reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
To pytanie, na które sama powinnaś poszukać odpowiedzi razem ze swoim partnerem🙂 polecam dogłębne przegadanie tematu. Jak poznacie Wasze wspolne za i przeciw, będziecie mogli podejmować decyzje. Nikt za Was tego nie zrobi, a kierowanie się czyjąś historią nie jest słuszne🙂
Wiem ale nie wiem czy los nie zadecydował za.nas

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dobre słowa.
Są tu obecnie ciężarówki po 40 ?

Ostatnio byłam na USG półtora tygodnia temu i wszystko było ok :) Teraz zbliża się powoli kolejna wizyta i już się stresuję, bo nie wiem co tam w środku słychać ;) Dziś u mnie 14+2, mdłości niestety jeszcze nie odpuszczają, ale mam ciut więcej energii :) Nifty i USG genetyczne za nami, ale jeszcze chyba potrzebuję chwili, żeby ochłonąć i zacząć się cieszyć przed wizytami :)
O jest mamusia
Rozumiem że.musisz ochłonąć najważniejsze że.maluszek zdrowy ile czekałaś na nifty? Znasz płeć?
ja boje się testować bo co dalej z tym jakby jednak pozytywnie było nic przycupne i poczytam jakoś może nabiore odwagi

O jest mamusia
Rozumiem że.musisz ochłonąć najważniejsze że.maluszek zdrowy ile czekałaś na nifty? Znasz płeć?
ja boje się testować bo co dalej z tym jakby jednak pozytywnie było nic przycupne i poczytam jakoś może nabiore odwagi
Ja czekałam dość długo na Nifty, do laboratorium krew podróżowała 5 dni, a potem jeszcze kilka i w sumie chyba po 1,5 tygodnia miałam wynik :) Czekamy na chłopca :) Ja wychodzę z założenia, że zawsze lepiej wiedzieć, podjąć świadomą decyzję, ewentualnie przygotować się :)

Hej. Prośba o pomoc. Co według was przedstawia to zdjęcie USG? Nie chcę nic sugerować. Czekam na sugestie. Dzięki dodam ze to 20 tydzień ciąży.

Załączniki

• 16385296528145374358242089527802.jpg
    16385296528145374358242089527802.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 138
Ostatnia edycja:
Ale masz fajnie, faktycznie można oglądać bez końca. Łóżeczko dostawne bardzo sobie chwalą, ja mam dużo miejsca więc kupiłam od razu duże Łóżeczko- kołyskę. Byłam nim zachwycona ale po kilku msc mała i tak zdecydowała spać u nas w łóżku I teraz ma wściek dupy jak ją tam przełożę [emoji1787]
Leżaczki, bujaczki, huśtawki i nosidełka to temat zakazany dopóki dziecko nie nauczy się samodzielnie siadać u mnie to było do 9 msc. Do tego czasu dziecko ma leżeć na płasko.
Od razu wspomnę że chodzików też nie wolno używać [emoji6]
Komoda z przewijakiem super sprawa, polecam, wszystko co dziecku potrzebne masz pod ręką.
Wanienkę kupiłam zwykłą na stelażu, w mniejszym rozmiarze, dobre to dla moich pleców.
Masz teraz czas spokojnie możesz wyszukiwać używane, czasem można coś za pół ceny kupić w idealnym stanie. Najlepiej gdzieś w okolicy żeby jednak zobaczyć przed zakupem. Ja np pojechałam prawie 50 km po łóżeczko " w idealnym stanie " z olx i jak go zobaczyłam to szybciej wyszłam niż weszłam. Masakra była a na zdjęciach wyglądało super.
Za to wózek kupiłam za 1/3 ceny sklepowej faktycznie w idealnym stanie.
Dzięki za podpowiedzi, choć co do leżaczków to sie dziwię bo w nich prawie płasko maluchy leżą, bratowa obu synów w takim kładła jak byli tacy maleńcy i nic się nie działo 🙄

Zakupy z olx biorę pod uwagę pod warunkiem że sprzedawca będzie z mojego miasta lub bliskich okolic😊

reklama
Do góry