reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej, rewelacja. Brzuch boli jak na @ . Poza tym ok. Pogoda do bani.
A jak Twoje samopoczucie?
@Wiedzmin gdzies kiedys czytalam, że jest to kwestia tego, że cialo I uklad kostny pamieta "ulozenie" a poprzedniego czasu. Tzn wczesniejszej ciazy. Nie wiem.ile w tym prawda :) od wielkosci dziecka pewno tez wiele zalezy :)
Może coś z tą "pamięcią" układu kostnego jest... I to nie tylko o poród chodzi, ale też o ciążę. Jak czytam na innych wątkach ciążowych jakie niektóre młode dziewczyny mają bóle brzucha, bo się wiązadła rozchodzą, to próbuję sobie przypomnieć, czy u mnie kiedyś też tak było, ale nie pamiętam... Teraz takich boli nie mam w ogóle.
A co do porodu, to dla mnie najłatwiejszy był trzeci, mimo że syn największy. Co prawda nie obyło się bez małego nacięcia, ale i tak miałam najmniej szwów i nic w środku nie pękłam. Nie wiem, czy z czwartym byłoby łatwiej (on najmniejszy), bo ze względu na zanik tętna zrobili CC, ale początek był bardziej bolesny...
U mnie dzieci były takie akuratne. Córka 3100, synowie kolejno 3800, 3600, 3600. Wszyscy byli dludzy na 55.
U mnie dzieci rodziły się spore. Córki 3900 i 3770. Synowie 4415 i 3380. Teraz córka rośnie na ok 3500 - ale jak będzie, zobaczymy...
Mi na szczęście 2 razy najpierw wody odeszły a dopiero potem skurcze
A u mnie zawsze pęcherz pękał (lub go przebili za czwartym razem i zaraz potem zabrali na cc) przy rozwarciu 2 i pół palca. Zawsze po bardzo bolesnym badaniu, więc podejrzewam, że położne "pomagały" mu pęknąć...

reklama
Mam sporo zadan na dzis, a tu jakis co raz bardziej uciazliwy bol brzucha I w okolicy lewego jajnika. Przed chwila wieszajac pranie poczulam, ze cos ze mnie chluslo. Mysle I przyjechali goscie wczesniej. Ide nastawiano na przeorganizacje do lazienki a tam... zadnych gosci nie ma ... poki co brak objawow innych wczesniej wystepujacych przed okresem.
Oprocz checi snu... a corcia dzis ma lobuzarski dzien... maz pojechal na momtaz 200 km I nie wiadomo, o ktorej wroci :( mala nawet oczy nie mruzy a to jej pora drzemki... pogoda jest do bani, rano chociaz slonce swiecilo a teraz zanosi sie na deszcz... ciezki dzien chyba dzis bedzie. Ok wygadalam sie I wymarudzilam lece walczyc dalej z niesprawiedliwoscia dzisiejszego dnia 😅🤣🤣

Nie znamy szczegolow wiec trudno sie odnos... ale na pierwszy rzut oka jest to dosc kontrowersyjne ...
Na tweeterze aż huczy. Krystyna Pawłowicz podała na TT konkretnie, w ktorej szkole i z imienia i nazwiska wymieniła dyrektor tej że placówki, ktora zgodziła się oczywiscie po ówczesnej naradzie z gronem pedagogicznym na wniosek rodziców 10 letniego chłopca, aby zwracano się do niego po imieniu, gdzie rodzice wskazali na imię Agnieszka. Tyle w zasadzie że szczegółów w skrócie. W sumie to zapytałam jedynie, czy słyszeliście o tym nie licząc, czy któraś z dziewczyn odniesie się, czy wyrazi swoją opinię😉😊. Poza TT w żadnych mediach (bynajmniej ja) nigdzie nie słyszałam. Ale u mnie mało TV jest oglądane. Jesli jest włączone to głównie kroluja bajki😜

Na tweeterze aż huczy. Krystyna Pawłowicz podała na TT konkretnie, w ktorej szkole i z imienia i nazwiska wymieniła dyrektor tej że placówki, ktora zgodziła się oczywiscie po ówczesnej naradzie z gronem pedagogicznym na wniosek rodziców 10 letniego chłopca, aby zwracano się do niego po imieniu, gdzie rodzice wskazali na imię Agnieszka. Tyle w zasadzie że szczegółów w skrócie. W sumie to zapytałam jedynie, czy słyszeliście o tym nie licząc, czy któraś z dziewczyn odniesie się, czy wyrazi swoją opinię😉😊. Poza TT w żadnych mediach (bynajmniej ja) nigdzie nie słyszałam. Ale u mnie mało TV jest oglądane. Jesli jest włączone to głównie kroluja bajki😜
U nas tez baje. Ale a reguly pol godziny rano I wieczorem a tak to radio :)

U nas tez baje. Ale a reguly pol godziny rano I wieczorem a tak to radio :)
Radio to znowu mąż ma włączone cały dzień. Pracuje zdalnie od października. Aż czasami wkurza mnie to rzepolenie. Zastanawiam się jak on skupia się na robocie i jednoczesnie wsłuchuje w audycje. Dla mnie albo jedno, albo drugie. Brak u mnie podzielności uwagi.😉

reklama
Do góry