reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
To pytanie, na które sama powinnaś poszukać odpowiedzi razem ze swoim partnerem🙂 polecam dogłębne przegadanie tematu. Jak poznacie Wasze wspolne za i przeciw, będziecie mogli podejmować decyzje. Nikt za Was tego nie zrobi, a kierowanie się czyjąś historią nie jest słuszne🙂
Wiem ale nie wiem czy los nie zadecydował za.nas

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dobre słowa.
Są tu obecnie ciężarówki po 40 ?

Ostatnio byłam na USG półtora tygodnia temu i wszystko było ok :) Teraz zbliża się powoli kolejna wizyta i już się stresuję, bo nie wiem co tam w środku słychać ;) Dziś u mnie 14+2, mdłości niestety jeszcze nie odpuszczają, ale mam ciut więcej energii :) Nifty i USG genetyczne za nami, ale jeszcze chyba potrzebuję chwili, żeby ochłonąć i zacząć się cieszyć przed wizytami :)
O jest mamusia
Rozumiem że.musisz ochłonąć najważniejsze że.maluszek zdrowy ile czekałaś na nifty? Znasz płeć?
ja boje się testować bo co dalej z tym jakby jednak pozytywnie było nic przycupne i poczytam jakoś może nabiore odwagi

O jest mamusia
Rozumiem że.musisz ochłonąć najważniejsze że.maluszek zdrowy ile czekałaś na nifty? Znasz płeć?
ja boje się testować bo co dalej z tym jakby jednak pozytywnie było nic przycupne i poczytam jakoś może nabiore odwagi
Ja czekałam dość długo na Nifty, do laboratorium krew podróżowała 5 dni, a potem jeszcze kilka i w sumie chyba po 1,5 tygodnia miałam wynik :) Czekamy na chłopca :) Ja wychodzę z założenia, że zawsze lepiej wiedzieć, podjąć świadomą decyzję, ewentualnie przygotować się :)

Hej. Prośba o pomoc. Co według was przedstawia to zdjęcie USG? Nie chcę nic sugerować. Czekam na sugestie. Dzięki dodam ze to 20 tydzień ciąży.

Załączniki

• 16385296528145374358242089527802.jpg
    16385296528145374358242089527802.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 129
Ostatnia edycja:
Ale masz fajnie, faktycznie można oglądać bez końca. Łóżeczko dostawne bardzo sobie chwalą, ja mam dużo miejsca więc kupiłam od razu duże Łóżeczko- kołyskę. Byłam nim zachwycona ale po kilku msc mała i tak zdecydowała spać u nas w łóżku I teraz ma wściek dupy jak ją tam przełożę [emoji1787]
Leżaczki, bujaczki, huśtawki i nosidełka to temat zakazany dopóki dziecko nie nauczy się samodzielnie siadać u mnie to było do 9 msc. Do tego czasu dziecko ma leżeć na płasko.
Od razu wspomnę że chodzików też nie wolno używać [emoji6]
Komoda z przewijakiem super sprawa, polecam, wszystko co dziecku potrzebne masz pod ręką.
Wanienkę kupiłam zwykłą na stelażu, w mniejszym rozmiarze, dobre to dla moich pleców.
Masz teraz czas spokojnie możesz wyszukiwać używane, czasem można coś za pół ceny kupić w idealnym stanie. Najlepiej gdzieś w okolicy żeby jednak zobaczyć przed zakupem. Ja np pojechałam prawie 50 km po łóżeczko " w idealnym stanie " z olx i jak go zobaczyłam to szybciej wyszłam niż weszłam. Masakra była a na zdjęciach wyglądało super.
Za to wózek kupiłam za 1/3 ceny sklepowej faktycznie w idealnym stanie.
Dzięki za podpowiedzi, choć co do leżaczków to sie dziwię bo w nich prawie płasko maluchy leżą, bratowa obu synów w takim kładła jak byli tacy maleńcy i nic się nie działo 🙄

Zakupy z olx biorę pod uwagę pod warunkiem że sprzedawca będzie z mojego miasta lub bliskich okolic😊

reklama
Do góry