reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża niechciana...

Cześć.
Jesteśmy :-) nowi na tym forum.
Jesteśmy małżeństwem od 8 miesięcy. Z jednej strony nieraz rozmawialiśmy o dziecku, ale wiecie jak to jest: "Jeszcze nie teraz. Najpierw musimy się jakoś ustawić. Może kiedyś ".Prawdą jest również, że nie zabezpieczaliśmy się specjalnie, więc trudno nazwać to wpadką bo w sumie oboje chcieliśmy tego maleństwa.:blink:

reklama
Większość wpadek jest bowiem tak czy inaczej kontrolowana:-p Moje Młode też można uznać za wpadkę, bo przyszło znienacka, a z drugiej strony trudno o wpadce mówić, jak dwoje dorosłych ludzi nie stosuje żadnych zabezpieczeń, nie?;-)

Dokładnie! Jakbym definitywnie nie chciała mieć dziecka, to nie pozwoliłabym sobie na nawet odrobinę niepewności:) No ale jednak liczyłam na to, że jeszcze nie, że to niemożliwe...
Zawsze się znajduje jakaś wymówka pt.: "to nieodpowiedni czas". A tak? Zamiast czekać jeszcze ze dwa latka już w październiku Go/Ją zobaczę :)

Gratulacje malena81 . My zmężem planowalismy pierwsze dziecko skonczyłam brać tabletki 3 miesiące przerwy po tabletkach i udało sie za pierwszym razem. A terz z mężem dosliśmy do wnosku ze nie bedziemy sie starać tylko jak sie uda i tak będzie taką sobie wymyśliliśmy wpadkę.

Oby tylko takie były "wpadki" :)
A jak mówię, że to wpadka to mi na to, że to niemożliwe - przecież mam męża;)

NO to ja się przyznam do wpadki.
Przez cztery lata brałam tabletki, ale akurat mi się skończyły.
Od kilku miesiecy pracowałam na nocną zmianę, więc nie miałam czasu iść po nowe opak.
No i przyszedł taki wieczór w którym za dużo wypiliśmy i zapomnieliśmy o tym...

Ja za pierwszym razem bralam tabletki! wiec niewiem jak to sie stalo. obecnie jestem w 9 miesiacu ciazy i byla to ciaza planowana.

no to ja tez sie dopisuje do wpadeczki:laugh2::laugh2::laugh2:zmiana klimatu romantyczny wieczur lampka wina i chwla zapomnienia................iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...............dale to juz pewnie wiecie co he he

reklama
Do góry