@Kawoszka81, super wyglądacie
Gratuluję i w takim pozytywnym sensie zazdroszczę
z jednej strony dobrze mi z Małą w brzuchu - mogę odpoczywać kiedy chcę, wylegiwać się w łóżku do 10, spędzać czas z przyjaciółmi przy planszówkach czy "przytulać się" z mężem bez obaw, że ktoś nam przerwie
Ale z drugiej strony, jak myślę o zbliżającym się porodzie, to wiadomo - mam obawy - boję się bólu, ale jeszcze bardziej tego, żeby nie byłot takjak z najmłodszym, że od razu go na OIOM zabrali. Mam nadzieję, że będę mogła tulić Malutką od razu po porodzie, tak jak moją starszą trójeczkę
Ja też jestem za pampersami czy kosmetykami (jeśli wiesz jakie używa), ewentualnie za kartą prezentową. No chyba, że wiesz, że np. nie ma maty czy karuzeli, bo to się sprawdza u większości. Zabawki kontrastowe to też fajny pomysł.
To tak jak ja, też mam wtedy urodziny
Podoba mi się pomysł wątku zamkniętego, chociaż uważam, że tu też warto się udzielać, zwłaszcza gdy pojawi się ktoś nowy - może to być fajna, wartościową osoba, którą z czasem na wątek zamknięty będzie można zaprosić. Ale żeby tą osobę poznać, to trzeba też z nią pisać... Za to dla nas zamknięty, to dobry pomysł
Mnie, za ok miesiąc...
Ja chciałabym się zaszczepić, ale jeszcze nie teraz. Covid przechodziłam w grudniu, mam nadzieję, że mam jeszcze jakieś przeciwciała. Jak urodzę to będę szukać informacji na temat bezpieczeństwa szczepionek u karmiących (zakładając, że uda się kp). I wtedy podejmę decyzję. Chciałabym też mieć wybór szczepionki, bo co do astry to mam mieszane uczucia...
Ja zaczynam 9 miesiąc, do tp został mi równy miesiąc i narazie czuję się fajnie. Oczywiście, mam typowe dolegliwości 3 trymestru, ale i tak uważam, że ten czas jest dla mnie łaskawy, zwłaszcza, że jak każdy na tym wątku, nie mam już 20 czy nawet 30 lat
oby tak dalej.