reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaża mimo prezerwatywy.

reklama
Zawsze ale to zawsze mnie to zastanawia. Ja się bzykam tyle lat bez zabezpieczenia i mimo różnych badań itp do tej pory w ciąże nie udało mi się zajść. A dziewczyny piszą, ze po seksie w gumce która nie pękał mogą być w ciąży bo kłuje ich brzuch ? Jak ?
Jak to takie proste to może zacznę się bzykać w gumce i może się lekko osuniemi plemnik wyskoczy i będzie dzidzia.

Calkiem niedawno był temat o ciazy po dotknięciu rak wiec….nic mnie już nie dziwi.
Nastepnym razem upewnijcie się jedynie, ze za każdym razem używacie nowej gumki. Jeden raz, jedna gumka.
Jak chce się wam więcej to należy zaopatrzyc się w zapas prezerwatyw.
Nie próbujcie oszczędzać używając jednej gumy 10 razy.
A już napewno nie wymieniajcie się gumkami z innymi parami.

Rety, dziewczyny, serio? Lepiej Wam? To, że młoda dziewczyna się stresuje, bo dopiero rozpoczęła współżycie i chce się dowiedzieć, co to znaczy "nie daje 100% pewności", to jest powód do jechania po niej i wysmiewania? Rozumiem, że Wy w młodości nie zrobiłyście nic, co teraz z perspektywy czasu wydaje Wam się naiwne. Żenujące i powinno być Wam wstyd. I te komentarze "5 razy jedna gumka" 🤦‍♀️

Autorko, czekaj spokojnie do miesiączki, bóle brzucha są objawem naturalnym w tej fazie cyklu, jeśli prezerwatywa była na swoim miejscu podczas stosunku i nie pękła, to nie jesteś w ciąży. Stresujesz się teraz i każdy objaw wydaje Ci się ciążowym 😉 relaks i spokojnie do okresu🌸🙂

Rety, dziewczyny, serio? Lepiej Wam? To, że młoda dziewczyna się stresuje, bo dopiero rozpoczęła współżycie i chce się dowiedzieć, co to znaczy "nie daje 100% pewności", to jest powód do jechania po niej i wysmiewania? Rozumiem, że Wy w młodości nie zrobiłyście nic, co teraz z perspektywy czasu wydaje Wam się naiwne. Żenujące i powinno być Wam wstyd. I te komentarze "5 razy jedna gumka" 🤦‍♀️

Autorko, czekaj spokojnie do miesiączki, bóle brzucha są objawem naturalnym w tej fazie cyklu, jeśli prezerwatywa była na swoim miejscu podczas stosunku i nie pękła, to nie jesteś w ciąży. Stresujesz się teraz i każdy objaw wydaje Ci się ciążowym 😉 relaks i spokojnie do okresu🌸🙂

Przecież to troll na bank. Jak zwykle. Identyczny schemat jak co tydzień. Ja to myślę że to nawet w kółko ta sama osoba

Jak nie seks ciąża przez prezerwatywę, to przez majtki, ostatnio to już nawet przez dotknięcie penisa przy sikaniu

Tego nie wiesz na 100%. Bo dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, że co jakiś czas pojawiają się młode dziewczyny z wątpliwościami. Jest ich w końcu miliony. Dziewczyna nikogo nie obraża (w przeciwienstwie do reszty użytkowniczek) ani nikomu krzywdy nie robi. A Wasze komentarze już tak. Bo nie można wykluczyć, że to faktycznie jest konkretna osoba z konkretnym pytaniem. I właśnie ze względu na to prawdopodobieństwo warto pomyśleć, zanim się coś napisze. A jeśli to troll, to nikt nie każe mu odpowiadać. Ewentualnie napisać raz, że nie, nie ma ciąży z prezerwatywą i cześć pieśni. Ale ludzkie, prymitywne instynkty muszą wziąć górę. Smutne to.

Tego nie wiesz na 100%. Bo dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, że co jakiś czas pojawiają się młode dziewczyny z wątpliwościami. Jest ich w końcu miliony. Dziewczyna nikogo nie obraża (w przeciwienstwie do reszty użytkowniczek) ani nikomu krzywdy nie robi. A Wasze komentarze już tak. Bo nie można wykluczyć, że to faktycznie jest konkretna osoba z konkretnym pytaniem. I właśnie ze względu na to prawdopodobieństwo warto pomyśleć, zanim się coś napisze. A jeśli to troll, to nikt nie każe mu odpowiadać. Ewentualnie napisać raz, że nie, nie ma ciąży z prezerwatywą i cześć pieśni. Ale ludzkie, prymitywne instynkty muszą wziąć górę. Smutne to.

Jeżeli młodzież (choć 19 lat to już dorośli ludzie) w 2022 roku z takim dostępem do wiedzy naprawdę ma realnie takie pytania, to jestem autentycznie przerażona gdzie zmierzamy

@Anastazja13 to tak już na poważnie, to jeśli macie 100% pewności że gumka nie pękła to o ciążę się nie martw.
A pobolewanie brzucha czy kłucie to na tym etapie nawet gdybyś była to nie świadczy o ciąży.
Dla spokojności poczekaj normalnie do okresu. Jeśli się bardzo stresujesz to pamiętaj że stres wpływa na organizm i okres ma prawo się przesunąć ( u mnie raz przesunął się o całe 2 tygodnie ) .

Jeżeli młodzież (choć 19 lat to już dorośli ludzie) w 2022 roku z takim dostępem do wiedzy naprawdę ma realnie takie pytania, to jestem autentycznie przerażona gdzie zmierzamy
Ja w wieku 19 lat straciłam okres na całe 9 miesięcy, gdybym miała iloraz inteligencji autorki, to już bym wyprawkę miała kupioną 🤪

reklama
Drogie kobiety zapewne pamiętacie swój pierwszy raz. Czy Wy też miałyście siłę na 5 razy? 🤨 poza tym to prezerwatywa nijak sie nadaje na drugi raz, a tutaj bez problemu 5 razy wstrzymała. Na koniec jeszcze porcje wody zniosła. Producent prezerwatyw powinien dostać jakieś wyróżnienie. Do dziewczyn które tak zaciekle bronią, nie przeanalizowałyście tego, że to brzmi nieprawdopodobnie?

Do góry