reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Hej,
od dawna biegamy ale czasu jakoś mało na BB. Wanda zrobiła się mobilna i pełza już wszędzie więc trzeba pilnować, doskonale wychodzi jej dopełzanie do zabawki :-D
Słonko slicznie świeci chociaż trawniki rano były białe, samochody też... niestety chyba zima nadchodzi szybkimi krokami i ciekawe kiedy spadnie śnieg. Jak dla mnie mógłby nie istnieć, bo to ubieranie się na cebulkę doprowadza do szału.
Za chwilke druga kawa... no i może jakieś śniadanie :-D

reklama
Hejka !

Jemy śniadanko i pijemy kawkę.

Majuska szaruga wkurza. Wstaję rano, spoglądam za okno a tam szaro . To mało optymistyczne. Staram się o tym nie myśleć. Mnie podły nastrój dopada w lutym gdy nie ma słońca.

no i nie dam rady was dokłądnie doczytać :-(
Azula gratulacje :-)
Majuska ja mam dosć mgły i tego gooffna za oknem :-(
Ania ja wiedziałam że tak będzie. Poczekasz co będzie dalej - Kuba kocha mego lampa a jeszcze bardzioej mą mysz, kocha klawiaturę i dziecki temu mam tylko IE bo w operze mi coś "zniczył".
Sandy współczuje przeżyć.
Ollena zmiana diety, jakies leki i będzie lepiej. W końcu jakiś konkret - skoro Twoja mama pracuje w tzw. służbie zdorwia to trafisz do sprawdzonego specjalisty.
Flo - takie życie, byliśmy zmuszeni uspić dwa koty i za każdym razem zadawałam sobie pytanie gdzie kończy się miłośc a zaczyna się egoizm - bo tak sie trudno rozstać. Wola życia to jedno a cierpienie to zupełnie inna bajka :-( Jeden miał przerzuty, drugiemu soadły nerki + odma także się zwyczajnie topił :-( dlatego tak ważny jest dobry vet do kórego ma sie zaufanie.
Aaa Kubę budzi GŁÓD - tak włąsnie ... wczoraj jak wciągnął wieczorem 180 to spał do 7:30, posiłek na poziomie ok. 100 ml gotowwego produktu powoduje pobudkę ok 6 ...
Ma katar i pokasłuje - ciekawe czy na tym się kończy czy znów złapał cos w żlobie ? auuu że sobie zakwilę :-(
Majuska czy Paćka też na początku chodziła na zombiaka ? Także dzisiejsze plany szlag trafił :-( tego w dzieciach nie lubie - kiedy odzyskam włądzę nad swoim życiem ??????

Misia, a nasze goffno zza okna chcesz? Nie ma mgly, jest tylko szara sciera zamiast nieba i cos z niej cieknie. Slimaczy sie raczej.

Zwazylam dzis swoje dziecko... On by mogl juz przestac.

upss Kuba co zje do przerabia ja nie na odpad komunalny do na biegi i raczkowanie :-D kocica nie może czuc sie bezpieczna.
Kłączek to ile Karol waży ? powiedz, dobij mnie :-( Kuba na max 9 kg ... ubrania na 68/74 są dobre - w końcu nie wiszą ale na długośc to 80/86 czyli tak jak ma 12-18 miesiecy :-D aa skoro dziś jest 17 to Kubutek skończył 15 miesiecy :-D dobrze że po ekonomii jestem i lliczyc potrafie :-D

Ostatnia edycja:
Hej,

Mama rozmawiala z dwoma lekarzami, stwierdzili, ze moje wyniki jak po dobrym piciu i zarciu cala noc..
Podejrzewaja albo zapalenie trzustki albo kamienie w woreczku.
W tym tyg mam isc na gastroskopie i usg... jesli to nic nie wykaze to tomografia.
Przerazonam.

Majuska nie ludze sie, ze Mia bedzie jak Patryk bo ona juz nie jest jak Patryk. Podejrzewam, ze bedzie jak meserszmit, czyli wszedzie jej bedzie pelno..
Ale mamy dzis piekny suwaczek:-)

Misia, ja bym sie zamienila... Kubutek przynajmniej lekki i na rekach mozna nosic bezurazowo, a mnie juz nadgarstek i bark tak bola, ze w nocy nie wiem gdzie reke podziac. Karol wazy 13,3kg, ciuchy 12-18 juz tylko niektore sa dobre, wiekszosc nosi 18-24. Z okresleniem rozmiaru wg wzrostu troche problem bo tu wg. wieku wszystko. But rozm. 21 po europejsku.

Witam nie narzekać na pogodę jest co prawda listopad ale w sumie cudny po porannej mlecznej zupie z odrobiną popiołu wyłania się słoneczko i zaraz też udam się na spacerek(szkoda tylko ,że palić muszę w piecu ,a ze względu na oszczędności co godinę dokładam po troszku więc spacer raczej nie za długi )potem Ameliankę dam do ogrodu ,a sama skoczę do pieca dołozyć tak ze 2 godziny na placu będziemy:-)No najlepsze życzenia dla półrocznej Miji i 17 miesięcznego Kubusia.:-)

misia dla Kubutka duzo sloneczka!

Azula az tyle siedzicie na zewnatrz? U nas 0 st, zgnilo. Zastanawiam sie czy w ogole z Mia isc a jesli juz to na 15min.

Klaczku Karol wazy prawie tyle co Patryk;) On 14, 5;)

reklama
Noo... A jest normalnym niemowleciem, ktore chce byc noszone, tulane na rekach itd. Mnie juz prawa reka odmawia posluszenstwa kompletnie - siegniecie za siebie odpada, rzucenie czegokolwiek odpada, uniesienie do gory odpada, machniecie reka nawet boli. Mam problem nawet z umyciem glowy bo brak napier...a. Dlatego mowie ze chetnie bym sie zamienila na jakis lzejszy model.;-)
Czytam o Twoich wynikach... Kurcze, ciekawie. Mam nadzieje ze to nic naprawde powaznego i da sie zalatwic dietka, lekami...

Do góry