reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

pachnąca - ja laktator (lovi - ręczny) pożyczyłam od koleżanki i tylko dokupiłam sobie na razie butelkę 150 ml i tak czuję się wyszykowana jak na wielką wojnę :-D. Jak będzie ok i będę mieć pokarm i go utrzymam, to zawsze jeszcze znajdę czas na ewentualne zdobycie elektrycznego. Dużo dziewczyn radzi, żeby (o ile masz taką możliwość) przed kupnem elektrycznego, pożyczyć sobie od kogoś i wypróbować, bo chyba nie wszystkim odpowiada siła z jaką "zasysa" dany model.

różyczka - ja np w 18 -20 tygodniu jeszcze żadnych ruchów nie czułam...

Ostatnia edycja:
reklama
Różyczka - dzięki :)) Nie martw się ruchami dzieci, bo czytałam nieraz, że normalne jest jak zaczyna się czuć ok 18-22 tygodnia. Ja zaczęłam czuć ok 16 tygodnia, a teraz to już bardzo wyraźnie czuję :) Nawet mój Emek się czasem załapie :))
Ale u każdego inaczej, więc nie ma co się stresować. U mnie jedno dzieciątko jest na przedniej ścianie, a drugie na tylnej.

Ja też się nie mogłam doczekać kiedy poznamy płeć, bo miesiąc temu dowiedziałam się, że jedna jest dziewczynka, ale druga się zakryła i siedziałam jak na szpilkach przez miesiąc :-D już strasznie chciałam żeby miały imiona i tożsamość :)

Co do rzeczy dla dzieci to też w zasadzie planowaliśmy kupować od połowy ciąży, ale mimochodem wyszło, że uzbierało nam się wcześniej - a to dostaliśmy od kuzynki łóżeczko, wanienkę i mnóstwo zabawek, a to się okazja pojawiła żeby kupić dobry wózek i tak to się kręci powoli :)
Ostatnio przy okazji zakupu adeptera do pasów kupiłam butelki dla dzieci - dwie aventu i dwie tommy tippee :)
Po trochu się zbiera :)

Kretowinka - sprawdziłam dokładnie - hemoglobina 10,7 a erytrocyty 3,55 (norma u mnie od 3,7). Hematokryt 30% i płytki krwi wysokie całkiem bo 257 przy normie od 140 :)
A jakie Ty miałaś wyniki że tak Cię męczą?
Ja ogólnie bardzo lubię mięso, więc poziom żelaza u mnie się trzyma całkiem -66 póki co (od 25 norma).

Mam nadzieję, że do przetoczenia nie będzie musiało dojść..

Asiek - no właśnie tak jak piszesz jest chyba rozsądnie - szkoda na zapas wydawać kasę, tym bardziej, że elektryczne laktatory są naprawdę drogie :) Ale pożyczyć na próbę to nie będę miała od kogo :)

Ostatnia edycja:
Różyczka - nie denerwuj się tymi ruchami maluszków, ja prawie wcale też ich nie czuję :( raz na tydzień się może przez chwilę odezwą tzn takie mega delikatne smyrnięcia i to wszystko. Ale to też ja muszę być mega wyciszona i zwrócić na to uwagę bo tak bym też to pewnie przeoczyła. Jeszcze są za malutkie żeby je porządnie odczuwać:-) Tak że nie panikuj wszystko jest na pewno dobrze z maluszkami:) Ja też w przyszłym tyg mam wizytę w poniedziałek:-) może w końcu się ujawnią i u ciebie i u mnie :) trzymam kciuki

Hakima - Gratulacje kochana. Jesteś wielka i dzielna :-D Jak zobaczyłam różnicę w wadze Twoich chłopaków, to jakoś spokojniej mi na serduchu. A swoją drogą waga piękna :tak:

Dziewczynki - proszę Was przekażcie dalej Serce Julki: Dolnośląska Fundacja Rozwoju Ochrony Zdrowia zbiera w Siepomaga.pl
dziewczynka jest z mojego miasta.

Następna Madmax - czekamy na 14 lutego :tak:, a potem... pisać dziewczynki po 30 tc jakie macie terminy :-)
Anika, Sade, Margaret, Sodie86

Bojka - a gdzie Ty??

Witam :) Hakima- gratulacje! male kluseczki Ci sie urodzily:)
Iilonka- termina z usg mam na 06.04, a z miesiaczki 02.04 :) zobaczymy czy uda mi sie pokornie czekac w kolejce, czy sily wyzsze zadecyduja za mnie :)

I w tym tkwi siła ludzkich serc :-) ale na tej stronce jest sporo dzieciaków, co czekają na pomoc. Okropne jest to że płacimy kupę kasy na nfz, a jak przyjdzie jakaś choroba to trzeba zbierać kasę po ludziach:wściekła/y: A to Polska właśnie:wściekła/y:

reklama
Gratuluję Hakima :) Spore te Twoje chłopaki może wypuszczą Cię szybciej do domu !!! Czekam na relacje Onlyone i Hakimy z cc .

lilonka mój termin na podstawie ostatniej miesiączki to 16 marca (moje imieniny) , ale na ostatniej wizycie usłyszałam , że mam wytrzymać jeszcze 2 tygodnie do 11 lutego.... Szyjka zrobiła się miękka i ma 28 mm a Kostuś ciśnie ostro główką w nią .

Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi - zobaczymy jak tam moja morfologia , bo niestety muszę brać żelazo (pewnie dlatego,że całą ciążę mam mięsowstręt). Przez całą ciążę miałam aż raz dobry wynik moczu - mógłby być i teraz , już na końcówce.

Dziewczyny ja też czekam z zakupem laktatora do czasu kiedy okaże się czy będę w ogóle karmiła piersią , bo różnie to bywa.

Butelki mam 2 Tommee Tippee, je zawsze można dokupić. Teraz zastanawiam się nad zakupem tych "nakładek" na sutki żebym w szpitalu nie ryczała , lanolinę z Medeli już mam . Podgrzewacza i sterylizatora - brak i chyba nie kupię.

Za to skompletowałam już wyprawkę do szpitala dla siebie , bo dzieciakom to już sama nie wiem zy brać ubranka , niby ubierają w szpitalne na Brochowie. Pewnie na wszelki spakuję torbę i mężuś mi dowiezie w razie w.

Do góry