reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po raz drugi

reklama
marysiu - ja ;-)
pierwsze i drugie urodzone przez CC - 11,5msca różnicy

aaicram - nie martw się Dziewczyno!!! poradzisz sobie! Będziesz kochała swoje dzieci ponad wszystko! Będą dni, że nie będziesz wiedziała jak się nazywasz, ale każdy uśmiech dzieciaczków wynagrodzi Ci wszystko ;)
Jasne, że jest ciężej mając dzieci z małą różnicą wieku, ale kto powiedział, że będzie łatwo ;) za to kiedy już trochę podrosną i będą trzymać się za rączki, dawać buziaki i bawić się razem - Ty popłaczesz się ze szczęścia...
nie myśl o tym co myślą i mówią inni!!! ja szczerze mówiąc dziwię się, jak wiele dziewczyn się tym przejmuje i stresuje. Dzieci to wielkie szczęście i nic nikomu do tego ile ich masz. Jesteś gorsza, bo masz dwójkę, trójkę czy czwórkę? bzdura!!! ważne, żeby dzieciaki były kochane!!! nie ważne, ze obiad jednodaniowy, ze sterta prasowania, a schody do umycia. Trzeba ustalić sobie priorytety i cieszyć się tym co najważniejsze...
pomyśl, że mając jedynaka, albo dwójkę z dużą różnicą, oni nigdy nie będą się bawić z kochanym rodzeństwem. Nigdy nie zbudują dla Ciebie wieży, nie będą ze sobą wariować, nie przybiegną i nie złapią Cię za obie nogi ;)
ja usłyszałam wiele słów, jak to cudownie mieć dzieci z małą różnicą wieku. Owszem - jest ciężko, ale z każdym dniem uczymy się żyć razem i wynosić z tego życia wszystko co najlepsze :)

na-tuska współczuję Teściów - ich niestety się nie wybiera.... u mnie nie tak samo, ale fajnie tez nie jest
a co do tego, że ludzie mówią, że coś się traci przez to, że ma się dwójkę dzieci - g@@no prawda!!! zyskujesz tak wiele i nie pojmie tego ten, który ma jedno dziecko z wygody i nie przytrafi mu się wpadka...
ja przez to, że mam dwójkę - nie skończyłam studiów. Ale czy tego żałuję? NIE!!! moi koledzy idą teraz na magisterkę, cieszą się z dyplomów, ale oni nie mają tego co mam ja... dopiero czeka ich to kiedyś, tak ja mnie studia... ;) wszystko ma swoje miejsce, ale trochę inny czas ;)
za parę lat, będziemy mogły wziąć nasze fajne duże pociechy, spędzać razem czas z Mężem i nie martwić się, że Młode ma kolki, że płacze, że kupka nie ta... a ich to dopiero czeka... ;)

dziubasku - wózek podwójny jak najbardziej, jeśli nie masz nikogo na spacery

Ostatnia edycja:
Witajcie kobitki:-)
Mam 20 lat i 6 miesiecy temu urodzilam corcie. Drugie planowalismy za jakies dwa lata a tu prosze! Prawdopodobnie bedzie na wrzesien. Teraz leze w szpitalu bo gin chce sie upewnic czy to nie ciaza pozamaciczna bo na usg nie bylo nic widac ale bardzo mozliwe ze to wczesna ciaza i dzidziol jeszcze maluski:* Mam nadzieje ze bedzie wszystko oki.
Moja mama na wiesc o kolejnym wnuku powiedziala ze z jej zdaniem oczywiscie nikt sie nie liczy i jest zla... reszta rodziny jeszcze nic nie wie. pewnie zareaguja podobnie jak ona... my z mezem jestesmy jeszcze w szoku ale szczesliwi. Niedlugo wracamy do rodzinnego Poznania a tam pewnie sasiedzi beda mieli nas na jezykach... stresuje mnie to troche i boje sie czy dam rade ale przeciez kobiety sa stworzone do zadan ekstremalnych:-D
Martwi mnie jedno. Jak dawalyscie sobie rade z dziecmi bedac w ciazy? Moja Zuza chce byc usypiana na rekach i wiecznie noszona musze ja tego oduczyc czytam "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg i zastanawiam sie czy nie wyprobwac jej metod.

witaj charlotte!!!

przede wszystkim napraszam na główny Multimam ;)

a tak krótko - trzeba odzwyczaić dzieciaczka od usypiania na rękach, szukać bezpiecznych alternatywy, jednak i tak będziesz zmuszona do noszenia córci i nic nie poradzisz... (więcej znajdziesz na wątku głównym ;) )

PS. też czytałam różne książki, ale żadna nie jest wyrocznią...

Dołączam do Was :)
Mam prawie 8 miesięczną córeczkę (22 lutego skończy 8 miesięcy) i od początku do teraz karmię ją piersią. Teraz jestem w drugiej ciąży o której powiadomiła mnie moja druga córeczka, która zasadziła mi kopa :) jestem w 20 tc a dowiedziałam się o tym w piatek 11 lutego :D

Ach zapomniałam. Z pierwszą córunią miałam termin na 3 lipca z OM ale urodziłam 22 czerwca. Teraz również mam termin (wg USG) na 3 lipca :)

Rika witaj! zapraszamy na watek główny multimam :)
jak to możliwe, że tak późno dowiedziałaś się o ciąży? ja od razu czułam motyle w brzuchu ;)

reklama
na-tuska, no nie wątpię, że wszystko jest możliwe, no ale chyba w takich wyjątkach kompletnie nie zna się swojego ciała ;)

Przypomniało mi się - ja teraz po odstawieniu antykoncepcji - czuję nawet kiedy jajeczkuję... :p

Ostatnia edycja:
Do góry