reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Kochane, jak się rozpisałyście😃 muszę trochę nadrobić bo przez święta wpadałam z doskoku.
Kawoszka piękne jesteście dziewczyny, aż miło popatrzeć.
W czasie karmienia nie można?
Można w czasie karmienia i w czasie ciąży także. Ja na pewno będę się szczepić kiedy tylko będzie można.
Tojaka dzięki za odpowiedź, ja podobnie robię i też lubię mamę fizjoterapeutę
Tez tak uważam co do wątku. Warto pomyśleć nad wątkiem zamkniętym. Co na to pozostałe dziewczyny?
Popieram ten pomysł, zawsze gdzieś mam z tylu głowy że jesteśmy na ogólnym

@Kawoszka81, super wyglądacie😀 Gratuluję i w takim pozytywnym sensie zazdroszczę😀z jednej strony dobrze mi z Małą w brzuchu - mogę odpoczywać kiedy chcę, wylegiwać się w łóżku do 10, spędzać czas z przyjaciółmi przy planszówkach czy "przytulać się" z mężem bez obaw, że ktoś nam przerwie🤭
Ale z drugiej strony, jak myślę o zbliżającym się porodzie, to wiadomo - mam obawy - boję się bólu, ale jeszcze bardziej tego, żeby nie byłot takjak z najmłodszym, że od razu go na OIOM zabrali. Mam nadzieję, że będę mogła tulić Malutką od razu po porodzie, tak jak moją starszą trójeczkę🤗
Zawsze pampersy i chusteczki, bo idą jak woda 😂
Ale karta prezentowa też super
Ja też jestem za pampersami czy kosmetykami (jeśli wiesz jakie używa), ewentualnie za kartą prezentową. No chyba, że wiesz, że np. nie ma maty czy karuzeli, bo to się sprawdza u większości. Zabawki kontrastowe to też fajny pomysł.
To tak jak ja, też mam wtedy urodziny🎂
Chrzaszczyk z tym wyorazeniem to pewnie nikt nikogo nie odgadl 😂 czasem mysle, ze fajnie byloby zrobic prywatny watek 40+ zebysmy sobie swobodniej gadaly...
Co do kawoszki to racja, mloda i ladna nawet po ciezkim porodzie na 40 nie wyglada!
Podoba mi się pomysł wątku zamkniętego, chociaż uważam, że tu też warto się udzielać, zwłaszcza gdy pojawi się ktoś nowy - może to być fajna, wartościową osoba, którą z czasem na wątek zamknięty będzie można zaprosić. Ale żeby tą osobę poznać, to trzeba też z nią pisać... Za to dla nas zamknięty, to dobry pomysł😀
Gratuluje każdej która juz urodziła;)Kogo jeszcze czeka poród?
Mnie, za ok miesiąc...
Cześć Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was szczepiła się lub będzie się szczepić przeciw covid?
My dziś dostaliśmy termin szczepienia.
Ja chciałabym się zaszczepić, ale jeszcze nie teraz. Covid przechodziłam w grudniu, mam nadzieję, że mam jeszcze jakieś przeciwciała. Jak urodzę to będę szukać informacji na temat bezpieczeństwa szczepionek u karmiących (zakładając, że uda się kp). I wtedy podejmę decyzję. Chciałabym też mieć wybór szczepionki, bo co do astry to mam mieszane uczucia...
Czyli miesiąc po mnie.Ja dziś zdalam sobie sprawę ze juz mi się ciężko robi.Dawalam rade ale juz chce to z siebie wyrzucić Coraz bardziej się mecze.Mam juz dosyć a wiem ze permanentnie się pogorszy.
Boje się upałów ,cieszę się ze z obecnej pogody.
Ja zaczynam 9 miesiąc, do tp został mi równy miesiąc i narazie czuję się fajnie. Oczywiście, mam typowe dolegliwości 3 trymestru, ale i tak uważam, że ten czas jest dla mnie łaskawy, zwłaszcza, że jak każdy na tym wątku, nie mam już 20 czy nawet 30 lat😄 oby tak dalej.

Właśnie też pomyślałam, że ciągnąć 2 trudniej a ktoś nowe też pomiwinien tu ugościć. Z drugiej strony czasem te nasze dyskusje stają się dość osobiste, nie wspomnę o fotach... Hm. Damy radę 2 ciągnąć? 😂
Co do szczepień astra też mam wątpliwości, oni sami jacyś niezdecydowani kto może 🙄
Moja mama właśnie astrę dostała, te słynna wycofana serie też dostało sporo moich znajomych, nauczyciele moich starszaków...wszystko ok.
W UK na 18 milionów dawek 30 osób z zatorami z tego 7 zmarło. Procentowo to bardzo mało ale jak trafi na mnie to co mi po statystykach 😂
Dobrego dnia moje drogie.

Dzień dobry dziewczyny :) U nas biało za oknem ! Już wczoraj zaczął padać śnieg , nie jakieś szalone ilości ale jednak jest biało 🙄😉

Co do wątku prywatnego. Tak jak arona pisze, szkoda by było gdyby ten umarł zupełnie, bo jednak my znalazłyśmy tu pomoc i „nasze” miejsce , a takich kobiet będzie pewnie więcej . Dobrze by było żeby tez mogły znaleźć miejsce , żeby się wygadać itp. Może wiec pisać będziemy tu ale jeśli będzie coś bardziej prywatnego czy zdjęcia , to może wtedy w tym wątku prywatnym? No nie wiem. Tak sobie kombinuje ale nie wiem jakby to się sprawdziło .
Miłego dnia ! 🌻❄️

Co Słonko chcesz z siebie wyrzucić ?
Za duża odpowiedzialność.Z każda ciąża tak mialam.Boje się przeziebic cos złego zjeść,nie biorę żadnych tabletek,bo wiadomo odpowiedzialność.Jak urodzenia to wtedy wiem ze jak się przewrocie to sobie i tylko sobie zrobie krzywdę.Każdy ruch dziecka w sobie odbieram jakby cos się dziale,lece do WC i sprawdzam czy przypadkiem nie krwawie.Mam taka dziwna psychikę.

reklama
@Kawoszka81, super wyglądacie😀 Gratuluję i w takim pozytywnym sensie zazdroszczę😀z jednej strony dobrze mi z Małą w brzuchu - mogę odpoczywać kiedy chcę, wylegiwać się w łóżku do 10, spędzać czas z przyjaciółmi przy planszówkach czy "przytulać się" z mężem bez obaw, że ktoś nam przerwie🤭
Ale z drugiej strony, jak myślę o zbliżającym się porodzie, to wiadomo - mam obawy - boję się bólu, ale jeszcze bardziej tego, żeby nie byłot takjak z najmłodszym, że od razu go na OIOM zabrali. Mam nadzieję, że będę mogła tulić Malutką od razu po porodzie, tak jak moją starszą trójeczkę🤗

Ja też jestem za pampersami czy kosmetykami (jeśli wiesz jakie używa), ewentualnie za kartą prezentową. No chyba, że wiesz, że np. nie ma maty czy karuzeli, bo to się sprawdza u większości. Zabawki kontrastowe to też fajny pomysł.

To tak jak ja, też mam wtedy urodziny🎂

Podoba mi się pomysł wątku zamkniętego, chociaż uważam, że tu też warto się udzielać, zwłaszcza gdy pojawi się ktoś nowy - może to być fajna, wartościową osoba, którą z czasem na wątek zamknięty będzie można zaprosić. Ale żeby tą osobę poznać, to trzeba też z nią pisać... Za to dla nas zamknięty, to dobry pomysł😀

Mnie, za ok miesiąc...

Ja chciałabym się zaszczepić, ale jeszcze nie teraz. Covid przechodziłam w grudniu, mam nadzieję, że mam jeszcze jakieś przeciwciała. Jak urodzę to będę szukać informacji na temat bezpieczeństwa szczepionek u karmiących (zakładając, że uda się kp). I wtedy podejmę decyzję. Chciałabym też mieć wybór szczepionki, bo co do astry to mam mieszane uczucia...

Ja zaczynam 9 miesiąc, do tp został mi równy miesiąc i narazie czuję się fajnie. Oczywiście, mam typowe dolegliwości 3 trymestru, ale i tak uważam, że ten czas jest dla mnie łaskawy, zwłaszcza, że jak każdy na tym wątku, nie mam już 20 czy nawet 30 lat😄 oby tak dalej.
Ja się bojemojego wieku.Boje się ze nie będę mieć sil.Juz zauwazylam ze się sypie.Dyskopatia częste migreny kilku dniowe,strzykajace stawy itp.

Do góry