reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po poronieniu

Witam dziewczyny,
19 czerwca poroniłam, obumarcie płodu w 8 tygodniu. Miałam problemy z niedoczynnością tarczycy, gdzie wcześniej zero dolegliwości, moje tsh to ponad 8. Norma to do 4. Natomiast badanie poziomu tsh 2 tyg po zabiegu wynosiło 1.
Miałam podane tabletki na wywołanie plus zabieg łyżeczkowania, Pytanko do Was.
Czy któraś z Was juz po pierwszej miesiączce zaszła w ciąże? Czy lepiej sie wstrzymać? Bardzo prosze o radę,
Jesli chodzi o wyniki to wszystko mam w normie, partner również.

reklama
Hej dziewczyny,
1 ciąża, 9 tydzień i poronienie samoistne oraz zabieg łyżeczkowania. :( Czy po każdym poronieniu i zabiegu łyżeczkowania pobiera się materiał do badania hist- pat?

reklama
Dziewczyny jakie badania powinnam zrobić przed kolejnym staraniem się o malenstwo?? Nie chciałabym żeby sutuacja się powtorzyla😞
Mi lekarz zlecił tylko badania krwi i kontrola tarczycy bo tu miałam spory nieleczony problem z przed ciąży.
Proponuje zrobić jeszcze mocz i posiew. Badanie na trombofilie.
I poczekać na wynik histopatologiczny.
Wiem co czujesz sama straciłam ciąże w 8 tygodniu :( ale nie poddawaj sie

Mi lekarz zlecił tylko badania krwi i kontrola tarczycy bo tu miałam spory nieleczony problem z przed ciąży.
Proponuje zrobić jeszcze mocz i posiew. Badanie na trombofilie.
I poczekać na wynik histopatologiczny.
Wiem co czujesz sama straciłam ciąże w 8 tygodniu :( ale nie poddawaj sie

Z wyniki hist niewiele wyniknie, trzeba by na własną rękę zrobić badania genetyczne zarodka. Ja miałam wpisane w wyniku hist , że pobrane łożysko, martwa ciąża i to wszystko 2 zdania.

Witam dziewczyny,
19 czerwca poroniłam, obumarcie płodu w 8 tygodniu. Miałam problemy z niedoczynnością tarczycy, gdzie wcześniej zero dolegliwości, moje tsh to ponad 8. Norma to do 4. Natomiast badanie poziomu tsh 2 tyg po zabiegu wynosiło 1.
Miałam podane tabletki na wywołanie plus zabieg łyżeczkowania, Pytanko do Was.
Czy któraś z Was juz po pierwszej miesiączce zaszła w ciąże? Czy lepiej sie wstrzymać? Bardzo prosze o radę,
Jesli chodzi o wyniki to wszystko mam w normie, partner również.
Ja poronilam w maju też w 8 tygodniu.
Co do TSH to przy staraniach powinien być wynik między 1-1.5 mi Pani endokrynolog powiedziała żeby nie patrzeć na normę ja już przy 3 brałam leki i mam Hashimoto warto zrobić ft3,ft4 i atpo . W ciąży tsh wzrasta nawet do 2.5 i zwiększa się dawkę leków. Badania najlepiej zrobić 4-6 tyg po poronieniu żeby beta spadła i organizm doszedł do siebie. Ja jestem już 3 cykl po poronieniu, poronilam sama w domu bez żadnych tabletek i zabiegu trwało to około tygodnia . Ale pomogła mi myśl że gorzej bym to przeszła jak to stało by się później. Przy zabiegu lyzeczkowania najlepiej wstrzymać się z 3 cykle nawet do 6 ale to już zależy od twojego lekarza prowadzącego. I przykro mi bardzo że Ciebie to spotkało. Jak chcesz to napisz do mnie prywatnie 😊

reklama
reklama
Do góry