reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No to jestem po wizycie...położne w szoku, gin tymbardziej, że co ja jeszcze u nich z tym brzuchem robię:szok::szok::szok:- takie były ich reakcje + ło jezusicku- to hasło od ginia. Skierowanie dostałam na CC bo dzieci oboje miednicowo i mam się najdalej za tydzień wstawić, choć gin stwierdził,że już jutro by mi CC zrobił, bo dzieci: 3090 i 2980gram!!!!:szok::szok: bo to już może być dla mnie niebezpieczne, no, ale szyjka się skraca, czop odchodzi więc może się rozkręcić w każdej chwili....i tak emkiem stwierdziliśmy, że póki się nie rozkręci to jedziemy za tydzień, bo tam gdzie będę rodzić to oni i tak przetrzymują na maxa....

reklama
Onlyone - ja jestem już po 2 cesarce i mam tylko taka malutką blizne jeszcze jedna na drugiej jakbym miała tylko 1 cięcie, kumpela rodziła bliźnieta i też ma taka malutka blizne taki typowy uśmiech :0 napewno treba na początku uwazac z dźwiganiem i przemywac bliznę a bedzie wszystko ok :)

Sylha - SZOk jaka waga dzieci bo to już nie maluszki:-) Ale jaja! Jak Ty jeszcze dziewczyno kuśtykasz? To ja przestaje narzekać od teraz...Teraz jeszcze za wcześnie musisz wytrzymać z tydzień jeszcze. Trzymam kciuki za bezproblemowe dotrwanie do daty cc.

Dziewczyny ja kupiłam tego rogala z motherhood to chyba nie ma znaczenia bo każdy rogal jest podobny ale te długie są lepsze na okres ciąży odciążają troszkę kręgosłup i lepszą pozycję pomagają złapać. Mnie kręgosłup nie boli na szczęście w ogóle tylko biodra od leżenia na boku.

Sylha- zdradz czym ty karmisz te swoje "maluszki" bo może bym tak swoją Lenke podtuczyla w ostatnim tygodniu :-) a tak wogole to poczekaj do tej środy 17.10 to będziemy miały wspólna date:-)

Malena- te długie rogale to potem też pomocne przy karmieniu czy naturalnie czy MM i np. potem jak dzieciaczki uczą się siadać- to w tym czasie ja myślę mój im wtrynić do kojca:-),

Lola- a ten 17 to środa tak?!?!Bo jeszcze kalendarza nie wyczaiłam, no i witaminy już po ostatniej wizycie przestałam brac, tzn. wezmę raz czy dwa w tygodniu, bo od nich właśnie dzieci mogą być większe a ja jeszcze na ogródku mam dużo pod naturalną postacią:-)

Sylha- tak środa :-) a ja witaminy biorę cała ciążę i na moje dzieci nie działają aż tak bardzo choć Mateuszek tez z tych najmniejszych nie jest bo dziś pewnie waży ok 2600-2700g

Sylha - no lo ja nie moge ale ty masz giganciki. Pieknie. Dokladnie napisz co ty tam jesz ze takie duze masz te dzieciaczki swoje. No i nie moge uwierzyc ze za tydzien wy juz bedziecie rozpakowane. Jeszcze malena a potem w kolejce to juz chyba ja? :O

reklama
Sylha- o rajusiu jaka ładna waga dzieciaczków, szok,że ty tak sobie normalnie jeszcze chodzisz:) W takim razie odliczamy dni Twojego porodu i Loli,potem Malena i Marcikuk? Aż mnie brzuch rozbolał z nerwów,bo po Marcikuk chyba ja jestem?!

Do góry