reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Glorya ja expertem w dziedzinie bety raczej nie jestem, ale jak czytałam to na podstawie obliczeń HCG nie można określić dokładnego tyg ciąży , jest to określenie w przybliżeniu. Poza tym beta czasem potrafi płatać figle, a później okazuje się ze wszystko jest ok. Skoro lekarka stwierdziła że ciąża jest młodsza , jak również widzi to na Usg, to pewnie wie co mówi i tak jest, mam nadzieję że jutro na wizycie rozwieją się twoje obawy.

Już się stresuję ...

reklama
Cześć Kobietki ☺
@Poletta bardzo mi przykro i smutno z powodu Twojej złej wiadomości. Trzymaj się kochana ciepło, na pewno wszystko się dobrze ułoży.
Pozdrowienia dla Was wszystkich oczekujących potomstwa i dla tych, które w tych szczególnych dniach potrzebują przytulenia i wsparcia. Buziaczki kochane :-*

Dziewczyny, żyjecie ?co tu tak pusto
Glorya jak po wizycie, mam nadzieję że jest wszystko ok.
Dorotko co u Ciebie?
znadziejami również dla Ciebie pozdrowienia i wszystkiego dobrego:)

Hej ,dzieki ze pytacie wszystko ok,oprócz szelejących cukrów u mnie wczoraj i kilka dni wczesniej ,byłam troszkę przeziębiona.We wtorek jadę na prenatalne połówkowe,może poznam płec.
Glorya właśnie nie daje znaku a miała miec wizytę chyba...
Saranta pewnie jeszcze w szpitalu,może nie ma neta.
Poletta jeśli wchodzisz daj znać chociaż czy już ok u Ciebie...

No tak , przy takiej pogodzie o przeziębienie nie trudno, ja tez pociągam nosem , bo w sypialni mamy wiecznie wyłączone ogrzewanie i uchylone okno .
Dorotko, na jakie dokładnie prenatalne sie decydujesz?
Ja cały czas się nad tym zastanawiam . Ale myślę że zdecyduje sie tylko na usg genetyczne oraz przezierność karkową, inwazyjnych nie chce bo to wiąże sie z ryzykiem , a na inwazyjnych jak wyczytałam nie ma co polegać , ponieważ jest to bardziej ankieta wykonana na podstawie wyliczeń , i wynik jest nie dokładny, poza tym często okazuje się błędny.

Ja miałam robione w 12 tyg.usg,takie pomiarowe,i krew pobieraną-wyniki tutaj to w większosci statystyka,wyszły dobrze a wiec teraz jade tylko na usg po prostu takie dokładne z oceną narządów.Gdyby mi poprzednim razem zle wyszły to nie robiłabym dalszych -inwazyjnych,chyba ze by chodziło o jakąs wade u dziecka,która trzba by było zając sie jeszcze w czasie ciąży.Ale gdyby to dotyczyło rozpoznania ZD to tak jak pisałam,zdałabym sie na to co los da.Ciązy i tak bym nie usunęła.
A ty w którym tygodniu jesteś?
Dziewczyna na wątku kwietniowym gdy wyszło jej wysokie prawdopodobieństwo ZD zrobiła jeszcze bodajże NIMFY czy jakieś inne odpłatne i wyszło ,że dzieciątko na 100 zdrowe.

Witajcie dziewczyny,
Po wczorajszym badaniu jeszcze nie mogę się pozbierać... usłyszałam diagnozę, której tak bardzo chciałam uniknąć... pęcherzyk pusty, ciąża bezzarodkowa /.../ Moja Beta HCG spadła po 2 dniach do 30348,02 co tylko to potwierdza. Mam dwa wyjścia; czekać na samoistne poronienie, albo jechać do szpitala na czyszczenie. We wtorek jeszcze lekarka chce mnie obejrzeć, by mnieć pewność swej diagnozy, ale jak wspomniała, realnie nie ma szans /musiałby się stać cud/
Bardzo to wszystko przeżywam, nie mogę myśleć o niczym innym, ale dochodzi do mnie, że nie można mieć w życiu wszystkiego, dlatego dziękuję BOGU za potrójny dar życia, jakim nas obdarzył i błogosławieństwo.
Może to nie był ten czas, a może za bardzo chciałam... PAN Bóg ma przecież swój plan dla każdego z nas, tylko nie zawsze to wszystko pojmujemy w porę, musimy pozwolić Mu działać w naszym życiu, bo jest naszym stwórcą i bez Niego nic się nie dzieje, nawet przypadkiem, a wszystko ma swój sens. Zaczynam rozumieć, jak wielkim darem jest macierzyństwo i jak trudno jest pogodzić się z losem, gdy różne metody zajścia w upragnioną ciążę zaczynają zawodzić, dlatego będę się modlić za kobiety, które z różnych przyczyn nie mogą mieć własnych dzieci, o wytrwałość i siły, aby się nie poddawały, nie wątpiły i nigdy nie traciły nadziei...
Dziękuję wszystkim mamom, które trzymały za nas kciuki, życząc zdrowia w oczekiwaniu na swoje perełki, a szczęśliwym mamusiom, które tulą już swoje skarbki, życzę dużo sił i wytrwałości ;) POWODZENIA!

Glorya bardzo bardzo mi przykro [emoji22] Wiem co czujesz bo przeszłam to samo [emoji53] ja sobie to tłumaczyłam ze to był domek dla dzidzi a dzidzia zapomniała się pojawić i zamieszka w innym terminie [emoji4] Trzymaj się Kochana przytulam [emoji179]

reklama
Do góry