reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża chwilę po poronieniu..

reklama
Pobranie krwi, beta musi spaść do zera, test zwykły nie wyłapie jeśli wzrasta niewiele na małych wartościach a ma to kluczowe znaczenie dla lekarza.

reklama
Cześć dziewczyny. Piszę z pewną sprawą, chociaż już poniekąd wiem, czego mam się spodziewać, ale chciałabym się poradzić kogoś, kto był w podobnej sytuacji..

W kwietniu tego roku zaszłam w ciążę. Niestety, w maju okazało się, że wystąpiło poronienie zatrzymane, o którym też pisałam.
Po zabiegu szybko cykl wrócił do normy, w czerwcu normalnie dostałam okres i hormony ciążowe spadły. W lipcu normalny cykl..

Jakiś czas temu poniosło nas z mężem pewnego wieczoru, ostatnia sytuacja mocno nas dobiła.

I z tego też powodu, kolejnego okresu już nie doczekałam, mimo, że powinnam dostać go teraz.. z ciekawości zrobiłam test owulacyjny, bo ciążowego nie zdążyłam kupić i wyszły rano dwie kreski przed wyjściem do pracy… tak samo jak w poprzedniej ciąży.

Pytanie do was, czy któraś miała podobną sytuację? Co powiedział lekarz? Czy jest duże ryzyko na powtórkę po poronieniu? :(
Wiem, że to trochę za szybko na kolejną ciążę, ale nie przemyśleliśmy tego 🤦‍♀️ Zaczynam się bać.
Zaszlam w ciazę końcem stycznia tego roku. 11 marca doszlo do poronienia w 7 tyg. W kolejna ciaze zaszlam w następnym cyklu. Nie czekalismy. Obecnie jestem szczeliwie w 14 tygodniu ciazy. Wszystko przebiega prawidlowo ;)

Do góry