Rozdepka
Fanka BB :)
Ja miałam podobny wynik i robiłam Nifty. Jeśli się zdecydujesz popytaj lekarza czy w Twoim przypadku warto zaznaczyć opcję "odkryć przypadkowych" tj. takich których normalnie test nie bada. Ja zaznaczyłam i trochę żałuję. Wyszła u mnie możliwość trisomi 3 chromosomu. I choć na drugiej konsultacji genetyk wpisał podejrzenie mozaikowatości łożyska to i tak bardzo się przejęłam, bo to też kiepska perspektywa. Genetyk był zdania, że tej opcji nie powinno się zaznaczać.Chciałem się przywitać. Moja trzecia ciąża. Syn 12 lat, córka 7 a u mnie w grudniu zmiana kodu na 4 z przodu ;-). Obecnie 12 tydzień. Wczoraj byłam na USG i odebrałam wyniki pappa. USG wszystko ok, choć nie bardzo podoba mi się wizyta. Bardzo szybka. Wyniki pappa ryzyko podstawowe 1:85 skorygowane 1:701. Lekarz stwierdzi, że to wynik dobry i wyniki poleciały tak przez PESEL. Ogólnie to zaleca się test nifty. Ale czy jest sens?
Zdecydowałam się na amniopunkcję, która ma się odbyć 17 listopada. Bardzo bym chciała mieć to już za sobą i wiedzieć co tam jest. Niewiedza jest gorsza od smutnej prawdy. Przynajmniej można jakoś ruszyć dalej. Teraz jestem w zawieszeniu.