reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Tak to moja pierwsza ciąża🙂 chciałam 2 dzieci więc fajnue bo już chodzenie w ciąży bede miała za sobą🙈strasznie się wszystkiego boje ale nie pierwsza nie ostatnia.. na początku bede miała pomoc gorzej jak zostane z maluszkami sama..
No fajnie jak bys miała na dłużej kogoś do pomocy choćby dorywczo. Ja sama nie wiem jak bym dała radę gdyby nie pandemia;)mąż jest dużo w domu ale wiem ze wiele Dziewczyn radzi sobie same i mają jeszcze inne dzieci☺jest fajna grupa na Facebooku Bliźniaki Bliźnięta Ciąża bliźniacza mnoga dla bliźniąt bliźniaków Twins zajrzyj tam☺a i tez ważne czy chcesz karmić piersią bo jak tak to pomoc raczej konieczna;)

reklama
Mdłości w ciazy to nie są mdłości spowodowane zaleganiem czegoś na żołądku, tylko zmianami hormonalnymi - poluzowanie mięśni, spowolnienie perystaltyki itp. Ja miałam całodobowe mdłości bez wymiotów od 6 do 12 tygodnia połączone z ogólnym osłabieniem i sennością. Potem nagle wszystko minęło. W końcu znajdziesz swój sposób i produkty neutralne które dasz radę zjadać. Najważniejsze to starać się coś zjeść, tak aby sie nie głodzić. Jest to niezdrowe dla ciąży. Ze środków na mdłości polecam te na bazie imbiru, jak Imbifem.

Ostatnia edycja:
Tak to moja pierwsza ciąża🙂 chciałam 2 dzieci więc fajnue bo już chodzenie w ciąży bede miała za sobą🙈strasznie się wszystkiego boje ale nie pierwsza nie ostatnia.. na początku bede miała pomoc gorzej jak zostane z maluszkami sama..
Nie przejmuj się, jestem w tej samej sytuacji😊 Na początku był starach ale teraz się cieszę 😊 Jestem w 20 tygodniu ciąży, pierwszej ciąży. Damy radę 😊

Cześć dziewczyny już chyba czas do was dołączyć :-) miałam w zeszłym tygodniu usg i są dwa pecherzyki z zarodkami i w jednym bije serduszko. Idę w przyszłym tygodniu sprawdzić czy bije i drugie... może za wcześnie się tu pojawiam, zobaczymy. Jestem pełna obaw i pomyślałam, ze może razem będzie raźniej :-) bo kompletnie nie umiem się ogarnąć jeszcze. Powoli oglądam wózki itp... i się przyzwyczajam do myśli o bliźniakach, ale mam tyle obaw. Pozdrawiam was serdecznie, spokojnej niedzieli jeszcze świątecznej :-)

Ciężko 🙈😅
Od paru dni strasznie mi puchną stopy. Estetycznie mi to wisi, ale coraz bardziej bolą.
A jak u Ciebie?
Mi się pierwszy raz zdarzyło w drugi dzień świąt, że spuchły mi stopy. Ogólnie czuję się dobrze, ale mam problem ze schodami 😁 Tobie lekarz też ciągle mówi, żeby jak najwięcej leżeć?

Cześć dziewczyny już chyba czas do was dołączyć :-) miałam w zeszłym tygodniu usg i są dwa pecherzyki z zarodkami i w jednym bije serduszko. Idę w przyszłym tygodniu sprawdzić czy bije i drugie... może za wcześnie się tu pojawiam, zobaczymy. Jestem pełna obaw i pomyślałam, ze może razem będzie raźniej :-) bo kompletnie nie umiem się ogarnąć jeszcze. Powoli oglądam wózki itp... i się przyzwyczajam do myśli o bliźniakach, ale mam tyle obaw. Pozdrawiam was serdecznie, spokojnej niedzieli jeszcze świątecznej :-)
Będzie dobrze i w drugim zarodku pojawi się serduszko 😊 Gratulacje 😊 Super, bo coraz więcej nas jest 😊

reklama
Do góry