reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Magdamama, a ja 15 mają 44 lata. Więc nie pierdziel, będzie dobrze.Ja 4 lata temu straciłam i od tego czasu nic. W październiku znowu strata i po clo od razu, sama byłam w szoku. Ale nastawienie to dużo, my podeszliśmy do tego, będzie to będzie i już prawie 13tydzień.Ściskam ,będzie dobrze.

Ja Mam 39, tez mowie mezowi Za rok dwa trzecie a on no co ty tak po 40,,,, a Ja a co to jakas roznica oczywiscie mam nadz ze sie Uda bo tych tarapatach naszych://
Naraxie 12 mscy mezszczyzna prawie chodzacy ... o ciazy nie mysle

Ja również starałam się jak najlepiej wstrzelić w owu, bo marzył mi się chłopiec, ale wyszła dziewczynka :) Wydaje mi się, że duże znaczenie ma tu nasienie faceta. Ale jak widać teorii pełno, a życie i tak swoje :)

Synek w dniu ovulki sexik corka zapl pozaustrojowe... jrdnak tez sadze ze to wina nasienia a nie metoda blisko ovulki czy daleko ovulki

Tak, tak do dupy, nic ująć i nic dodać. My celowalismy w dziewczynę, tyle staran wg zalecanych wskazowek itp i co???? kolejny chłopak. Wcześniejszy czyli nasz sredniak zaskoczył nas, bo zmajstrowalismy go dzień po zakończonej miesiaczce[emoji23]czyli u mnie 6 dc[emoji23][emoji23][emoji23]mąż do tej pory się śmieje, że burza go przywiała.
Tak w ogóle część dziewczynki...długo mnie nie było więc zajrzałam z ciekawości żeby zobaczyć co u Was i czy coś tam komuś nowego przywiało[emoji38]

Ja tez ostatnio bardzo rzsdko
Poprostu nawal zadan z mpimi maluchami

Nie no ja nie mówię ze 40+ jest automatycznie wskazaniem do cesarki:errr:i moj lekarz tez tak nie uważa,zreszta tak jak pisałam sam namawia mnie na sn raczej.niby in vitro jest wskazaniem względnym do cc(ale to bardziej na prośbę pacjentki a nie ze wskazań medycznych). No ale pomimo tego ze wiek nie jest wskazaniem,to jednak tak jakoś mi się wydaje,ze rodzic pierwsze dziecko w wieku np 25 lat a 40 lat to jednak różnica...chociaż jak widzimy są pozytywne przykładyna tym forum ze może być inaczej:-) :)

Po’ ivf nie ma wskazan do cc bo to tylko zapolodnienie pozaustrojowe a cala ciaza taka sama [emoji847][emoji847]

Po’ ivf nie ma wskazan do cc bo to tylko zapolodnienie pozaustrojowe a cala ciaza taka sama [emoji847][emoji847]
Pewnie masz racje,choć wg mojego lekarza jest to wskazanie „względne”,ale bez gwarancji wykonania cesarki. Ja w każdym razie dostałam skierowanie z tym wskazaniem, i dodatkowo z opisem tzw „obciążonego wywiadu położniczego”.ale nie nastawiam się,ze z tym wskazaniem będę miała cesarkę,to fakt.
A tu jeszcze cytat z mamyginekolog w temacie:
8. Stan po leczeniu niepłodności
Bardzo dyskusyjne wskazanie, ale dość częste w szczególności jeżeli kobieta jest powyżej 40 roku życia i nie planuje więcej ciąż – to ciąże po IVF są planowo rozwiązywane przez CC. Są to wskazania bardziej psychologiczne niż stricte położnicze.

Ja siedze u kardiologa bo cos ostatnio mi puls skacze ,ja wiem u mnie tez nerwica zaczela chyba wyrabiac .Powiedziala ze zalozy holter

Ja siedze u kardiologa bo cos ostatnio mi puls skacze ,ja wiem u mnie tez nerwica zaczela chyba wyrabiac .Powiedziala ze zalozy holter
maja ja mialam tachykardie w ciazy z synem., tetno czesto nawet 170 a jak mi zalozyli holter to srednie dobowe tetno mialam na poziomie 140 .. dostalam lek najpierw propranolol ale nie dzialal za dobrze a potem isopotin i super bylo :) na dziecko nie mialo to wplywu synek urodzil sie duzy i zdrowy calkowicie :)

reklama
Do góry