reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Gabrysia napewno wyrośnie na silną kobietę mając tak silną mamusię podziwiam i nadal trzymam kciuki

Za wszystkie które się starają też trzymam kciuki żeby udało się jak najszybciej spełnić wasze marzenie

reklama
Jak na razie wszystko dobrze, dzidiza wazy prawie 0,5kg. w piatek jade do drugiego miasta robic polowkowe, na lepszym sprzecie, bo ten nasz (na NFZ:)) pozostawia wiele do życzenia.
Elka 72 - doskonale Cie rozumiem, bo ja tez pomimo duzego ryzyka nie robilam badan,
Monia, Annauelle - na spokojnie :) znam dziewczyne, mezatke wielo...wieloletnim stazem, staraczke, ktorzy po tylu latach sie poddali. Wybrala sie do gina, bo nie miala @ i myslala ze po prostu juz przekwita. A tu - kobieto slyszy - jestes w 5 miesiacu ciazy!!!!! Jest szczupla osoba, wiec mogla tego nie czuc, a ruchy - zwalala na bolaca watrobe. Wiec cuda sie zdarzaja!!!!!
Sa szczesliwymi rodzicami cudownego chlopaka.
Pitu-pitu - pewnie jestes szczupla osoba, ze tak bardzo czujesz ruchy, albo rosnie ci jaki sportowiec:) Ja z racji okraglej figury czuje ale nie tak bardzo:)
Z nadziejami - nie martw sie, żadna z ciebie egoistka, po prostu nie jestesmy nastolatkami, ktore najpierw robia, potem mysla:) . czasem sie dolujemy ze tyka zegar, czasem nie chccemy burzyc poukladanego prawie do perfekcji zycia, ale ilosc osob na tym forum - to chyba dowod, ze trzeba wsluchac sie w siebie, co nam w duszy gra i do dziela:)

Ależ się ucieszyłam, że operacja Gabrysi przebiegła pomyślnie :)
Co do badań prenatalnych, poprzestałam na nieinwazyjnym teście pappa, który wykonałam tylko dlatego, że mój gin bardzo na to nalegał. Z mężem od początku wiedzieliśmy, że bez względu na wynik, maluszek i tak przyjdzie na świat. Dlatego amniopunkcji nie braliśmy pod uwagę.
Zgadzam się z Ledą, w naszym wieku nachodzą człowieka rożne refleksje, ale czasami warto posłuchać przede wszystkim swojego serca :)

Monia nie wiem czy to pocieszające, ale ja w 14 tygodniu czułam się koszmarnie, miałam mdłości, bóle głowy, senność, zmęczenie, arytmię, wcześniej wymiotowałam jak kot ale teraz w końcówce 20 tygodnia jest już lepiej :)

Agu, mam nadzieję że już niedługo przejdzie mi takie beznadziejne samopoczucie. Jestem w 15tc i jeszcze miewam mdlosci i senna jestem. Jutro idę do pracy po kilkudniowe przerwie (chora bylam). Mam zamiar powiedzieć mojej "szefowej" o ciąży, bo jeszcze nie wie. Na razie chcę pracowac, bo jestem co chwilę na egzaminach siedzę w komisjach. Mam nadzieję ten maj wytrwać i pójść w czerwcu na zwolnienie.

Witam!Wczoraj dowiedziałam się że jestem w 5tej ciąży.Mam 4 dzieci Mam 44 lata.Do zapłodnienia doszło w pierwszych dniach cyklu.Jestem trochę przerażona.Najbardziej obawiam się reakcji mojej mamy i dlatego muszę utrzymywać to w tajemnicy najdłużej jak się da.Na 10.05 mam termin na USG a z wynikami na prenatalne mogę się zapisać.
Czy jest tu może mama w podobnej sytuacji jak ja?

Hej, gratulacje! ja jestem rok starsza i też u nas niespodzianka. Ciąża jak na razie bez problemów. Jak urodze w terminie, będę miała 45,5. Sama w to nie wierzę. Co do mamy, rozumiem Cię w 100 procentach. Trzymaj się!

reklama
Do góry