reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Mamcik ,ale przelecialo .Jak Twoje samopoczucie?
Rzeczywiście przeleciało. Sama nie wiem kiedy. Co do samopoczucia to ledwo chodzę, szybko się męczę, najchętniej spałabym cały dzień bo bardzo źle śpię w nocy. Jeszcze nie mam nic przygotowanego do szpitala. W domu tylko wózek dla Kubusia. I tak każdy dzień mija sobie :-)

Dzieki Kasiunia:)
tez sie sklaniam ku rotawirusom wlasnie bo czesto slysze,ze ktos ma lub mial to paskudztwo. corka byla darmowymi szczepiona i wszystko ok, wiec Igor tez mam nadzieje,ze bezproblemowo przejdzie. przeraza mnie tylko ta ilosc wkluc...az 4.
Mamcik...tez zle w nocy sypialam...skurcze i gorac...zle to wspominam

hej dziewczyny
matko,dlugo mnie tu nie bylo..ale nie mialam glowy do niczego innego niz skonczenie pracy mgr bo nie chcialqm odkladac na wrzesien. Udalo mi sie skonczyc (jupii) choc sama w to nie wierzylam..teraz obrona 7.07. i wiecej luzu.
Igor cudowny,dal mi napisac ta prace, generalnie je i spi, a jak czuwa to jest grzeczny. po 4 tyg przybral 700gram.teraz czekaja mnie jego szczepienia i mam zagwozdke. Chrzaszczyk....jak szczepilas Antka? nfz czy skojarzone?podstawowe czy moze jeszcze rota i meningo?
Basia... wielkie gratki...slodziak :)
Karla...to trzymam kciuki abus poznala date.
Mamcik....juz prawie koncowka,dasz rade :).
a to Igus :)
Zobacz załącznik 870874 Zobacz załącznik 870875
Ale śliczni kibole[emoji6][emoji4]
My szczepilismy skojarzonymi 6w1 plus pneumokoki. Rota odpusciłam. Meningokoki jeszcze odraczamy. Nie chce w niego wbijać jak w kaczkę. Pomiędzy 6w1 a pneumokokami zachowuje 2 tygodniowy odstep. Teraz czeka nas trzecia dawka 6w1 i kolejna około 13 miesiąca wiec pomiędzy ta spora przerwa doszczepie go na meningokoki mniej więcej jak będzie miał 6 miesięcy. Pochwalę się, że teraz w niedziele kończy juz to moje chłopski 5 miechow. No i w niedziele czekają nas jeszcze chrzciny.[emoji8]

hej dziewczyny
matko,dlugo mnie tu nie bylo..ale nie mialam glowy do niczego innego niz skonczenie pracy mgr bo nie chcialqm odkladac na wrzesien. Udalo mi sie skonczyc (jupii) choc sama w to nie wierzylam..teraz obrona 7.07. i wiecej luzu.
Igor cudowny,dal mi napisac ta prace, generalnie je i spi, a jak czuwa to jest grzeczny. po 4 tyg przybral 700gram.teraz czekaja mnie jego szczepienia i mam zagwozdke. Chrzaszczyk....jak szczepilas Antka? nfz czy skojarzone?podstawowe czy moze jeszcze rota i meningo?
Super chłopak :-* Gratuluję :-)

Cześć dziewczyny.
Ja już po USG połówkowym. Z dzieckiem na razie wszystko ok. :biggrin2:
Okazało się, że będziemy mieli kolejną dziewczynkę.
majacyr Termin mam na 14 listopada. A Ty?
Pozdrawiam ciepło
Ja mam termin na 13 listopada :)
Dziś byłam na połówkowym.
Młody zdrowy, ułożył się poprzecznie, ma już 18cm i 319g waży.
Mateusz wielka stopa, nawet gin się śmiał, że ponad 3cm ma jego stopa.
Wreszcie zdecydowałam się powiedzieć znajomym poprzez insta.
Od wczoraj zmagam się ze skokami ciśnienia. Gin mi przepisał w razie 3 wyników powyżej 140/90 dopegyt.
A Ty jak się czujesz?

hej dziewczyny
Fajny chlopak :) a coreczka to dobra starsza siostra :) super!

reklama
Ja mam termin na 13 listopada :)
Dziś byłam na połówkowym.
Młody zdrowy, ułożył się poprzecznie, ma już 18cm i 319g waży.
Mateusz wielka stopa, nawet gin się śmiał, że ponad 3cm ma jego stopa.
Wreszcie zdecydowałam się powiedzieć znajomym poprzez insta.
Od wczoraj zmagam się ze skokami ciśnienia. Gin mi przepisał w razie 3 wyników powyżej 140/90 dopegyt.
A Ty jak się czujesz?

No to super, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze.:)
Moja córcia też waży ok. 300 g.
Ja na szczęście czuję się bardzo dobrze, nawet spanie w dzień mi przeszło.
Cieszę się bo mam więcej energii i myślę żeby zacząć chodzić regularnie na basen, bo przytyłam już 9 kg, a tu do porodu jeszcze daleko.
A jutro wyjeżdżam SAMA na weekend, żeby się trochę zrelaksować. Jestem od kilku miesięcy na L4, ale siedzenie w domu mnie dobija. Dlatego zostawiam dzieciaki pod opieką tatusia i jadę naładować baterie pozytywną energią. Myślę, że to ostatnia taka okazja. Póżniej będzie poród i przez jakiś czas będę mogła zapomnieć o takich rozrywkach.
Mam nadzieję, że w ostatniej chwili nic nie wyskoczy.
Trzymajcie się kobietki

Do góry