reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Noż przez to szukanie wlazłam na to BMI ważę 64 kg 160 cm wzrostu i mam nadwagę :-(.Nie wiem jak to jest kiedyś jakoś nawet więcej jadłam a nie szło mi w kg teraz jem mniej i mi przybywa:wściekła/y:.Zoyka wiem ,że rady radami ,a życie życiem ale lepiej nie "słodzić " sama kiedyś napisałaś,że sąsiadka i mama Ci "tuczą" Julkę.Julci nie znam osobiście tylko tyle co Ty o niej napiszesz tyle co z fot ale jest moją ulubienicą i bardzo bym chciała aby zawsze była śliczna ,wesoła i zdrowa:tak:

reklama
Dwa numery temu był fajny artykuł w magazynie GAGA nt. otyłości u dzieci. Pisałam Wam o tym.
Azula z wiekiem zmienia się przemiana materii no a zima sprzyja przyrostowi masy:-D ale potem jest z czego rzeźbić :-D

Misia "rzeźbić"u mnie to polega na tym ,że latem głównie piję więc spadam tak ze 4kg.Jakoś przeoczyłam ten wpis o tym artykule:confused:.U mnie z kolei Amelka jakaś umiarkowana i nie ma czegoś co tak bardzo by jej smakowało np czekolady to max 2 kostki ,cukierek jeden ,ciasta kęs więcej czyli w ilościach norma + ciutka więcej to jogurt lub przecierane owoce takie deserkowe ,a latem morele,maliny i agresty inne też oby aby.Nie wiem czy z kolei to nie będzie z tego niedowagi ,na razie jest ogólnie drobna i wzrostowo i wagowo .

Hejka
Andzike - buziaki dla Kacperka z okazji 18-nastki! !!!!

Misia - jakis czas temu wklejalam wlasnie linka do tej bajki (tylko to byl odcinek Masza I kasza - ulibiony Alinki), Kuba oglada te bajke przy jedzeniu. Wlaczam na smartfonie, stawiam tel. na krzeselku Kuby I jemy.
Ja bardzo lubie odcinek o tym jak Masza leczyla wilki.

Hej wieczornie,
Dzis jakis ogromny bol glowy mialam, nigdy jeszcze czegos takiego nie przezylam. Najpierw zaczela mnie normalnie bolec glowa, zaraz mi zaczelo sie robic slabo i zaczal sie okropny bol glowy razem z szyja i uszami.. najbardziej po prawej stronie. Chwilami bylo mi slabo i mnie mdlilo. Cisnienie 110/70 czyli wysokie jak na mnie, moze to od tego. Przeszlo po tabletce i chwili lezenia ale teraz jak sie schylam to mi pulsuje ta prawa strona glowy...

Azula lepiej miec niedowage jak nadwage jesli o Amelke chodzi;) a widze, ze jestesmy tego samego wzrostu:-)

MIa znowu nie spala dzis w dzien, padla o 18.. ja tez zaraz ide spac.

Ostatnia edycja:
Katrina nie wiem który odcinek Maszy lubię najbardziej :-D Ogólnie jak tak sobie oglądam Maszę to niestety ale widzę Kubulę :baffled: to samo radosne podejście do życia i intensywność doznań.
Nasza przychodniana pediatra wciąż się czepia że Kubul taka chudzina :-D W szpitalu robili mu badania i wszystko wszyszło w normie.
Natomiast przy porządkach znalazłam swoją książeczkę zdrowia a tam piękny wpis: mimo niedowagi wygląda zdrowo :cool:
Dziś Kubul zjadł: 1/2 miseczki kaszki, miseczkę rosołku z makaronem, 2 naleśniki ze szpinakiem i serem (zapieczone w pomidorowym sosie), dwie parówki z bułeczką, dwa biszkopty i jabłko. Do picia sok gruszkowy bez cukru z wodą.
Jak na chudzinę całkiem zjadł :-)
Andzike - całusy dla OSIEMNASTKI :-)

osiemnastka fajny wiek - buziaki dla Kacpra Andzikowego.

Julka dzisiaj zjadła: kaszkę na rzadko 180 ml, pól serka brzoskwiniowego, pół miseczki zupki jarzynowej z brukselką, kromkę chleba z serkiem, 2 kawałki czekolady, 30 ml soku pomarańczowego i na noc wypije 180 ml mleka.

Witam się bez mózgu :sorry2: spędziliśmy dziś dzień w towarzystwie piątki dzieci - 3,5 latka, 4-latka i trójki maluchów w wieku mniej więcej Kacpra - wróciliśmy z kwadratowymi głowami :-D ogólnie stwierdzam po raz kolejny, że mam bardzo grzeczne dziecko - potrafi zająć się sobą, nie wyrywa innym dzieciom zabawek (nawet swoich), najbardziej tradycyjnie zaaferowany był kotem, więc bez żalu oddał zabawki.

Patrząc na 3,5 i 4latka chciałabym, żeby czas mijał wolniej, a tymczasem dziś mamy osiemnastkę, nie mam pojęcia kiedy to minęło :sorry2:
Kacper coraz starszy, a ja wciąż taka młoda ....:-D Dziękujemy za życzenia!
Kacper z Julianem młodszym o dwa miesiące :-) Próbowałam zrobić zdjęcie całej piątki, ale nie było szans :-D

Zobacz załącznik 601210

Pomimo kwadratowej głowy zatęskniłam dziś za zlotem - fajnie się obserwuje dzieciaki w grupie :-D

To teraz ja jadę z jadlospisem - kubek kaszki (bo z miseczki nie smakuje, ostatnio hitem jest kaszka w takim samym kubku jak ja piję kawę;-)), kanapkę z serkiem, jogurt, michę zupy szczawiowej (potem doprawił z talerza P.), kawałek ciasta i dwie mandarynki (czym całkowicie mnie zaskoczył, bo normalnie wypluwa, ale widocznie zadziałał efekt stada). Kilku maślanych ciasteczek, słomki i chrupacza nie liczę. No i oczywiście kaszka na kolację była grana, ale już bez entuzjazmu. jak tak teraz patrzę to wydaje mi się, że za wiele nie zjadł...
Ale jak doczytałam co zjadła Julka to chyba wciągnął więcej...

Ostatnia edycja:
Ollena w twoim wieku ważyłam 50 kg po ciąży z Amelką ładnie mi się przytyło ważyłam po ciąży 75 kg spadłam po roku do 60kg ,a teraz znów mi się przytyło chyba wiek.Ostatnie święta ze śp Zbysiem waga 53kg 100_0096.JPGTeraz 64 kg 100_2110.jpgi ponoć teraz z ta waga wyglądam lepiej:confused:.Misia Kuba sporo je :tak:Amelka rano cały serek ,potem sok ,obiadek skromniutko kilka łyżeczek ,jogurt ,deserek bananowy ,kawałek bułki tzn szczątek(2x2 cm2) + 1/8 jabłka lana kluska czyli żółtko z maką na mleku 250 ml.

Załączniki

• 100_0096.JPG
    100_0096.JPG
    56,5 KB · Wyświetleń: 90
  • 100_2110.jpg
    100_2110.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Azula ale Kubula nie jada "równo". Czasem zje kaszkę i dopiero serek przed snem a pomiędzy ma w doopie. Jak chadza do żłoba - jada lepiej, tak samo u kogoś. Ale on ma ogień w doopie. W szpitalu pediatra - gastrolog, zapytała czy on ciągle biega - no biega, skacze. Może nie ciągle - bo rysuje, czyta sobie książeczki itd. ... ale jest dość żywiołowy a poza tym ma budowę mego m. Jeśli "nie sprzedałam" mu hashimoto to do 40 może jeść całkowicie bezkarnie.
Nie wmuszam w Kubulę jedzenia - zje OK, nie zje - zje później, jutro. Wierzę, że dziecko je tyle ile potrzebuje. Gdy jest głodny siada w swoim karminku i pokrzykuje: mniam :-D
Andzike - wyobrażam sobie to stado :-D Dobrze, że przeżyliście :-D

Do góry