Ja też I też jestem po in vitro Jak się pytałam lekarza to nie chciał polecić żadnego z testów... Sama trochę poczytałam i zdecydowaliśmy się na test Nifty Pro. Wynik był szybko a i tak przy bliźniakach to przy każdym z testów wykazują tylko ryzyko 3 podstawowych trisomii...Ja jestem spadochroniarz z wątku po in vitro i nie badaliśmy zarodków. Pewnie płeć się dowiem jak zrobię NIPT. A polecacie jakieś te testy z wolnego płodowego dna ? Nifty, sanco, panorama..?
reklama
I my też nie badaliśmy zarodków bo w sumie były podawane w 3 dobie po punkcji.Ja jestem spadochroniarz z wątku po in vitro i nie badaliśmy zarodków. Pewnie płeć się dowiem jak zrobię NIPT. A polecacie jakieś te testy z wolnego płodowego dna ? Nifty, sanco, panorama..?
Mama_z_invitro
Fanka BB :)
U mnie pappa wyszła "dobra i nie robiliśmy dalej testów. Lekarz powiedział płeć około 18tc i później za każdym razem potwierdzał (bo sam nie pamiętał chyba).
Ja miałam blastocysty podane wiec ryzyko duże było ciąży mnogiej, ale wcześniej podawane tez miałam po dwa zarodki i nic z tego nie wychodziło. Najlepsze jest to, ze wydawało mi się, ze skoro wcześniej się udało to teraz tez tak będzie. Mam syna z wcześniejszej procedury. A potem cała procedura - 3 transfery prawie wszystkie podwójne i nic. To wszystko to taka loteria:-) A Ty masz jeszcze inne dzieci ? Ja to nie wiem jak to u nas będzie, dobrze ze syn już „duży” ma 5 lat to nie 2latekI my też nie badaliśmy zarodków bo w sumie były podawane w 3 dobie po punkcji.
A szybko to kiedy? Tez myśle nad nifty pro albo panorama bo można ją zrobić już po 9tc a ja niecierpliwa jestem. I bardzo się boje czy zdrowe bo za pare dni urodziny i 37l.Ja też I też jestem po in vitro Jak się pytałam lekarza to nie chciał polecić żadnego z testów... Sama trochę poczytałam i zdecydowaliśmy się na test Nifty Pro. Wynik był szybko a i tak przy bliźniakach to przy każdym z testów wykazują tylko ryzyko 3 podstawowych trisomii...
A przepraszam jeszcze jedno pytanie to tylko trisomie nic innego serio nie? Reszty wad chromosomalnych nie?
My nie mamy dzieci. Bliźniaki będą pierwszymi Podchodziliśmy 1 raz do procedury, pierwszy transfer i się udałoJa miałam blastocysty podane wiec ryzyko duże było ciąży mnogiej, ale wcześniej podawane tez miałam po dwa zarodki i nic z tego nie wychodziło. Najlepsze jest to, ze wydawało mi się, ze skoro wcześniej się udało to teraz tez tak będzie. Mam syna z wcześniejszej procedury. A potem cała procedura - 3 transfery prawie wszystkie podwójne i nic. To wszystko to taka loteria:-) A Ty masz jeszcze inne dzieci ? Ja to nie wiem jak to u nas będzie, dobrze ze syn już „duży” ma 5 lat to nie 2latek
Czekaliśmy ok 6 dni roboczych ale dziewczyny na forach pisały że dostawały jeszcze wcześniej. Niestety innych nie, tylko 3 podstawowe trisomie i płeć jednego z maluszków Badania prenatalne - usg są wykonywane są bardzo dokładnie więc powinny rozwiać Twoje wątpliwości czy lęki. Też się obawiałam, ale głównie było to spowodowane czytanymi w internecie artykułami. Wszystko będzie ok, będą na pewno zdrowe Ja w tym roku skończę 33 lata.A szybko to kiedy? Tez myśle nad nifty pro albo panorama bo można ją zrobić już po 9tc a ja niecierpliwa jestem. I bardzo się boje czy zdrowe bo za pare dni urodziny i 37l.
A przepraszam jeszcze jedno pytanie to tylko trisomie nic innego serio nie? Reszty wad chromosomalnych nie?
Duomami
U Nas dajemy radę, tylko mąż za tydzień wraca do pracy i będę sama orzez 8h ale myślę że dam radę, w szpitalu tez sama ogarniałam dwójkę to i w domu dam radę. Mały nam ulewał po Bebilonie 1 advane i lekarz kazał nam przejsc na Nan total comfort i teraz ma tak smierdzące i zielone kupy, że masakra. Jutro będę dzwonić fo lekarza ciekawe co powie, bo kupa zielona się utrzymuje od przejscia na Nan. Odciągam też swoje mleku i mu dajemy. Natomiast córka jest tylko na piersi. Od 3 tygodni mają katar ale na szczęście nie schodzi im na oskrzela. Ja natomiast mam anginę, dostałam antybiotyk, ale można normalnie przy nim karmić piersią. A co u Was?Hejka i jak tam mamuśki dajecie radę?
WitajNiczka!:-)U mnie wczoraj na badaniu wyszlo ze w moim brzuszku zadomowily sie bliznieta Lekarz do ktorego chodze jest dobrym specjalista od ultrasonografii i stwierdzil od razu ze jest to ciaza blizniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa, a wiec ta z ciaz blizniaczych najwyzszego ryzyka :---( A poza tym w macicy mam wielkiego krwiaka, wiec juz wogole duze zagrozenie. Jestem przerazona tym wszystkim! Biore luteine dopochwowo i mam lezec plackiem. Ale mam jeszcze dwie coreczki, wiec przy nich to lezenie plackiem wcale nie jest takie proste:-(
A co tam u ciebie niczka?Jak sie czujesz? Wiesz jaka u ciebie jest ciaza? (czy tez jedno, czy moze dwuowodniowa? Pozdrawiam
reklama
Annallie
Odnośnie mleka to po każdym Comforcie jest zielona kupa i smrodek, że hoho. To jest normalne. Winna jest większa dawka żelaza w tych mlekach.U Nas dajemy radę, tylko mąż za tydzień wraca do pracy i będę sama orzez 8h ale myślę że dam radę, w szpitalu tez sama ogarniałam dwójkę to i w domu dam radę. Mały nam ulewał po Bebilonie 1 advane i lekarz kazał nam przejsc na Nan total comfort i teraz ma tak smierdzące i zielone kupy, że masakra. Jutro będę dzwonić fo lekarza ciekawe co powie, bo kupa zielona się utrzymuje od przejscia na Nan. Odciągam też swoje mleku i mu dajemy. Natomiast córka jest tylko na piersi. Od 3 tygodni mają katar ale na szczęście nie schodzi im na oskrzela. Ja natomiast mam anginę, dostałam antybiotyk, ale można normalnie przy nim karmić piersią. A co u Was?
Podziel się: