reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża- niski poziom hcg

Karo.lo

Zaciekawiona BB
Hey dziewczyny, czy to możliwe że testy mogą nie wykryć ciąży z powodu niskiego hcg w moczu?
Bo właśnie znajoma mi opowiadała że w pierwszej ciąży testy wychodziły jej negatywne do 7 tc i trochę mnie to zdziwiło.
A może miała tak któraś z was lub wasze znajome? Chętnie poczytam takie historie 😃

reklama
No bo tu nie ma w co wierzyć, nie ma takich historii prawdziwych, to tylko wyolbrzymianie przypadku przez daną osobę który później przechodzi z ust do ust i jest wielkie łał jak to możliwe bo po drodze szczegóły takie jak długi cykl czy "ale ciąża z USG jest dużo młodsza" gdzieś się gubia.
U mojej siostry nie było wyolbrzymione, byłam przy tym jak robiła testy i wszystkie były negatywne a jak poszłyśmy do lekarza to wyszedł 6tc. Możecie sobie nie wierzyć, nie interesuje mnie to.

reklama
U mojej siostry nie było wyolbrzymione, byłam przy tym jak robiła testy i wszystkie były negatywne a jak poszłyśmy do lekarza to wyszedł 6tc. Możecie sobie nie wierzyć, nie interesuje mnie to.
Tylko pytanie kiedy poszła do lekarza. Czy w dniu zrobienia testu czy np 2 tygodnie później. Nie unoś się tak bo nie ma o co.

Kalendarzyk podaje wiek ciąży od poprzedniej miesiączki, a przecież logiczne, że w ciążę nie zaszłaś 1 dnia cyklu, tylko około 2 tygodnie później.
Lekarz będzie Ci liczył ciąże tak, jak kalendarzyk, ale beta określa precyzyjniej, kiedy doszło do zapłodnienia.

Hej
Dziś 28 dc, test pozytywny beta 119
Wg kalendarzyka 4 tydz ciazy wg bety 2/3.
Czy beta podaje wiek ciazy od momentu zapłodnienia? Czy powinien być już wyższy ...
Twoja beta wskazuje na 4 tydzień ciąży. Ciąża liczona jest od pierwszego dnia ostatniej menstruacji, tak podają normy poziomu bety, i tak będzie liczył lekarz. Jeśli jesteś w 28 dniu cyklu to jesteś w czwartym tygodniu i już.

Załączniki

• F14CCE97-2544-4FE2-A263-C18E6D3ADB2C.jpeg
    F14CCE97-2544-4FE2-A263-C18E6D3ADB2C.jpeg
    76,4 KB · Wyświetleń: 127
reklama
Do góry