reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Cześć matki i matki in spe :-D
wreszcie można się tak przywitać :)))
Biedrona pospała, katar nam się uaktywnił ponownie wczoraj wieczorem więc zaczynamy bitwę o czysty nosek - a było tak fajnie przez dwa dni. Może to tylko sekundowy nawrót i będzie dobrze. Wanda obraca się jak szalona i dość często klinuje się na brzuchu pomiędzy zabawkami i pałąkami od maty a wtedy ryk i trzeba dziecię odwrócić i przenieść na początek toru przeszkód:-D
Nauczyłam się współpracować z Tabrisem na spacerach i wychodzę już z mniejszym strachem. Jego blokuje uzda a ja mam poczucie siły i władzy nad nim. Dzięki temu pies może połazić chwilę po łące i nie ma takiej tragedii jak przez pierwsze dwa tygodnie po wyjeździe Roberta. Mimo to czekamy i odliczamy dni do wyjazdu... oby tylko domek dla nas się znalazł bo na razie jest jeden zaklepany ale niestety w granicach 20 listopada a to oznacza że będe musiała zmienić rezerwację samolotu na 29 listopada:( nie chcę i martwię się tym. Mamy jeszcze miesiąc i wierzę, że uda się jednak coś znaleźć...
Łeb mnie boli od rana a w nocy padało. Siedzę przy kawce na którą zapraszam wszystkie mogące pić ten napój bogów, a te które nie mogą to herbata :-D

reklama
Witajcie ;-)

Znów mam lekturę do czytania..ale tego naprodukowałyście :szok::-D niesamowite jesteście.
Czyżbym ja tu pierwsza z kawa dzisiaj była ? Haha a to dopiero :biggrin2:

Kłaczku dobrze wyczytałam, że nadal starania o ...? ;-)

Sandy trzymam kciuki.

Opowiem Wam coś, co mną z lekka wstrząsnęło przedwczoraj... Moja 17 letnia MAŁA dziewczynka jakiś czas temu (zapomniałam Wam napisać) oświadczyła mi,że chce zacząć brać tabletki "anty bejbi" i mam z nią pójść do doktorka. To nie jakaś nowość w sumie, bo rok temu juz brała hormony z powodu bardzo obfitych krwawień. No ale przestała, bo jej się unormowało. Ale teraz wyczułam,że o co innego biega... No to poszłyśmy. I padło to pytanie lekarza: czy panienka rozpoczęła już współżycie, na co moja Nikola GŁOŚNO i DOBITNIE : TAK. Mówię Wam jakie dziwne uczucie.. ma chłopaka od roku, jasne że mogłam się spodziewać, nie jestem jakaś ciemna, ale mega dziwnie się poczułam :-D, ze to moje "maleństwo" już , a ja to nawet sobie nie jestem w stanie tego wyobrazić patrząc na nią: chudziutka malutka kruszyna z buzią dziecka...:) No ale widać dokonało się i trzeba to przełknąć :biggrin2: Jasne, że lepiej żeby się zabezpieczała, w sumie przecież lada chwila babcią mogłabym zostać z racji wieku :tak:

No i wózki sobie oglądałam wczoraj w necie, straszna różnorodność :szok:
Wiem, że poradzicie jakby co jaki model najlepszy ..?
Nad imionami nadal myślę (-limy) ... podoba mi się Nina, Nadia, Lena .. więc chyba wybór będzie spośród tej trójki.

Ollena
miałam Ci już wcześniej pisać bardzo fajne jest imię Mia, takie niespotykane.

Ale zimnica :shocked2:

Dzień Dobry :)

dziecię wykopsane do przedszkola a tam jak sie okazuje szaleje wietrzna ospa, nie wiem co lepsze, mieć parchatka w domu, czy może zabrać z przedszkola i za wczasu jeszcze zaszczepić? A co dla mnie lepsze???

Asiu bardzo mi przykro ale byłaś dzisiaj trzecia, pierwsza Sandy o poranku się zameldkowała :-D
Wierze Ci, że to dziwne uczucie z dzieckiem po anty chodzić... czasami zerkam podejrzliwie na Macieja, który teraz co prawda wolny jak ptak bez dziewczyny ale kiedy ją miał to ja wiem co robili? :))) no tyle, że chłopak poleci do kiosku ruchu i matki przy zakupach nie potrzebuje :-D
Wózek to ciężka sprawa bo musisz sobie postawić kilka pytan: czy ma być lekki, czy masz dużo paskudnych krawężników do pokonania, czy chcesz jedno czy wielofunkcyjny, czy będziesz go nosić po schodach samodzielnie itp. wtedy dopiero można szukać odpowiedniego modelu. Ja w związku z mieszkaniem w bloku mam fizia na punkcie lekkości i nic innego nie bylo wyznacznikiem przy wyborze wózka, Misia ma nierówne chodniki a Ollena lubi wyczynowe bieganie na czas z dziecięciem ;-)Każda z nas ma inny wózek i od innego producenta. Przemyśl a wtedy Ci podpowiemy:))
Rief dla dziecka lepiej żeby przeszło ospę a na szczepienie jest już za późno, nie zdąży zadziałać jeżeli w przedszkolu już szaleje choroba. Dla Ciebie lepiej unikać tego typu atrakcji, ale i tak już nie unikniesz skoro miałaś kontakt z zarażonymi dziećmi. Trzeba po prostu czekać co będzie.

Zwierzak leży w łóżeczku i wydaje z siebie dziwne dźwięki, które za radą Kłaczka nagrałam i ubaw jest niesamowity gdy ktoś tego słucha:))

Sandy jak się zameldowała to dla mnie jeszcze noc ciemna :-D no ale fakt, pierwsza była.
Co do wyboru wózka: mieszkam w bloku bez windy, na 1 piętrze - będzie ze 20 schodów, więc dobrze by było żeby lekki był i wielofunkcyjny.
podobają mi się te gondolki trójkołowe, ale nie wiem czy są funkcjonalne. Mieszkam w sporym mieście z mnóstwem wysokich krawężników, dużo jeżdżę samochodem, więc musi się też zmieścić do bagażnika..

Cześć kochane

My wyspane. Deszcz nie pada .Słońce świeci. Uwielbiam i kocham nad życie swoją córkę.
I to koniec optymizmów.
Pokłóciłam się wczoraj tak bardzo z MM. ,ze spaliśmy osobno. Zabrałam mu auto a ten zwichnął nogę w kostce albo udaje.Nie wiem w którą stronę to wszystko zmierza. Chyba problemy nas przerastają. Coraz częściej zaczynam myśleć,że on mnie po prostu nie kocha .

Julka ma czas bez mamy ani rusz. Nie mogę nawet bez niej iść do toalety.
Cmoka cały czas śmiesznie, jakby jej coś weszło miedzy zęby których ma tylko dwa i wkłada całą rękę do buzi.

Sandy po pierwsze trzymamy kciuki, gdzies mi to umknelo w poprzednim poście.
Asia wybij sobie z głowy trójkołowca: sa nieludzko cięzki i niepakowne do samochodu.
Zoyka przykre, ale to taki kryzys moze związany ze zmeczeniem pracą i dzieckiem, ktore zmienia cale zycie...

Witam sie i ja..
Nieprzytomnam.
Nie przez dziecko, bo ono spalo cala noc. Mm stwierdzil, ze dzis spi ze mna wiec cala noc go szturchalam, kopalam, az sie pocilam z nerwow ;-) o 12.30 przebudzila sie Mia, wiec wzielam gada i poszlismy spac do Patryka, przed 5 sie przebudzilam i przenioslam sie do mm zeby miec cale lozko dla nas chocby na te 2h. Mia jesc nie chciala o 5, zjadla dopiero o 7 (czyli 13h!!!) i pieknie dzis spala, wystarczy dziada na boczek do mnie przytulic, smoczek i spi :-)

No i co ja mam zrobic z tym chlopem???

Azula
jak Amelka nie spi w nocy to smoka daj i niech szaleje byle zatkana ;-)

Zoyka przykro mi i lacze sie w bolu nie tylko z powodu chrapania..

Aniu dzięki, tak czułam że ten wózek to tylko ładny wygląd. Ale nadal nie mam pojęcia co wybrać, są tak różne modele.

Zoyka zawsze to bardzo smutne, kiedy coś nie tak się dzieje w związku .... ale wiesz, nigdzie nie jest idealnie, znam pary, które na pozór piły sobie z dzióbków a potem trach i po małżeństwie, albo odwrotnie: wciąż się sprzeczają a nawet awanturują, a ich więź jest bardzo silna, po prostu oboje są emocjonalni i szybko wybuchają, wygląda to z boku groźnie, a okazuje się że oni bardzo się kochają, bardziej niż Ci "przykładni". Nie myśl od razu, że nie kocha ... czasem przeczekać trzeba po prostu :tak: i znów będzie dobrze. A książka o zołzach przeczytana ???? :-)

reklama
Asiu to nie tak z trojkolowcami, to zalezy od modelu. A wiadomo, ze kazdy rozpatrujesz pod wzgledem wagi i skladania. Ja mam Quinny Buzz trojkolowy i wkurza mnie bo porownuje go z Maclarenem ale swietnie sie sklada, rozklada i nie zajmuje duzo miejsca w samochodzie. Quinny Speedi jest jeszcze lepszy bo ma 3 terenowe kola, ktore przejada nawet pod sniegu.

A milo, ze imie Mia Ci sie podoba, bo ja mam watpliwosci po tym jak ludzie w PL ciagle krytykowali...

No i nie dziwie sie, ze przezylas szok z powodu corki ;-) Moja ciotka do dzis wszystkich uczy ze trzeba z corkami do gina pojsc a nie czekac az wpadna ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry