reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Evika ogromne gratulacje!!!!!!!!!

A reszta urodzi w podobnym czasie:):):)bo jedna moze tydzien wczsniej,inna tydz.pozniej, ach z nami to tak szczerze mowiac nie wiadomo........

Lenna daj znac po wizycie.Tyle przechodzimy, a tu ciagle cos......zatrucia ciazowe, cholestazy, cukrzyce, paciorkowce, skracanie szyjek itp.itd.Ale widocznie prawda jest ze czlowiek jest w stanie udzwignac tyle ile los mu zesle....bo jednak wszytskie dajemy sobie rade...

U mojej malej sa blizniaczki w przedszkolu, w grupie maluchow, ostatnio rozmawialam z ich tata, jesli to mozna bylo nazwac rozmowa, bo te male gadaja jedna przez druga CALY CZAS! Mowi ze ciezko, ale cudownie. Jak one sie na tym tatusku wieszaly,hihihi:)
Tylko ubieraja je cale na rozowo od stop do glow, dla mnie-o zmoro!!!!od gumek po buty hehe!!!!

Justella ostatnio wchodzilam na neta i ten serwisant mial 2wozki, dzien pozniej weszlam i juz nie ma i jestem wkurzona, bo bylam gotowa jeden z nich zamowic ach!!!!a w ogole przed zakupem u nich ogladalas go gdzzies na zywo? w ogole jak czujesz teraz ruchy, bo u mnie jakos dziwnie od dwoch dni...samo wypychanie i takie pelzanie pod skora, ze az skora boli, zadko typ[owe ruchy......ale to chyba za wczesnie...choc jak rosna, a brzuch nie rosnie to maja tam co raz to mniej miejsca.....

reklama
OLIS, EVIKA i ANAKONDA - strasznie Wam gratuluję!!!!!!!!!!!!!!
Ale jestem z Was dumna - tak pięknie donoszone maluszki - tylko pozazdrościć i iść w Wasze ślady!
Pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i w trójpakach:-D

hej dziewczyny:)
mam informacje od Jedynki! dzisiaj poszla jak pamietacie pewnie na usg i ktg do szpitala.została w szpitalu,bo w sumie sama chciala.lepiej juz czekac tam niz w domu jak tykajaca bomba.myslala ze polezy z tydzien,ale okazało sie ze jutro ciecie!!!Takze trzymajmy w kciuki za nia i chłopcow-jutro jej WIELKI DZIEN!!!

EVIKA GRATULACJE!!!

matko gdzies powyzej przeczytalam,ze ja nastepna,strach sie bac hehe,choc z nami to nic nie wiadomo nigdy;)
Justysia007 ja ten wozek zamawialam na allegro z hiszpanii,uzywany-ale nie ma zadnych sladow uzytkowania.jest naprawde jak nowy.jak chcesz to podesle ci namiary na ta sprzedajaca,tylko poszukam.z tego co wiem to ona sprzedaje te wozki wlasnie uzywane.to nie bylo tak ze miala tylko ten jeden.po prostu bierze od ludzi,tak mi sie wydaje.na zywo go nie widzialam wczesniej niestety i zaryzykowalam.jesli chodzi o ruchy to mnie strasznie mocno boksuja,prawie cały czas,albo wlasnie tak przesuwaja pod skora nozkami,raczkami.

hej dziewczyny:)
mam informacje od Jedynki! dzisiaj poszla jak pamietacie pewnie na usg i ktg do szpitala.została w szpitalu,bo w sumie sama chciala.lepiej juz czekac tam niz w domu jak tykajaca bomba.myslala ze polezy z tydzien,ale okazało sie ze jutro ciecie!!!Takze trzymajmy w kciuki za nia i chłopcow-jutro jej WIELKI DZIEN!!!

o matko!!no to pięknie!!szybko jakos...chyba nie to z lenka mialysmy na mysli:|)

nie wiem jak to jest z laktacja.czy jak sie czeka na samoistny poród i potem ciecie to ona chyba jakos szybciej i naturalnie nastepuje.a jak sie umawiasz na cc a brak jest oznak porodu to skad ta laktacja wie ze ma byc..?

Mam tez informacje od Lenny,idzie do szpitala-wlasnie sie pakuje.wyniki okazały sie nie takie złe jednak i ma nadzieje ze niedługo polezy.trzymajmy za nia w kciuki,aby szybko do nas tu wrociła.:tak:ma laptopa i jesli z netem bedzie ok to sama sie odezwie.

Ayla ja nie mialam laktacji po cc odrazu i tak jest zazwyczaj, przystawialm czesto do cycka i sie wytworzyla, bo oksytocyna sie uwalnia dlatego dobrze tez te piersi laktatorem pobudzac.....mala sie denerwowala, bo ssala a tam nic nie leciualo, a jak wrocilysmy do domu to dostalam takiego nawalu pokarmu ze polozna musiala do mnie przyjezdzaqc goraczka itp.

To trzymamy kciuki za Jedynkę i Lenne.... za Jedynkę - powodzenia jutro, a za Lenke żeby poleżała tam jak najkrócej ... czekamy na dobre wiadomości.

A co do ruchów to u mnie jest takie niebolesne boksowanie , ale zazwyczaj z jednej strony , może drugie ulokowane tak że bije gdzieś wewnątrz .... ale częściej to takie przetaczenie pod skórą :)

Jakoś mi mija ten pierwszy dzień :)
Ktg zrobione, pierwsza kroplówka za mną dzieciaki szaleją a jutro ciąg dalszy :)

Jedynka trzymam kciuki :)

Lenna jestes,tzn masz net,to fajnie-juz mialam pisac do Ciebie:)jak tam dziewczyny z sali,jakies fajne masz?mialas juz obchod lekarski wieczorny,u nas ten ranny byl taki dłuzszy i dokladniejszy:)pisz do nas na biezaco:))usciski
Jedynka mi pisala ze byl u niej anestezjolog i bedzie miala znieczulenie zewnatrzoponowe i bedzie mogla glowe podnosic,troche sie stresuje;)pisala tez ze olis boli rana,ze bola ja brodawki jak karmi,ale maz jej pomaga:)
JEDYNKA TRZYMAMY KCIUKASY!!!

reklama
Lenka,a co mówili o wynikach?diagnoza cholestaza?jak dlugo masz lezec?trzymam kciuki za krótki turnus.
jedynka!bądz dzielna!!będzie dobrze.juz finish!!
a od czego zalezy czy zniecz.podpajeczynówkowe czy zewnatrzoponowe?

Do góry