reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej :-D
Alescie naprodukowaly wieczorem a ja urzedowalam z Wandula bo poplakiwala przez sen i siedzialam przy lozeczku. W sumie zasnela mocno po polnocy i wstala o 6. Dzisiaj w zdecydowanie lepszym humorze niz wczoraj.
Byla piekna wiosenna pogoda i wypuscilam dziecko w ogrod :)
Misia zgadzam sie, Onki to psychopaci i nie wiem skad ludzie biora takie spokojne idace przy nodze... Ten imbecyl tylko tak lagodnie wyglada :-D
Zoyka bierz kiecki jak Ci sie podobaja, niestety nie moge otworzyc podanych przez Ciebie linkow.
Azula o gustach sie nie dyskutuje, pewnie :-D
Majuska staraj sie o cos kobiecego, bo Packa sie zmienia i za chwile moro z czaszkami nie bedzie pasowalo :-D
Andzike super tort. Utul Kacpra od ciotki Anki, biedny jest ale nie licz ze przestanie skakac

Kawa!!!!!!!!!!

Zarzuce Was dzisiaj fotami, ale kilka dni temu robilam jej zdjecie i bardzo mi sie na nim podoba :))

reklama
Doczytam i poogladam pozniej.
Przeczytalam tylko o Kacperosie Andzike... dziewczyny czy Wy nie przykladacie bialka do uderzen, ubic? Lod nie dziala NIC! Bialko wyciaga wszelakie opuchlizny! Nawet przy ogromnym stluczeniu zostaje siniak a nie sliwa na pol glowy. Nawet do zlamania palca przykladalismy bialko i lekarz sie dziwil jakim cudem nie jest spuchniety. Ja myslalam, ze wszyscy o bialku wiedza..... :cool:
Uderzenie, rozbijam bialko do miseczki, maczam papier czy scierke przykladam az wyschnie, pozniej zmywam.

Majuska
Paćka gryzie?? no way! ;-)
Ale jestem w stanie we wszystko uwierzyc przy moim diable ktorego wszyscy chwala, ze taka slodka i grzeczna.... a ona wrzeszczy, piszczy, bije i wszystkie chwyty dozwolone (no gryzienia jeszcze nie odkryla).
Dzis co chwile w nocy plakala... umieram. Wstala o jakiejs koszmarnej godzinie i wyla, nie dala sie ubic, przed 7 sie zwleklam. Obstawiam bol gardla bo jak wszyscy to wszyscy.. dalam jej Nurofen przeciwzapalnie i chyba nic wiecej nie moge zrobic oprocz posiadania nadziei ze chociaz dzis usnie w dzien ....

Zoyka
ta sukienke/tunike w grochy ogladalam wczoraj ale jakos stwierdzilam, ze sama (bez gietrow) bedzie bez wyrazu i nie wzielam. Ale pomysle jeszcze.

Aniu Wandzia wiosenie boska i ma fajna fryzurke :-))

Ostatnia edycja:
Hej
wstałam, nakarmiłam chłopaków idę sobie zrobić kawę i doczytam Was, bo nadrukowałyście wczoraj strasznie dużo, a ja nie miałam mocy przerobowych żeby czytać.

I ja się melduję z kawą :-)
Maść arnikowa trochę pomogła, biorąc pod uwagę jak wyglądał wczoraj to dziś jest o niebo lepiej.
Ollena - czytałam o tym białku, następnym razem (bo znając mojego syna następny raz będzie:no:) zamiast mrożonki użyję białka, bo mrożonka była hardcorem, Kacper nie dawał się dotknąć w czoło:-(
anka - Wandzia i Tabiś wyglądają bosko :-) i nawet debilna mina Tabriska nie zmienia mojej miłości do ONków ;-)
majuska - tort jest z gościem skaczącym na motorze, w środku biszkopt przekładany truskawkami, pyszny był, tylko koleżanka nawaliła tyle lukru, że aż zęby bolały :-)
Łączę się w bólu odnośnie gryzienia, jakoś nie chce ten cholerny etap przejść...:confused2:

Uciekam tyrać, miałam nadzieję, że ten tydzień będzie łatwiejszy, ale okazuje się, że absolutnie nie :-( chciałam wziąć wolne na czwartek i piątek, ale zapowiada się, że nic z tego:no:

Andzike przy bialku dzieci nie oponuja, przykladasz, chwile trzymasz zeby sie wchlonelo, dzieciak se chodzi z takim czolem pobabranym a pozniej zmywasz. Bywa, ze bialko wyciaga wszystko i nie ma sladu, a Mia ostatnio 2 razy nabila ogromnego guza w tym samym miejscu.. byl tylko siniak bez opuchlizny na pol czola.

Aaa piuekny tort Andzi!

Dzis Swiatowy Dzien Kota, wyprzytulajcie!

Ostatnia edycja:
Hełoł :-)
rzeknę tylko że w ramach światowego dnia mruczącego futra nie zabiłam Bazyliady, która to zaatakowała mi odnóże ok. 4 nad ranem :-( :wściekła/y:
Anko nie wierze, że Biedrona może być uciążliwa, upierdliwa i złośliwa :-D To chodząca słodycz :-D
Zoyka Kubul ma koszulki z endo (jak był mały miał śpiochy i kaftany i bodziaki). Fajna bawełna, fajne kolory i fajnie się to zachowuje mimo wielu prań.
Moje ulubione: tutaj mieszka pępek świata :-D oraz: jestem wege :-D
Idę pracować :-( jak ja nie lubię pracować :-(

Powyzsze juz raz tu bylo. Problem w tym, ze w ciazy lub pologu to nas tu prawie nie ma.

Wczoraj moje dziecko podeszlo do mnie i powiedzialo: Mama, KOCHAM. Czy mozna uslyszec cos piekniejszego? Choc do tej pory jego "moja, moja" wyrazalo dokladnie te same poklady dzieciecej milosci.

Dzis od rana usiluje dociec co oznacza "szipipa". Z tego co dziec zeznaje, szpipipa jest daleko i ma cos wspolnego z kolkol (wymawiamy jak angielskie "krowa" powtorzone), czyli traktorem.

Andzike wizualnie tort -Łał smakować go nie mogę ale i chyba nie chce bo idzie w rozrost ciała zwłaszcza jak co smakowite :eek:
Ja mam teorie jaki pan taki pies nigdy nie miałam nienormalnego ,narwanego lub agresywnego psa zdarzył mi sie raz niesmiałek ale to dlatego,że wzielismy podrostka z już tak ukształtowana psychika ze zbyt dużej hodowli.A tak czy onek czy rotek czy pekinczyk wszystkie były miłe .Ale fakt onki to wspaniałe psy tylko nie dla każdego :-D
Ania Wanda ma super kitki szkoda,ze Amelka ma takie chude te kudełki w stylu Kubusia katrinoewgo z tymi lokami ale niestety krótsze .
Majuska Patrycja fajna ,a garderobę na pewno odpowiednią do urody dopasujesz.
Jakoś tak jest ,że jedne dzieci w czymś lepiej wyglądają inne w czymś innym .I ciesze się ,że teraz świat mody jest taki ,że w sumie jest w czym wybierać:-)

reklama
Hej!

Azula coś w tym jest..jaki Pan taki Kram:-D...mogę zaobserwować tę zależośc w swojej pracy;-).
Pozostając w temacie ONów, dostałam dziś zdjęcia od ludzi, którzy parę miesięcy temu adoptowali od nas takiego wyleniałego, rozwrzeszczanego, zapewne kiedyś kojcowego wypłosza - suczkę Brendę. Teraz to wygląda tak :
https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/BrendaNaSpacerze#5981302221839867698
japa się cieszy człowiekowi:-)

U nas regularna wiosna, jest bosko, koty poszły w piz..u na myszy chyba, więc nici z pieszczot, zreszta nie wiem czy zasłużyły:-p:-D

Aniu Biedrona bardzo wydoroślała, niezła laseczka z niej, zapewne po mamusi:-D

Kłaczku u nas jest od jakiegoś czasu Kocham Cię i korale na szyi z bachora..niesamowite:-D...aha i jeszcze dziamie : ciuma, ciuma:-)

Próbowałam dom ogarnąć po weekendzie , ale szło mi to jak krew z nosa...:confused2:

Do góry