reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Hej
Zagladalam do Was w sierpniu. Wtedy dowiedzialam sie o ciąży.
Mam 38 lat i dwa tyg temu stracilam dzieciątko. Moja corcia miala wade genetyczna i przestala jej bic serduszko.
Bardzo chciałabym jeszcze dziecko ale czy starczy mi odwagi?
Boje sie kolejnej straty. Ta bardzo przeżyłam i ja i moj maz. Dzieci tez bardzo plakaly.

Rodzina komentowala głośno juz sm fakt ze zaszlam w ciaze w wieku 38 lat, a jak stracilam ja to tylko słyszę, zebysmy nie dopuścili do tego ponownie.

reklama
A robilas kiry bo to tez moze byc przyczyna.Mialas acofil.Z tego co czytalam to tez sie go podaje gdy nie dochodzi do zagniezdzenia.
Szczepionki miałam. Od dawcy tylko.
Nie od męża.
Byłam szczepiona 5razy.mnie nie pomogło, a nie wiem. Czy na zajście nie zaszkodziło.
Bo nie zachodze już od 1,5roku a zachodzilam bardzo szybko.
SA, opinie że szczepienia mogą wpłynąć na pogorszenie komórek jajowych.
U mnie 3 biochemiczne ale 3 ciążę z sercem tylko od razu serca źle biły.
Kirow nie badalam. Mieszkam. W DE i tu ich nie badają.
Moze na Święta je zrobię jak będę w Wawie.
Tylko sił już brak,
Tyle badań, leków i witamin i nic to. Nie dało.
Mnie poronienia tez zmienily, czuję się niespełnione, psychika mi siada,uciekam w podróże, mam jedną córkę i psa i to mnie jakoś trzyma.
Ty masz mniej lat to bardzo ważne jeszcze Ci się uda.
Ja zbyt późno. Chciałam drugie mając 38lat.
Córkę urodziłam mając 29lat.
A Ty ile miałaś poronien? Jak. Można zapytać?
Masz już dzieci?

Szczepionki miałam. Od dawcy tylko.
Nie od męża.
Byłam szczepiona 5razy.mnie nie pomogło, a nie wiem. Czy na zajście nie zaszkodziło.
Bo nie zachodze już od 1,5roku a zachodzilam bardzo szybko.
SA, opinie że szczepienia mogą wpłynąć na pogorszenie komórek jajowych.
U mnie 3 biochemiczne ale 3 ciążę z sercem tylko od razu serca źle biły.
Kirow nie badalam. Mieszkam. W DE i tu ich nie badają.
Moze na Święta je zrobię jak będę w Wawie.
Tylko sił już brak,
Tyle badań, leków i witamin i nic to. Nie dało.
Mnie poronienia tez zmienily, czuję się niespełnione, psychika mi siada,uciekam w podróże, mam jedną córkę i psa i to mnie jakoś trzyma.
Ty masz mniej lat to bardzo ważne jeszcze Ci się uda.
Ja zbyt późno. Chciałam drugie mając 38lat.
Córkę urodziłam mając 29lat.
A Ty ile miałaś poronien? Jak. Można zapytać?
Masz już dzieci?
Jezeli masz mozliwosc to zrob to badanie tyle wczesnych poronien to na pewno to.Ja tez mam corke 18 lat ale z obecnym mezem nie mam dzieci.Ja tez dawno chcialam ale maz zawsze zwlekal i gdzies tam w glebi serca mam wielki zal.Tez jestem niespelniona dlatego bede walczyc na ile sil mi starczy.Poronilam 6razy w ciagu roku.

Hej
Mam 38 lat i dwa tyg temu stracilam dzieciątko. Moja corcia miala wade genetyczna i przestala jej bic serduszko.
Boje sie kolejnej straty. Ta bardzo przeżyłam i ja i moj maz. Dzieci tez bardzo plakaly.

Rodzina komentowala głośno juz sm fakt ze zaszlam w ciaze w wieku 38 lat, a jak stracilam ja to tylko słyszę, zebysmy nie dopuścili do tego ponownie.
My nikomu nie mowimy o staraniach .Moja tesciowa jak dowiedziala sie o ciazy to tez nie byla zachwycona jakos nigdy nie byla za tym.Terax przy kazdej wizycie dsje do zrozumienia ze w tym wieku to za pozno na ciaxe.Mam ich wszystkich gleboko ..Jak sie wkurze to ja poinformuje z usmiechem na twarzy

Tak poczytalam troche twojej historii tez nie mialas latwo.Ja teraz walcze ale ciezko mi uwiezyc ze bedxie dobrze chociaz codziennie to sobie powtarzam.U kogo sie leczylas bo ja jade do Sachy za miesiac.
U dr.Barczentewicza. On wysłał mnie na badania do Prokocimia, bo tak przypuszczał że immunologia szwankuje. Do Sachy nie zdążyłam pojechać z wynikami ale to pewnie wyczytałaś w mojej historii. Ja też miałam chwile zwątpienia nie raz.. znam tą bezsilność

Ostatnia edycja:
Hej

Rodzina komentowala głośno juz sm fakt ze zaszlam w ciaze w wieku 38 lat, a jak s6tracilam ja to tylko słyszę, zebysmy nie dopuścili do tego ponownie.
Bardzo mi przykro z powodu śmierci córeczki...napewno serce krwawi
Smutne to że rodzina tak na Ciebie nastaje.
Bo to tylko Wasza decyzja a nie dalszej rodziny. Może daj sobie czas, jesteś jeszcze bardzo młoda.
Cieszę się, że się odezwałaś- tu jest wiele kobiet, które Cię zrozumieją bo wiedzą co to ból straty.
Rozgość się.

Jezeli masz mozliwosc to zrob to badanie tyle wczesnych poronien to na pewno to.Ja tez mam corke 18 lat ale z obecnym mezem nie mam dzieci.Ja tez dawno chcialam ale maz zawsze zwlekal i gdzies tam w glebi serca mam wielki zal.Tez jestem niespelniona dlatego bede walczyc na ile sil mi starczy.Poronilam 6razy w ciagu roku.
Chylę czoła przed Twoją siłą... 6 razy nadzieje i ból w ciągu roku... ja 3 razy w ciagu jednego roku i ledwo to przeżyłam

Mały mężczyzna rośnie pięknie- wygraliśmy walkę o karmienie piersią, bo przez kilka tygodni było karmienie mieszane.:-) :) Misio ma już skończone 2 miesiące. Przeszliśmy już wzmożoną żółtaczkę i pierwszy katar ale wszystko obronna ręką.
Walczcie Kochane, tego szcześcia życzę gorąco każdej z Was :tak: nieprzespane noce, stres i strach o to maleństwo ale warto.
Jaki słodziak

Anett79
jakbym czytała swoja historie o mamie.. to samo przykre ale prawdziwe ostatnio nawet mi mówiła Ty się weź zabezpieczaj po co Ci na starość dziecko Pieknie a ja taka podłamana bo walcze o dzieciątko tyle kasy a takie slowa uslyszec to tylko płakać :(
Ja nadal bez okresu 7dzien od odstawienia duphastonu ah
ciazy brak
Ooooo moja zawsze jak sie widzimy to tak mowi.
A teraz po poronieniu to ciagle przypomina mi, zebym tylko do gina po tabletki poszla..

reklama
Dziewczyny a czy ktoras tak jak ja miala taka sytuacje, ze dziecku przestało bić serduszko (11tydz)? Prawdopodobnie zespol Turnera ale nie badalismy. To jest informacja od lekarza.
Odwazylysxie sie dalej probowac po wadzie genetycznej i przy wieku okolo 40?
Mamy 3 zdrowych dzieci.

Do góry