reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża- niski poziom hcg

Karo.lo

Zaciekawiona BB
Hey dziewczyny, czy to możliwe że testy mogą nie wykryć ciąży z powodu niskiego hcg w moczu?
Bo właśnie znajoma mi opowiadała że w pierwszej ciąży testy wychodziły jej negatywne do 7 tc i trochę mnie to zdziwiło.
A może miała tak któraś z was lub wasze znajome? Chętnie poczytam takie historie 😃

reklama
reklama
A mi ciężko uwierzyć że w 6tc zdrowej można mieć tak niski poziom żeby test nie pokazał...
to bardzo rzadkie przypadki ale są! :)
Przecież istnieją też nieregularne miesiączki, spójrzmy nawet na mnie, jak spóźnia mi się 2tygodnie okres to często nawet na to nie zwracam uwagi.
Moja koleżanka z liceum była w ciąży, robiła testy a wychodziły negatywne, dowiedziała się w 6tc że była i właśnie poroniła.
Jestem też na grupce na fb gdzie dziewczyny opisują u siebie takie przypadki. (tak mnie zaciekawił ten temat że szukałam go nawet tam 😅) więc wszystko jest możliwe, natura płata różne figle 🙈

@Karo.lo pyta czy któraś miała podobnie lub znajomego. Pytanie nie dotyczyło czy wy wierzycie czy nie. ! Proszę zbędne komentarze ograniczyć
Ale to jest odpowiedź na pytanie. Komentarz nie jest zbędny. Po prostu ciężko mi w to uwierzyć i po prostu nie wierzę w to. Testy albo były wadliwe albo źle wykonane. Nieregularne cykle to inna sprawa bo tutaj ciężko mówić o spóźniajacej się miesiączce.

Ale to jest odpowiedź na pytanie. Komentarz nie jest zbędny. Po prostu ciężko mi w to uwierzyć i po prostu nie wierzę w to. Testy albo były wadliwe albo źle wykonane. Nieregularne cykle to inna sprawa bo tutaj ciężko mówić o spóźniajacej się miesiączce.
Rozumiem jeden wadliwy ale dwa-trzy? I jeszcze robione w odstępie paru dni?
No i nie wiem jak trzeba mieć lewe ręce żeby zrobić kilka razy źle test

Rozumiem jeden wadliwy ale dwa-trzy? I jeszcze robione w odstępie paru dni?
No i nie wiem jak trzeba mieć lewe ręce żeby zrobić kilka razy źle test
Wszystkie te ciążę nie są 6-7 tygodniowe, z om tak ale nie z wielkości ciąży, poprostu któraś miała nietypowo długi cykl, owulacja sporo się przesunęła i test pokazał ciążę dopiero po 6 tygodniach gdzie normalnie taka ciąża z USG będzie dużo młodsza.. tylko takie wyjaśnienie może być z tych dziwnych histori, innej możliwości nie ma bo beta hcg musi być naprawdę spore by zarodek się pojawił (5-8 tc), test wykrywa dużo mniejsze ilości hormonu z moczu

Wszystkie te ciążę nie są 6-7 tygodniowe, z om tak ale nie z wielkości ciąży, poprostu któraś miała nietypowo długi cykl, owulacja sporo się przesunęła i test pokazał ciążę dopiero po 6 tygodniach gdzie normalnie taka ciąża z USG będzie dużo młodsza.. tylko takie wyjaśnienie może być z tych dziwnych histori, innej możliwości nie ma bo beta hcg musi być naprawdę spore by zarodek się pojawił (5-8 tc), test wykrywa dużo mniejsze ilości hormonu z moczu
Dokładnie o to autorce chodziło 😄

Ostatnia edycja:
Właśnie o tym pisałam, że przyczyną mogą być właśnie nietypowe długie cykle itd.
I liczyłam że usłyszę kilka takich historii po prostu, jakie było zdziwienie, szok itp 😄 ale oczywiście musiały się posypać komentarze "ja w to nie wierzę!!"

Właśnie o tym pisałam, że przyczyną mogą być właśnie nietypowe długie cykle itd.
I liczyłam że usłyszę kilka takich historii po prostu, jakie było zdziwienie, szok itp 😄 ale oczywiście musiały się posypać komentarze "ja w to nie wierzę!!"
Nie napisałaś nic na temat czy koleżanka ma nieregularne cykle. Więc owszem, takie rzeczy się zdarzają, że test jest negatywny z powodu niskiego poziomu hcg. Ale nie uwierzę w to, że następnego dnia po negatywie ktoś idzie do ginekologa i lekarz wykrywa 6 tygodniowa ciąże. Napisałaś post licząc tylko na komentarze po Twojej myśli? Każdy ma swoje zdanie i może się tym podzielić.

reklama
No bo tu nie ma w co wierzyć, nie ma takich historii prawdziwych, to tylko wyolbrzymianie przypadku przez daną osobę który później przechodzi z ust do ust i jest wielkie łał jak to możliwe bo po drodze szczegóły takie jak długi cykl czy "ale ciąża z USG jest dużo młodsza" gdzieś się gubia.

Do góry