miała niedługo, bo moja znajoma ma termin na wigilię ;) choc ona jest w lepszej sytuacji, bo asystowac jej będzie siostra lekarka, która mial praktyki na oddziale :) ale sama kumpelka nastawiona jest bardzo pozytywnie, jak to powiedziała: kochana jak juz będziesz w tym 9. miesiącu to jedyne o czym będziesz myśleć, to aby w końcu urodzić ;))))

reklama
no niby tak :-) zobaczymy bliżej maja jaka nasze odczucia będą

A tak swoją drogą to za ten nas wojewódzki szpitał w Toruniu ktoś mógłby się w końcu wziąć tym bardziej że to jedyny w tym mieście do rodzenia :(

Ostatnia edycja:
Do góry