reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej Dziewczyny. Napisalam juz jeden post, ale sie nie wyswietlil- chyba przez nerwy nie wiem co robie Bylam dzisiaj w klinice invitro i pan doktor mnie zalamal. Stwierdzil,ze mam endometrioze. Mam cyste na jajniku i podobno weszlam juz w okres menopauzy 😣 i szanse sa niewielkie, wogole stwierdzil,ze szkoda pieniedzy. Czy znacie szczesliwe historie podobne do moich? Mam 42.5.
Warto zasięgnąć innej opinii. Ja też miałam endometrioze, polipy, torbiele, laparoskopia za mną no i się udało w końcu. Obecnie 16 tydzień. 41 lat. A badanie rezerwy jajników było? Na jakiej podstawie stwierdził że zaczyna się menopauza?

Warto zasięgnąć innej opinii. Ja też miałam endometrioze, polipy, torbiele, laparoskopia za mną no i się udało w końcu. Obecnie 16 tydzień. 41 lat. A badanie rezerwy jajników było? Na jakiej podstawie stwierdził że zaczyna się menopauza?
No wlasnie nie wiem na jakiej. Mam skape miesiaczki od jakiegos czasu i chyba na tej podstawie 😔 Wycieli Tobie torbiel? Ja nie wiem co robic z ewentualnym zabiegiem, bo lekarze mowia,ze rezerwa jajnikowa moze byc mocno nadwyrezona po zabiegu a mam prawie 43 Lata 😕

No wlasnie nie wiem na jakiej. Mam skape miesiaczki od jakiegos czasu i chyba na tej podstawie 😔 Wycieli Tobie torbiel? Ja nie wiem co robic z ewentualnym zabiegiem, bo lekarze mowia,ze rezerwa jajnikowa moze byc mocno nadwyrezona po zabiegu a mam prawie 43 Lata 😕
Ja miałam wycinaną torbiel 4 lata temu, więc sporo wcześniej zanim zaczęłam się starać o dzieciaczka. Z tym że po operacji miałam kolejne torbiele , nawet cztery. Założyłam wtedy wkładkę mirena i jak ręką odjął. Torbiele zniknęły i było " czysto" wtedy dostałam zielone światło żeby działać. Pierwsza ciąża biochemiczna, potem poronienie w 10 tygodniu i teraz jest trzeci raz.
Nie poddawaj się póki co... Koniecznie to skonsultuj. Z jakiego jesteś miasta? Może będę mogła Ci kogoś polecić...

Lina78 ja tu pisałam wcześniej u mnie 15 lat temu stwierdzona wygasająca czynność jajników wysokie Fsh i nieskie AMH. Usg, histeroskopia, kariotypy ok. Torbiele. Niedomaga fazy lutealnej,, kiepskie nasienie i wyrok tylko in vitro. Przeszłam 3 kliniki niepłodności. W sumie podchodziłam 4 razy Plus 2 razy criotransfery, a wyniki kiepskie mało komórek kiepskiej jakości a było to 10-15lat temu. Mam dwójkę dzieci, c.b. I poronienie za sobą. A teraz po 17 latach jestem po raz pierwszy w zupełnie naturalnej ciąży bez leków i wspomagania.
Życzę powodzenia😘 i trafienia na sensownych lekarzy.👍

reklama
Do góry