reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witam, pragnę się dołączyć do grona przyszłych mam w wieku około 40 lat :) Jestem w 13 tygodniu ciąży, w domu jest córcia 15 lat i synek 9 lat :)
Kolejna dzidzia to nasza niespodzianka i wielka radosc. Przede mną badania prenatalne, ale ufam, że wszystko będzie dobrze.
Ja podobnie jak Betta, mimo początku 4 miesiąca- brzuszek mam sporawy. Myślę, że to za sprawą niezbyt wyćwiczonych mięśni brzucha, no i poprzednich ciąż, a szczególnie cesarki i zrostów po niej.

reklama
Witam ponownie. Ja zaczynam 6 miesiąc, chociaż wyglądam jakbym 9 kończyła! Brzuch ogromny, jak na ten czas. Przybyło mi już 7 kg ( do chudzielców nigdy nie należałam!) więc już teraz trochę ciężko, co będzie dalej?

Hej, ja zaczynam 8 miesiąc. Czy możesz pochwalić się brzuszkiem?

Przykro mi bardzo, ale nie robię zdjęć z brzuszkiem! Wierz mi ania833 na słowo, jest spory! Mogłabym zrobić, ale tyle zachodu z wrzucaniem na forum, nie chce mi się! laurkadia - poczułam się jak jakiś okaz muzealny! Ile ty masz lat, że "podziwiasz"?

To 24 tydzień, więc czuję już dość ładnie ruchy. Nie nazwałabym jednak tego jeszcze kopnięciami. Pierwsze ruchy poczułam bardzo późno, jak na trzecią ciążę, bo dopiero w 21 tygodniu. Teraz już widzę nawet jak się przemieszcza.

Powiedzcie babeczki, czy pracujecie, czy jestescie w domku podczas ciąży?
Ja dość szybko za namową lekarza poszłam na zwolnienie, ale też z własnego przekonania, że muszę się oszczędzać, a moja praca na co dzień z ludżmi- generuje różne nieprzewidywalne sytuacje, często stresujące.
Tak więc jestem w domu, gotuję, czekam na dzieci i męża, czytam...
Zamierzam rozpocząć zajęcia fitnes dla kobiet w ciąży, może od przyszłego tygodnia.
Pozdrawiam :)

BETTA myślę, że jej chodziło o to, że trzeba odwagi, dużo siły i cierpliwości, aby chcieć i móc mieć jeszcze dziecko po 40tce. :) Cudownie, że masz wspierającą rodzinkę! Wiele mężów by pewnie marudziło :)

Ja wiem o co jej chodziło i właśnie dlatego poczułam się jakbym była kimś wyjątkowym. Nie wiem czy miałam jakieś wyjście. Życie postawiło mnie przed faktem dokonanym i musiałam przyjąć to co mi dało! Jeżeli chodzi o męża to nie był wcale taki zadowolony. Na początku nie potrafił się z tym oswoić. Jak to facet - potrzebował trochę czasu! Ja jako kobieta musiałam szybko się otrząsnąć i przygotowywać się na powitanie nowego potomka!
Ja bardziej podziwiam kobiety w moim wieku, które świadomie decydują się na macierzyństwo.

Ja zdecydowałam się świadomie mając 39 lat, malutka ma teraz 8 miesięcy a my postaraliśmy się o rodzeństwo dla niej. Po stracie w ubiegłym miesiącu, udało nam sie ponownie zaciążyć. Mamy wielka nadzieje że teraz wszystko będzie dobrze.

Napisane na iPhone w Forum BabyBoom

reklama
Do góry