reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po raz drugi

witajcie mamusie.
jestem w drugiej ciązy, spadło to na mnie jak grom z nieba. jak sobie poradziłyście? ja jestem w mega szoku. nie chcialam byc jeszcze w ciąży, narazi ejestem na etapie buuuuuuuuuuuu zamiast hahaha. jak sobie poradzic?

reklama
Ja rodziłam w sierpniu 2010 i teraz mam termin na luty, fakt, że ledwo daje radę, ale już nie dużo zostało.. jaka będzie reakcja syna jak się urodzi jego siostra - nie mam pojęcia.. między nimi będzie półtorej roku różnicy.. staraliśmy się świadomie o drugie dziecko, tylko zaskoczeniem było dla nas to, iż udało nam się za pierwszym razem a nie tak jak w poprzedniej ciąży - 18 miesięcy starań

Pozdrawiam

Nektarynka - my też myśleliśmy, ze trochę dłużej się postaramy, a też poszło za 1 razem ;-) no, ale i na to trzeba być przygotowanym jak się planuje starania :-)

Ja dzisiaj zrobiłam test i wyszło mi że jestem w ciąży... 2 grube krechy.... Moja córcia ma 6 miesięcy i to będzie 15 miesięcy różnicy, nawet niecałe. Dziwnie się czuję, bo w ogóle jak nie w ciąży. Coś trochę podejrzewałam ale w sumie to się zaskoczyłam robiąc test. A mąż w jeszcze większym szoku, ale szczęśliwy... z tego wszystkiego poszedł kupon toto-lotka puścić :D hehe kochany. Ehh... ciekawe jak to będzie... mam tylko nadzieję że jedno a nie bliźnięta :p
Pozdrawiam

Nektarynka - my też myśleliśmy, ze trochę dłużej się postaramy, a też poszło za 1 razem ;-) no, ale i na to trzeba być przygotowanym jak się planuje starania :-)
Może faktycznie na początku będzie ciężko, ale potem mam nadzieję, że razem będą się bawić i my rodzice będziemy mieli więcej czasu dla siebie:-)

the_white_one gratulacje:-)

WITAM.Ja w ciązy nie jestem ale bardzo bym chciała w najblizszym czasie.Mam córeczke ktora kilka dni temu skonczyla 5 mies. lekko się martwie ale bardzo bym chciała aby różnica między Wiktorią a jej rodzeństwem była około roku.

hej:)ja zaszlam w ciaze jak moj maluch mial 6 ms :)planowalismy druga dzidzie ale nie sadzilam ze uda sie za 1 razem hihi:-D syn ma 8 ms czyli miedzy nim a drugim dzieckiem bedzie rok i 2.5 ms:-D

malutka gratki ciąży :-)
I trzymam kciuki za starajace sie :tak:

Moje raczki rok po roku już duże ;-) ale fajnie tak powspominac ten okres choc bylo ciązko :-) miedzy nimi jak widac rok i 3tyg :-D

hej:)poniewaz nie znalazlam nigdzie odpowiedzi na reszcie wątków to chcialam Was zapytac- kiedy poczulyscie ruchy w drugiej ciazy..?poniewaz zaczynam sie martwic...w pierwszej ciazy poczulam ruchy koniec 16 tyg to byly juz kopniaki- teraz leci juz 17 u mnie i nic nie czuje..w 14tyg mialam trzepotanie motylkow ale ustalo i od ponad tyg zero..a wszedzie pisza ze w drugiej ciazy ruchy pojawiaja sie duzo szybciej...jak bylo u Was?

reklama
hej. ja w perwszej ciąży poczułam ruchy ok 18 tygodniu, niby mówi się że w drugiej czuje się wcześniej ale wcale nie jest to jakiś standard i ja czuła później niż w pierwszej i szczerze mówiąc to później zabiegana przy maleństwie dopiero wieczorem w łózku zastanawiałam się czy ja dzisiaj jakieś ruchy czułam czy nie? także myślę że spokojnie nie denerwuj się, ale oczywiście jeżeli martwisz się to lepiej skonsultować to z lekarzem. powodzenia

Do góry