reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dzisiaj dla odmiany chyba mi rwa w pośladek weszła, wrr...😠🙄
Oj bidulo, moja mama miała rwę i to ponoć straszny ból , oby Ci szybko przeszło .

Malutka Zosia - śliczna! 😍Zdrówka zycze i wierze, ze będzie dobrze 😘

Dziś nocka z tych gorszych, rano ledwo ciepła wstałam ale jak pocałowałam te smrodki to od razu dostałam wigoru.
Robi rzadko kupkę, była co 3 dni a dziś już będzie 5 i nic, chyba dam wieczorem czopek.
Ilovesummer a jak u was przy kp z kupkami, bo piszą że nawet do 7 dni norma.Zobacz załącznik 1233058
Cudowne smrodki 😍😍

Kochane, chciałabym zrobić kilka badań , tylko zupełnie nie pamietam jak one się nazywają. O co prosić w przychodni. Chodzi mi o badanie krwi to co wykrywa czy są problemy z tarczyca i to na krzepliwość ( chyba) , mam zapisany acard ale może trzeba cos więcej wiec chciałabym to badanie - nie wiem jak się nazywa 🙄 i to , które stwierdza jaki rodzaj kwasu foliowego brać .
Prosze , oświećcie mnie ,co do tych nazw.
I jeszcze jedno, wiem , ze muszę brać 5mg kwasu foliowego. Jak go brać jeśli bierze się tez witaminy „przedciazowe” i tam tez jest kwas - nie za dużo go wtedy? Jakie witaminy bierzecie/braliście? Jeśli nie wie się nic o żadnych mutacjach , to i tak lepiej jest brać metylowany kwas tak w razie co? Czy on wyłącznie jeśli ktoś ma te mutacje?
Przepraszam, ze tak zawile napisałam ale liczę, ze rozszyfrujecie 🥴😊

reklama
@Kasiulek 77 dzięki za te słowa, niestety takie jest życie. Nikt nam nie powiedział, że będzie łatwe, proste i przyjemne. Ma dużo kretych dróg, z których trzeba jakoś wyjść obronną ręką 😉

Cieszę się, że Twoja Zosia rośnie jak na drożdżach, ucałuj Ją od forumowej ciotki 😘😍
Cześć kochane 😍ileż tu dobrych wieści, ale i też smutnych, bardzo mi przykro dziewczyny 😔sama przeżyłam 2 straty i znam ten ból.
@znadziejami ty tutaj tak długo jesteś , nie udawało się potem odpuściłaś, udało się i niestety... kochana jedynym pocieszeniem niech będzie to że wbrew lekarzom udało Ci się zajść w ciążę, czyli że jeszcze jest szansa ❤️
Nie poddawajcie się dziewczyny, nadzieja umiera ostatnia.

Dziś nocka z tych gorszych, rano ledwo ciepła wstałam ale jak pocałowałam te smrodki to od razu dostałam wigoru.
Robi rzadko kupkę, była co 3 dni a dziś już będzie 5 i nic, chyba dam wieczorem czopek.
Ilovesummer a jak u was przy kp z kupkami, bo piszą że nawet do 7 dni norma.Zobacz załącznik 1233058
Śliczne 😍 tylko całować 😉

Oj bidulo, moja mama miała rwę i to ponoć straszny ból , oby Ci szybko przeszło .

Malutka Zosia - śliczna! 😍Zdrówka zycze i wierze, ze będzie dobrze 😘

Cudowne smrodki 😍😍

Kochane, chciałabym zrobić kilka badań , tylko zupełnie nie pamietam jak one się nazywają. O co prosić w przychodni. Chodzi mi o badanie krwi to co wykrywa czy są problemy z tarczyca i to na krzepliwość ( chyba) , mam zapisany acard ale może trzeba cos więcej wiec chciałabym to badanie - nie wiem jak się nazywa 🙄 i to , które stwierdza jaki rodzaj kwasu foliowego brać .
I jeszcze jedno, wiem , ze muszę brać 5mg kwasu foliowego. Jak go brać jeśli bierze się tez witaminy „przedciazowe” i tam tez jest kwas - nie za dużo go wtedy? Jakie witaminy bierzecie/braliście? Jeśli nie wie się nic o żadnych mutacjach , to i tak lepiej jest brać metylowany kwas tak w razie co? Czy on wyłącznie jeśli ktoś ma te mutacje?
Przepraszam, ze tak zawile napisałam ale liczę, ze rozszyfrujecie 🥴😊
Tarczyca tsh
I trombofilia na krzepliwośc ale czy są osobne jakieś nie wiem ja cały pakiet zrobiłam. Wyszły mi mutacje. Jutro idę z wynikami do ginekolog i napiszę Ci co mi zlecił.

Malutka Zosia - śliczna! [emoji7]Zdrówka zycze i wierze, ze będzie dobrze [emoji8]

Cudowne smrodki [emoji7][emoji7]

Kochane, chciałabym zrobić kilka badań , tylko zupełnie nie pamietam jak one się nazywają. O co prosić w przychodni. Chodzi mi o badanie krwi to co wykrywa czy są problemy z tarczyca i to na krzepliwość ( chyba) , mam zapisany acard ale może trzeba cos więcej wiec chciałabym to badanie - nie wiem jak się nazywa [emoji849] i to , które stwierdza jaki rodzaj kwasu foliowego brać .
Przepraszam, ze tak zawile napisałam ale liczę, ze rozszyfrujecie [emoji3061][emoji4]
Kwas foliowy przed ciąża bierze się w dawce 0,4 mg, powinno się tak brać cały czas profilaktycznye. Jeżeli jest obciążenie genetyczne to bierze się 4 mg.

Kwas foliowy przed ciąża bierze się w dawce 0,4 mg, powinno się tak brać cały czas profilaktycznye. Jeżeli jest obciążenie genetyczne to bierze się 4 mg.
Tak, ja wiem, ze standardowo zaleca się 0,4 mg kwasu foliowego i tyle jest go w większości suplementów . Z tym, ze mi gin przypisała 5 mg . I teraz nie wiem czy to 5 mg plus to 0,4 z suplementów to już nie przesada

Tak, ja wiem, ze standardowo zaleca się 0,4 mg kwasu foliowego i tyle jest go w większości suplementów . Z tym, ze mi gin przypisała 5 mg . I teraz nie wiem czy to 5 mg plus to 0,4 z suplementów to już nie przesada
Mi moj ginekolog też zapisal kwas 5mg profilaktycznie ze wzgledu na wiek i dodatkowo byla mala dawka z witamin. W sumie brałam 5,8 ( 0,8 Z witamin)🙂
Tarczyca tsh
I trombofilia na krzepliwośc ale czy są osobne jakieś nie wiem ja cały pakiet zrobiłam. Wyszły mi mutacje. Jutro idę z wynikami do ginekolog i napiszę Ci co mi zlecił.
Katrinka ja też z niecierpliwością czekam co Tobie powie ginekolog. Ja mam wizytę dopiero 17.02 no chyba że wcześniej dostanę pierwszą @ po zabiegu 😉

reklama
Mi moj ginekolog też zapisal kwas 5mg profilaktycznie ze wzgledu na wiek i dodatkowo byla mala dawka z witamin. W sumie brałam 5,8 ( 0,8 Z witamin)🙂

Katrinka ja też z niecierpliwością czekam co Tobie powie ginekolog. Ja mam wizytę dopiero 17.02 no chyba że wcześniej dostanę pierwszą @ po zabiegu 😉
Hymmmm, no chyba nie zaszkodzi ta ilość kwasu , w sumie nie bardzo jest jak ten dodatkowy ominąć , bo jest on w większości witamin

Do góry