reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witajcie, u mnie za oknem pochmurno, ale deszcz nie pada a przydałby sie bo jest sucho. Ja sie rozchorowałam. Niestety sama nie poradziłam sobie z kaszlem, bo za bardzo się nasilał. Poszłam więc do lekarza i osłuchowo nic nie słyszał,ale zalecił mi antybiotyk. Potem poszłam do ginekologa bo miałam wizyte i stwierdzł,ze jak tak będe kaszlec to jeszcze urodzę. Poza tym powiedzział mi ,ze bardziej szkodliwe dla dziecka sa bakterie niz antybiotyk. Nie miałam wyboru i wzięłam no i się wszystko "ruszyło" - katar, kaszel mokry ale widzę lekka poprawę. Siedze na razie w domu na dwór nie wychodzę. Jutro muszę sie dokurowac choc troche bo mam wazny egzamin i musze go pisać, potem mamy jeszcze impreze na zakończenie roku, jak sie będe bardzo xle czuła to z imprezy zrezygnuje, ale na egzaminie musze byc.

reklama
Anula podobno rzeczywiście lepszy jest antybiotyk od infekcji.

U mnie pogoda w kratkę, raz słońce, raz chmury i nawet jakiś deszczyk pokropił. Dzisiaj mieliśmy jechać na zlot motocyklowy ale czarno to widzę. Na szczęście jest blisko domu więc nie będziemy spać pod namiotem tylko kopniemy się do domku.

Pozdrowionka dla wszystkich :)

Aniu i bardzo dobrze ze poszłas do lekarza z kaszlem nie ma zartów ja tez brałam antybiotyki w tym czasie co ty i przeszło , imprezke mozesz sobie odpuscic jak sie tak źle czujesz po co sie meczyc , jednak egzamin to wazna sprawa

U nas tez troszke popadało i super sie oddycha nie to co upał

Witaj zjolu

Hej Marzenko.

Jak tam samopoczucie? Wszystko ok? Suwaczek mknie do przodu, to dobrze. Jest szansa na narodziny w terminie :)

Cześć Aniu, dawno Cię nie było :) A w ogóle to całkiem nas sporo - to tak a marginesie ;)
Dobrze, że wybrałaś się do lekarza i nie martw się antybiotykiem. Ja np. też mam antybiotyk, tylko, że u mnie w wymazie z pochwy i w moczu bakterie się znalazły i też Pani doktor powiedziała, że lepiej antybiotyk niż bakterie. Tak, że leczymy się ;)
I trzymam kciuki za egzamin ;) Będzie ok :)
Zjolu, cześć kochana - Ciebie też dawno nie było. Taki zjazd to pewnie dużo hałasu i spalin :) Czyli to co tygrysy lubią najbardziej, prawda?

U mnie już pochmurno i trochę lepiej. A, i mam Żabę - kurczę, niespokojna jest i trochę piszczy, jak się nie uspokoi i nie przyzwyczai, to pewnie do mieszkania rodziców na tydzień się przeprowadzimy, żeby zmniejszyć psu stres. Zobaczymy.

Buziaczki dla wszystkich

zjolu samopoczucie rewelacyjnie , suwaczek niech mknie zblizam sie coraz blizej do rozwiazania , a ja na chwilke sie połozyłam i nie wiem nawet kiedy a oko mi sie zamkneło i spałam , obudził mnie sms od kolezanki ze zaraz na klachy przyjdzie a tak dobrze mi sie spało

Czesc dziewczyny, ja tylko na chwile, bo mam dzisiaj kupe roboty. Nie bylo mnie wczoraj bo musielismy jechac na pogrzeb. No i w koncu powiedzielismy tesciom. Moja tesciowa powiedziala ze ona i tak sie domyslila, bo jak bylismy 3 tygodnie temu to moj M nie pozwolil mi podniesc walizki, wiec jak to ona powiedziala, "nosic nie moze, nog polamanych nie ma, pewnie w ciazy" :-D

Trzymajcie sie kochane, u mnie tez pochmurno ale ja wole pochmurno bo jak nie pochmurno to u nas od razu sa 30+ stopniowe upaly a ja tego nie znosze.

cześć mamusie,
zaraz do tej zupy z boćwinki staję:) chyba zjem cały garnek jak ugotuję:)
a w gdańsku się rozpogodziło ale gorąco nie jest, bardzo przyjemnie
ja z dziewczynami dzisiaj sama to troszeczkę smutno mój T jutro wraca nie lubię jak tak jeździ bo się martwię ale cóż...
Ewa fajnie to określiła twoja teściowa, pewnie konkretna z niej babka bo moja śp co wielka szkoda też miała takie teksty że boki z mężem zrywaliśmy razem.
zmykam do garów dziewczyny pa

a ja na szybko zrobiłam sos musztardowy a córka obrała kartofle i juz pojadłysmy
gosiu barszczyk mam jutro w planach zrobic ale nie botwinke nie przepadam za tym
Ewcia tesciowa super cie podsumowała nie ma to tamto
A ja ide dalej sobie polezec jak odpoczywac to na całego

reklama
Właśnie wróciłam ze spacerku z sunią - u mnie na razie upał okropny znowu, pomimo chmur na niebie, więc obie się zasapałyśmy, teraz odpoczywamy.
Obiadem mam gotowy, tylko ziemniaki ugotuję do barszczu, albo jajka i podgrzeję naleśniki z serem. I mam jeszcze trochę polewy czekoladowej - to będzie jak znalazł.
Ewuś, teściowa po prostu skojarzyła fakty, bo że chcecie dziecko, to pewnie wiedziała, no i teraz taka ostrożność :)
A co jutro na obiad to jeszcze nie wiem, pomyślę wieczorem ;) Albo jutro.

Na razie może troszkę kurze pościeram, żeby było przyjemnie ;)
Ufff... przydałaby się jakaś burza

Do góry