reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Marzena to nie jest źle, bo na początku zapowiadało się że ten Wasz kontakt będzie mocno utrudniony. Super:-D Brygida zaraz przyjedzie, Ania nie jest tak strasznie daleko i też może dzwonić. Ja wiem, że wieczorami zawsze nam źle na świecie... każdy wieczór jest taki sam paskudny i samotny... ale już niedługo Marzena i będziesz miała córki przy sobie:)) tylko trochę cierpliwości i bardzo dużo siły żeby wytrzymać.

reklama
anka_d popytaj weta, bo jak my wieźliśmy psa daleko to podałam mu taki żel do wcierania w dziąsła, praktycznie przespał nam całą drogę a było tego z 15h
wyjeżdżaliśmy wieczorkiem, więc zjadł tylko śniadanie, potem długi spacer i obyło się bez stresów

Ollena ORS 200 HIPP to kleik marchwiowo - ryżowy. Jest lekko słony i Kuba co marchewki nie lubi chętnie go wypija.
Przy wszelkich jelitówka - zatruciu, wirusie - nie dajemy NIC z cukrem, ryż tak ale bez jabłka, jedny owoc dozwolony to banan. Zupki do 8 miesiaca bo są delikatniejsze.
Ania może faktycznie jakiś "głupi jasiu" ? Żeby go to wyciszyło nieco.
skleroza stara:
http://www.doz.pl/apteka/p732-Dicoflor_30_kapsulki_10_szt
chodzi o DICOFLOR 30 - są kasułki, saszetki i krople. Bo u dizeci wszelkie choroby zaczynają się od jelit i wzorem znajomych z pracy to daje.
skleroza bis: jak kupicue to trzeba trzymać w lodówce.

Ostatnia edycja:
witajcie
Melduję się, że żyję, ale ledwo co. Chyba ząbki w natarciu u Kubusia.
Dwie nocki temu pobudki były co godzinę ze strasznym płaczem, poprzednia nocka juz tylko 3 pobudki i też z płaczem. Tak jakby takimi atakami ból go łapie i wtedy wpycha paluszki do buźki i tak jakby sobie tam masował, bidulek mój kochany.
Wczoraj cały dzień był na rączkach i albo ataki płaczu i wrzasku, albo spał na rękach.
Dziś już było lepiej, do tego dostał alergię na coś z jedzenia. Skończyły mi sie polskie słoiczki i podałam tutejsze z HEINZ-a, obstawiam, ze albo brokuły albo kalafior, ewentualnie jakaś przyprawa - zioła, ale nie wiem jakie, bo tego nie napisali na słoiczku. Przez 3 dni było OK, po czwartym słoiczku małego wysypało. I tak się nałożyło na siebie - ząbki i uczulenie, dlatego maluszek się męczy, a mój kręgosłup wczoraj już o sobie przypominał. W końcu jest co nosić.

Cześć
jestem wrakiem - spałam 3,5 godziny łącznie przez całą noc. Panienka była uprzejma marudzić, bawić się, jeść, zrobić kupala. Pora nocna, nic nie szkodzi... w każdym razie panience:baffled:
Usiłuję wypić kawę w towarzystwie turlającej się jedynie ba brzuch biedronki i nie wiem jak dziś będę funkcjonować.

Witajcie

Jestem nietomna. Julka znowu robiła nocne rozpierduchy. Najpierw o 1:34 ryk tak jakby ją ze skóry obdzierali. Potem od 4-5 zabawy, pogawędki i podnoszenie się. Od 1:45 spała ze mną bo J zwiał do innego pokoju.
Za pierwszym razem pomogła butla z ciepłym mlekiem, ale od krzyku czułam jak narastał ból głowy.Zobacz załącznik 505536

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry :)
Jestem po połówkowym usg i ...wszystko super jest :tak:
Dziewczyna na 100%, pani dr powiedziała że możemy różowe ciuszki już kupować. No i szaleje, wciąż ćwiczy jakieś fikołki co czuję zwłaszcza późnym wieczorem :)

Zoyka, Katrina, Anka współczuję ciężkiej nocki ... szkoda że macierzyństwo to nie same piękne chwile ..Ja uwielbiam spać i taka zarwana noc to dla mnie byłby koszmar, z Nikolą nie miałam problemu, budziła się tylko na karmienie, a teraz .. nie wiadomo co mnie czeka :)

Uśmialiśmy się podczas badania, bo w pewnej chwili lekarka mówi : o i jaki śliczny okrągły nosek, a mój mąż ma nos który jest zawsze tematem moich żartów, bo jest szpiczasty i przydługi i mówię do niego Pinokio często :-D Pokazywałam filmik z usg koleżankom w pracy, które już blisko 50-tki są i patrzyły z niedowierzaniem jaka teraz technika jest i że wszystko można zobaczyć , a kiedyś 9 miesięcy to była jedna wielka niewiadoma :tak:

Pozdrawiam cieplutko w ten zimny pniedziałek
HTML:

Załączniki

• . 001.jpg
    . 001.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 47
Asiu gratki byle do końca tylko wesołe fikołki w brzusiu były :-),a czy ta śliczna panienka ma już jakieś imię?.Ja też po nocce okrutnej .Czy to dziecko 2 godziny po zaśnięciu już do cyca musi się budzić tzn buczeć bo popije w sumie na śpiącą królewnę ona po takim ssakowaniu szybko znów śpi ,a ja nie zawsze. więc witam niewyspane mamuśki:-DMarzenko czasem smutno jest wieczorem lub gdy pada deszcz ale przecież nawet największa odległość jest do pokonania:tak:

reklama
Oj dziewczyny ale Wy biedne przez te nocki :(
Katrina nie kupuj Heinz to syf, sa rozne inne fajne, Hipp np albo Cow and Gate. Wspolczuje zeboli...nie znam tematu, az sie boje czy Mia tak to bedzie przechodzic:/

Aniu co tez Wandzie naszlo? spijcie w dzien..

Zoyka moj m tez ucieka jak sie zabawy zaczynaja..

Cholera wygotowalam grzechotki i hgryzaki i wszystko sie skurczylo, zepsulo i nie wiadomo jak to nazwac, trafi mnie !!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry