reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po hsg

ale fajna paczka dla tatusia :)

Gratuluje :)

U mnie też @ tuż tuż... plamienie od 2 dni a wczoraj ostatnia dawka Luteiny. ;) Z rana wizytka w klinice...
Dziękuję [emoji4] [emoji7]

Oo to pisz co tam na wizycie w klinice powiedzieli [emoji4][emoji4]
Trzymam kciuki , zeby @ nie przyszla [emoji110][emoji110]

reklama
Dziękuję [emoji4] [emoji7]

Oo to pisz co tam na wizycie w klinice powiedzieli [emoji4][emoji4]
Trzymam kciuki , zeby @ nie przyszla [emoji110][emoji110]

Men dostał nasienie do zrobienia
Ja ful badań z krwi - masa tego cała strona a4. Generalnie wenetyczne, przeciwciała przeciwko wirusom na różczkę czy toxo czy chlamydie, jakieś markery stanu zapalnego, wiadomo hormony, witamina D,... sporo tego. No i 2 badania genetyczne na krzepliwość i jedno na MTHFR.

Dobrze, że to wszystko na NFZ :D

Men dostał nasienie do zrobienia
Ja ful badań z krwi - masa tego cała strona a4. Generalnie wenetyczne, przeciwciała przeciwko wirusom na różczkę czy toxo czy chlamydie, jakieś markery stanu zapalnego, wiadomo hormony, witamina D,... sporo tego. No i 2 badania genetyczne na krzepliwość i jedno na MTHFR.

Dobrze, że to wszystko na NFZ :D
Ooo jak na NFZ to super bo prywatnie pewnie kupa kasy by wyszła [emoji51]
A to prywatna klinika? Dają skierowania na takie badania?

Ooo jak na NFZ to super bo prywatnie pewnie kupa kasy by wyszła [emoji51]
A to prywatna klinika? Dają skierowania na takie badania?

Do końca roku jest program taki w szpitalu sponsorowany przez Łódzki Urząd Wojewódzki i każda para może się zgłaszać i robić w ramach NFZ badania. Czekaliśmy ze 2 miesiące no i teraz dostaliśmy to skierowanie dla mnie, dla partnera.

To szpital publiczny, wiadomo prywatnie też przyjmują :D

Do końca roku jest program taki w szpitalu sponsorowany przez Łódzki Urząd Wojewódzki i każda para może się zgłaszać i robić w ramach NFZ badania. Czekaliśmy ze 2 miesiące no i teraz dostaliśmy to skierowanie dla mnie, dla partnera.

To szpital publiczny, wiadomo prywatnie też przyjmują :D
Ooo no to extra, że się załapaliście na taki program [emoji4] trzymam kciuki teraz za dobre wyniki i żeby była ciąża [emoji110][emoji110][emoji8]

Jest tu ktoś? Potrzebuję Waszej porady 😊 piszecie tutaj że po badaniu drożności jajowodów w krótkim czasie zaszlyscie w ciążę. Super, gratuluję Wam. Tez będę mieć to badanie ale ja żyłam w przekonaniu że to diagnostyczne badanie w celu oceny narządów rodnych. Jak może kontrast pomóc zajść w ciążę lub uregulować cykle? Wyprowadzcie mnie z błędu bo może się mylę😁 i bardzo proszę Was o odpowiedź! 😍

Cześć dziewczyny jestem pierwszy cykl po hsg. Jestem ciekawa czy są tu dziewczyny którym pomogło to zajść w ciążę lub są właśnie w trakcie starania. Ja jestem chyba 8 dni po owulacji także czekam na nie nadejście @
Czesc! Ja tez jestem dokladnie 8 dni po owu i mialam hcg w tym cyklu. Staram sie nie nakrecac i nie dawac sobie zbytnio nadziei (endometrioza i policystyczne jajniki + zaburzenia tarczycy 😕) ale wszyscy lekarzei znajomi mi mowia ze duzo dziewczyn zachodzi w cyklu po hcg.. Trzymam za Ciebie kciuki! :)

Czesc! Ja tez jestem dokladnie 8 dni po owu i mialam hcg w tym cyklu. Staram sie nie nakrecac i nie dawac sobie zbytnio nadziei (endometrioza i policystyczne jajniki + zaburzenia tarczycy 😕) ale wszyscy lekarzei znajomi mi mowia ze duzo dziewczyn zachodzi w cyklu po hcg.. Trzymam za Ciebie kciuki! :)
Mi się nie udało do tej pory ale za Ciebie trzymam kciuki:)

Jest tu ktoś? Potrzebuję Waszej porady [emoji4] piszecie tutaj że po badaniu drożności jajowodów w krótkim czasie zaszlyscie w ciążę. Super, gratuluję Wam. Tez będę mieć to badanie ale ja żyłam w przekonaniu że to diagnostyczne badanie w celu oceny narządów rodnych. Jak może kontrast pomóc zajść w ciążę lub uregulować cykle? Wyprowadzcie mnie z błędu bo może się mylę[emoji16] i bardzo proszę Was o odpowiedź! [emoji7]
To nie kontrast pomaga w zajściu w ciąże tylko sam fakt, że trochę rozszerza jajowody i pierwsze 3 miesiące są decydujące, tak mi lekarz powiedział i u nas się udało w kolejnym cyklu po HSG [emoji3526]
Tobie też tego życzę nawet i w tym cyklu [emoji846] bo ja w cyklu HSG miałam pozno robione i mnie wszystko tam bolało, wiec cykl z HSG odpuściłam [emoji6]

reklama
Czesc! Ja tez jestem dokladnie 8 dni po owu i mialam hcg w tym cyklu. Staram sie nie nakrecac i nie dawac sobie zbytnio nadziei (endometrioza i policystyczne jajniki + zaburzenia tarczycy [emoji53]) ale wszyscy lekarzei znajomi mi mowia ze duzo dziewczyn zachodzi w cyklu po hcg.. Trzymam za Ciebie kciuki! :)
To za Ciebie również trzymam kciuki [emoji110][emoji110] mam nadzieję, ze się uda mimo tych dodatkowych chorób, które przeszkadzają w zajściu w ciąże... [emoji6] Może właśnie HSG to jest to co Wam pomoże [emoji4]

Do góry