reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

@Anika076 ja pierwsze ruchy czułam w pierwszej ciąży ok.19 tyg., w drugiej w 17 tyg., a teraz w 16 t.c. [emoji4]

@Chrząszczyk czyli to już półmetek!! super, odezwij się po połówkowym [emoji846] mi ciąża zleciała błyskawicznie, dłużyły mi się tylko ostatnie trzy tygodnie bo brzuch miałam ogroooomny i budziłam się kilkanaście razy w nocy [emoji849] albo na siusiu albo żeby obrócić się na drugi bok bo ta strona, na której leżałam strasznie mi drętwiała [emoji849] no i młody tak dawał czadu że aż łzy mi z oczu wyciskał [emoji6]

@Agu76 u nas pępek wreszcie wczoraj odpadł [emoji106] mamy jeszcze przemywać octeniseptem raz dziennie dopóki się nie wygoi
i wszystko byłoby ok, gdyby nie to że młody zielonego kataru dostał a ja wpadam w panikę, bo OCZYWIŚCIE musiałam naczytać się w necie, że u takich maluszków to może się skończyć zapaleniem płuc [emoji33] zakrapiam solą fizjologiczną i odciągam fridą na razie
małemu nic więcej nie jest, bo ładnie je co 3h i nie ma gorączki ale ja trochę schizuję bo dopiero jutro mamy wizytę u pediatry.... [emoji849]

reklama
Boziu pitu-pitu naprawde az zazdroszcze...tak bardzo bym chciala takiego synusia....calymi dniami z cycem bym siedziala przy nim...tak mi sie przypomina jak z moimi bliznietami siedzialam godzinami z cycami i karmiłam ile sie dalo...
U mnie kolejny cykl staran bo dzisiaj @ przylazła wstretna jedna....
I juz nie wiem co robic bo tyle specyfików biore ze moj maz stwierdzil ze to przesada...twierdzi zeby wszystko odstawic...
Mamy klopoty rodzinne i w pazdziernniku musimy jechac do Pl wiec chyba zmienie gina i pojde do kogos kto mnie wysle na badania i wtedy bedzie wiadomo co i jak...bo jak do tej pory starania wychodza na marne...szlak mnie juz trafia...i chociaz dalam sobie odpoczynek to i tak nic z tego...
Czy ktoras sie jeszcze stara poza tymi które urodzily kochane malenstwa?? czy ja tu sama zostalam????

annauelle siedzę godzinami z cycem na wierzchu i czuję się już jak gigantyczny smoczek [emoji23] poległam na tym polu i w akcie desperacji dałam młodemu smoczek bo moje piersi są już tak zmaltretowane, że ledwo daję radę [emoji6] młody smoka zaciągnął i dzięki temu przespał wczoraj całą wizytę lekarską, łącznie z rozbieraniem do golaska na ważenie i mierzenie [emoji23] plus droga w obie strony czyli lekko licząc z 3h sobie chłopak pospał ciurkiem [emoji6]
no nic, wolę potem walczyć ze smokiem niż ze ssaniem kciuka (bo już go przyłapałam parę razy)
co do twoich badań to zasięgnij wcześniej informacji i znajdź dobrego specjalistę, nie wiem w jakim mieście będziesz, ale pisałam ci chyba o klinice Novum w wawie? mają tam podobno super specjalistów... może warto spróbować? [emoji846]

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Melduje się po polowkowym. Antos waży 400g. Ma wszystko na miejscu co potrzeba i rozwinięte jak trzeba[emoji3]przylapalismy go kiedy akurat wyciągał i zwijał pokolei paluszki w piąstkę. Lekarz śmiał się, że mały kasę liczy[emoji6] Trzymajcie się ciepło

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Maja75 ja robiłam badania prenatalne, czyli usg plus test pappa z krwi, wyszły dobrze ale wiecie co, nie wytrzymaliśmy i jakiś czas po prenatalnych zrobiliśmy NIFTY żeby mieć jeszcze większą pewność i to badanie potwierdziło że dziecko jest zdrowe:)

Chrząszczyk, bardzo się cieszę że połówkowe wyszło super!! :) Ja kończę już 18 tydzień a połówkowe mam za dwa tygodnie :) Co do hemoroidów to od początku ciąży jem śliwki suszone ale to przestaje mi pomagać, na kolejnej wizycie muszę poprosić lekarza o receptę na coś bardziej konkretnego. W dodatku zrobił mi się krwiak na nodze, taki duży siniak, powstał samoistnie, nigdzie się nie uderzylam... Lekarz kazał mi brać diohespan max i zrobić wyniki na krzepnięcie krwi.
Czuję już ruchy maleństwa, nareszcie!:) Jak się regularnie rusza przynajmniej wiem, że wszystko jest w porządku :)
Agu75 cieszę się ze u Was wszystko dobrze, też obawiam się u siebie nadopiekuńczości i myślę że to jest kwestia naszego wieku i większej świadomości co do pewnych spraw ;) Wcześniej jak byłam w ciąży nie przejmowałam się tak jak teraz, co prawda wtedy ciąża przebiegała bez zakłóceń a teraz na początku bylo duże zagrożenie przez krwiaka. Nic nie wiedzialam o badaniach na mukowiscydozę, ale to się wszystko pozmieniało :)
Pitu pitu super że pępek odpadł!:) Ja przy pierwszej córce też siedzialam z cyckami na wierzchu i czułam sie jak chodząca mleczarnia:) Nawet kiedy nakarmiłam córkę ona nie dawala sie połozyć do łóżeczka bo chciała być cały czas przy cycku! Nigdy nie wypila nic przez smoczek z butelki, cały czas tylko cycek a potem jak była większa musialam karmić ja łyżeczką bo z butelki nie umiała pić:)

Witam Was dojrzałe kobitki. Dawno się nie udzielała. Podczytuję Was troszkę☺☺☺ ale wybaczcie nie jestem na bieżąco.
Tak dla przypomnienia. Mam 37, 5 roku. Jutro kończę 38tc. Jutro też zgłaszam się ze skierowaniem do szpitala. Mam skierowanie na cc (zła przeszłość polożnicza) i boję się jak cholera. Pewnie w srode na obchodzie dopiero dowiem się kiedy mnie będą ciąć...
Stresuje się bo już kiedyś miałam cc z pełnej narkozie ale dzieciątko zmarło po 3h. Generalnie duuuzooo by pisać.
Teraz jestem dobrej mysli. Wszystkie badania mam zaliczone łącznie z prenatalnymi. Test PANORAMA wyszedł ok. Mam córkę 8latkę a to jest moja 7 ciąża. Tym razem będzie syn.

Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, ze zafasolkowane 40tki czujecie się bardzo dobrze a pozostałym życzę szybkiego zafasolkowania. ☺☺

Witam Was dojrzałe kobitki. Dawno się nie udzielała. Podczytuję Was troszkę[emoji5][emoji5][emoji5] ale wybaczcie nie jestem na bieżąco.
Tak dla przypomnienia. Mam 37, 5 roku. Jutro kończę 38tc. Jutro też zgłaszam się ze skierowaniem do szpitala. Mam skierowanie na cc (zła przeszłość polożnicza) i boję się jak cholera. Pewnie w srode na obchodzie dopiero dowiem się kiedy mnie będą ciąć...
Stresuje się bo już kiedyś miałam cc z pełnej narkozie ale dzieciątko zmarło po 3h. Generalnie duuuzooo by pisać.
Teraz jestem dobrej mysli. Wszystkie badania mam zaliczone łącznie z prenatalnymi. Test PANORAMA wyszedł ok. Mam córkę 8latkę a to jest moja 7 ciąża. Tym razem będzie syn.

Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, ze zafasolkowane 40tki czujecie się bardzo dobrze a pozostałym życzę szybkiego zafasolkowania. [emoji5][emoji5]
Powodzenia i szczęśliwego rozwiazania[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was dojrzałe kobitki. Dawno się nie udzielała. Podczytuję Was troszkę☺☺☺ ale wybaczcie nie jestem na bieżąco.

Będzie dobrze bo musi byc!!!! Trzymamy kciuki :)

Do góry