reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

WITAJCIE:-DPrzedstawiam Wam moje skarby:)
jpg.gif
babyboom.JPG (34,8 KB)
Są cudowne:-):-):-)Pierwsza noc w domu była bardzo niespokojna.Maluchy non stop płakały:-(Jak jedno skończyło zaczynało drugie.Spac poszliśmy ok.5rano.Kolejne dwie noce już było super:tak:Przyznam się,że przegapiłam karmienie i spały 7godz.:tak:Dziś budziły się co 3godz.Maja całkiem odrębne charakterki.Już to widac.Zachowują się tak jak w brzuszku.Zuzia jest bardzo spokojna,mało płacze.Kacper odwrotnie.Już jest bardzo ''ruchliwy'':tak:Karmię cycem i butlą.Muszę je dokarmiac,żeby szybciej przybrały na wadze.No i karmienie piersią dwójki jednocześnie jest niesamowitym przeżyciem.I wcale nie jest takie trudne,jeśli jest ktoś kto poda drugiego malucha:tak:Narazie nie mogę wychodzic z nimi na dwór.Mimo,że mamy piękną pogodę jak na tą porę roku:-)Położna powiedziała,że bezpieczniej będzie dla nich jak osiągną wagę 2500gr.Także czekamy.Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i te oczekujące mamuśki.Papa:-)

Śliczne słoneczka, gratuluje:-D

reklama
Napisał gosia_
31.01.2010 r.
Majka - 21:45, 2200g, 10 pkt, 47 cm
Załącznik 202316

Lenka - 21:46, 1990g, 9 pkt, 46 cm
Załącznik 202317

Miałam cc, ze względu na wysokie tętno Lenki. Oczywiście pod całkowitą narkozą. A póki co boli jak cholera... Obie leżą już w łóżeczkach, bo na początku Lenka byłą w inkubatorze, ale tylko jedną dobę.

Gratuluje Gosiu, córeczki cudne a te włoski poezja:-D

powiem wam dziewczyny, ze jak bylyscie popakowane to mi bylo latwiej na tym forum;) zawsze wiedzialam co sie u ktorej dzieje i jakie mamy problemy;) teraz jak sie was tyle rozpakowalo nagle w styczniu to normalnie tego nie ogarniam;) juz nie wiem ktora kiedy i z kim do domu wychodzi;) ALE OCZYWISCIE OGROMNIE SIE CIESZE , ZE WAM SIE WSZYSTKIM TAK DOBRZE UKŁADA

powiem wam dziewczyny, ze jak bylyscie popakowane to mi bylo latwiej na tym forum;) zawsze wiedzialam co sie u ktorej dzieje i jakie mamy problemy;) teraz jak sie was tyle rozpakowalo nagle w styczniu to normalnie tego nie ogarniam;) juz nie wiem ktora kiedy i z kim do domu wychodzi;) ALE OCZYWISCIE OGROMNIE SIE CIESZE , ZE WAM SIE WSZYSTKIM TAK DOBRZE UKŁADA

pauli jeszcze troszkę i Ty się rozpakujesz:-)Te ostatnie tygodnie napewno są ciężkie ale później jaka nagroda:tak::tak::tak:Trzymaj się i wytrwaj jak najdłużej,bo to dużo daje maluszkom;-)

Moniora02 cudne te Twoje pocieszki- śliczna z nich para:-)

Anullka- uwielbiam widziec jak często tu zagladasz, wydaje mi się wtedye, ze nie będzie tak cięzko.

Bóle mam lekko okresowe- i nie wiem czy jechac na ktg czy czekać na jakieś konkretniejsze symptomy zbliżającego się porodu. Chyba jednak pójde dopakować torbę:-D

Anullka- uwielbiam widziec jak często tu zagladasz, wydaje mi się wtedye, ze nie będzie tak cięzko.

Bóle mam lekko okresowe- i nie wiem czy jechac na ktg czy czekać na jakieś konkretniejsze symptomy zbliżającego się porodu. Chyba jednak pójde dopakować torbę:-D
Ewka ja poprostu sie uzaleznilam od forum w ciazy i nie moge sie opanowac zeby tu nie zagladac:tak:Moje niunie spia coraz wiecej w dzien. Ja dzisiaj pranie zrobilam, prasowanie, obiad..i jeszcze pare razy na forum bylam:tak: takze spokojnie. Ale miesiac dochodzilam do wprawy:tak:

Lepiej nie jedz do szpitala bo te bole jeszcze nic nie znacza a jak ja pojechalam na ktg to mnei zostawili chociaz nic sie nie dzialo. Po co na darmo tam lezec;-)

witam wszystkich

dzisiaj miałam jakis przygnebiajacy dzień. mam pytanko - czy miałyscie taką sytację ze góra brzucha wam twardnieje . szczególnie jak długo stoje - czy to normalne czy powinnam sie martwic - czy twardnienie brzucha jest niebezpieczne.
ja jestem w 22 tygodniu ciazy

kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke dla waszych skarbów...:-)

pozdrawiam marta

witam wszystkich

dzisiaj miałam jakis przygnebiajacy dzień. mam pytanko - czy miałyscie taką sytację ze góra brzucha wam twardnieje . szczególnie jak długo stoje - czy to normalne czy powinnam sie martwic - czy twardnienie brzucha jest niebezpieczne.

pozdrawiam marta

Marta, ja miałam problem z twardniejącym brzuchem mniej więcej od 23tc! Nie bagatelizuj tego! Jeśli będzie Ci się to często powtarzało w ciągu dnia to leć do lekarza! w 23tc spędziłam 3 doby w szpitalu i miałam podawaną kroplówkę Fenoterol i od tego czasu doustnie do końca ciąży brałam to dziadostwo i dodatkowo mnóstwo magnezu!

Ja zaczęłam kompletować wyprawkę od 30tc!! ale teraz uważam że to trochę późno bo w 32tc znowu wylądowałam w szpitalu, na szczęście z wszystkim zdąrzyłam:-)

witam wszystkich

pozdrawiam marta

Witaj Marta.
Zgadzam się z Magdą, lepiej idź do lekarza ale nie nastawiaj się od razu na szpital. Mi twardniał brzuch od 21 tc na co dostałam fenoterol i izoptim, które biore do dziś ale w szpitalu ani razu nie leżałam. Twardniejący brzuch to nic innego jak pierwsze skurcze macicy, które trzeba stłumić żeby nie było wczesnego porodu. Nie denerwuj się i idź do lekarza, wszystko będzie dobrze. Prawie każda z nas tutaj to miała. Pozdrawiam:-)

Co do wyprawki to ja od początku ciąży po troszku kupowałam różne rzeczy, moja kieszeń nie odczuła nagle dużej straty. Ja nie wierze w przesądy i widać dobrze bo jestem na wylocie a od 30 tc juz wszystko mam przygotowane w domku.

reklama
Witam!
Dziewczyny piękne zdjęcie...nie mogłam się napatrzeć wszystkie dzieciaczki są cudowne...gratuluję!!!
Marta123 mi też brzuch zaczął twardnieć tak ok 21 tyg. mówiłam o tym lekarzowi kazał brać nospę i częściej leżeć...jeśli chodzi o wyprawkę to ja jeszcze nie zaczęłam ...przyznaję się miałam plan zacząć ...mam kilka rzeczy znalezionych na allegro muszę tylko zamówić...mam nadziję że zdąrze :)

Ja dziś na idę na wizytę ...trzymajcie kciuki...a najwazniejsze glukoza mi wyszła chyba ok
Pozdrawiam

Do góry