reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Monia gratuluję masz dużą fajna rodzinę JA
też mam czworo dzieci i jestem z tego dumna
Jeśli mogę Ci coś powiedzieć to ja bym nie ukrywała ciąży każde dziecko to cud niejedna w twoim wieku chciałaby nosić takie cudo pod sercem a mama no cóż to twoje życie i twoje dzieci
Ja też mając 44lata zaszłam w ciążę i teraz mam 7 miesięczną córeczkę głowa do góry i ciesz się ciążą nikim się nie przejmuj to twoje życie pozdrawiam

reklama
Cieszę sie Kochane, ze u Was wszystko ok :) Mi sie niestety nie udało...dzisiaj powinnam miec @ ..rano zrobilam test wyszedł negatywny i do tego ból brzucha tak jak na @....W sumie mam niby 42 lata,gin twierdzi ze ze mna wszystko ok i pomimo wielkich staran,brania suplementów nic z tego...obawiam sie ze dla mnie jest juz chyba za późno... ehhh :(

Monia44 to będzie nasze trzecie, ale zawsze chcieliśmy wiecej i za nami kilka poronien. Ze względu na poronienia i wiek przestalismy się starać. Taka rodzina jak twoja to skarb i powód do dumy!

Annauelle ja starałam się 3 lata w tym miałam dwa poronienia i kiedy się już pogodziłam z tym że chyba nie dane mi już okazało się że jestem w ciąży więc różnie to bywa czego Ci z całego serca życzę
Wiem że to nie łatwe ale w tych sprawach zaleca się podejść na luzie do starań

Monia- witaj i gratuluję.Ty masz 4 dzieci i 5 w drodze a ja mam 1dziecko, a w ciazy po raz 7y.Życie płata figle i rozdziela szczęściem niezbyt równo ale nie poddaję się.
Wybierz teraz dobrego ginka i leć na badania prenatalne.PAPPA możena sobie odpuscic bo to tylko statystyka. Poczytaj sobie o nieinwazyjnych bad.genetycznych.Ja jestem po tescie PANORAMA. Wszystko ok.
pozdrawiam

Monia witaj! strasznie smutna ta twoja historia... trzymam kciuki bardzo mocno za to, żeby teraz wszystko było dobrze [emoji846] co do testów to ja zastanawiałam się nad Harmony, mój gin twierdzi, że Nifty to chiński produkt [emoji6] Harmony podobno są szwajcarskie i są bardzo czułe (99,9%)... zamierzałam je robić, ale badania genetyczne wyszły na tyle dobrze że stwierdziliśmy że nie ma sensu [emoji6] a mdłości miałam do ok. 13-14 tygodnia

annauelle ja na przekór wszystkiemu nadal trzymam kciuki [emoji846]

Elka ja mam łożysko na tylnej ścianie i brzuch skacze jak szalony [emoji16] czasem nie daję rady siedzieć nawet i muszę stać [emoji6]

dorota Gabrysia ma moc! [emoji1] ucałuj maleńką koniecznie i przekaż że ciocie o niej myślą i przesyłają mnóstwo pozytywnej energii [emoji6]
odzywaj się koniecznie!

Leda do "szczupłości" mi daleko [emoji16] ważę 69kg przy 164cm. wzrostu (prawie 5kg na plusie!!!!) więc obstawiam jednak sportowca [emoji6]

Monia 44 witaj! o jaką sytuację pytasz? do czwórki dzieci jeszcze trochę mi zostało bo to będzie "dopiero" moje trzecie [emoji6] a reakcji otoczenia też się bardzo obawiałam (w tym taty) ale jest ok... ta ciąża była zaplanowana czy też masz niespodziankę jak ja? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

a co do mojego wtorkowego połówkowego: młodzież waży ok.300g, lekarz znalazł dziurkę w serduszku, która powinna samoistnie się zasklepić i torbielki w mózgu, które podobno są fizjologiczne i powinny zniknąć do ok. 30 tygodnia... no i chłopak potwierdzony po raz kolejny, tym razem na 100% [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Pitu-pitu super, że wszystko w porządku :) Za każdym razem, kiedy lekarz robi usg jestem w szoku, że teraz te badania są tak piekielnie szczegółowe. Kiedy byłam w ciąży z Polką (no było to 11 lat temu) miałam usg trzy razy w czasie całej ciąży i w porównaniu z dzisiejszymi mało dokładne.
Monia44 moja mama też z początku dziwnie patrzyła na moje plany zajścia w ciążę, mimo, że mam tylko jedną córeczkę. Ale wiesz, u mnie kontrowersyjna sprawa była bo najpierw lata samotności po rozwodzie a potem tuż przed czterdziestką drugi mąż, nowe życie, plany na dziecko. Zdaje się, że moją mamę trochę to przerosło. Ale teraz cieszy się razem z nami z naszego maluszka.

Do góry