Guni85
Fanka BB :)
Ojej bardzo bardzo mi przykro.Dziewczyny chciałam dodać, że okazało się że są bliźniaki 10tc jkdo ale niestety wczoraj dowiedziałam się, że serduszka przestały bić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojej bardzo bardzo mi przykro.Dziewczyny chciałam dodać, że okazało się że są bliźniaki 10tc jkdo ale niestety wczoraj dowiedziałam się, że serduszka przestały bić
Ja ale przerwa pomiędzy dziećmi to 4 lata. Bliźniaki drugie .Cześć dziewczyny!
Poszukuje mamy ktora jest po CC i zaszła po tym w ciążę bliźniaczą. Czy jest tutaj jakąś w podobnej sytuacji? Bardzo proszę o odpowiedź
To jest normalne, przynajmniej w moim przypadku było, od około 16tyg ból był noe do wytrzymania jak cos robilam w domu to na drugi dzien nie umialam z łóżka wstac a w nocy przeciez kilka razy trzeba siku zrobic to ledwo szłam podpierając się o wszystkie meble. Nie mialam krwawien ani zadnych innych problemów. Teraz jestem miesiąc po porodzie i jak dlugo chodze to tez mnie boli, ale lekarz mnie ostrzegł ze to moze się utrzymywac kilka tygodni po porodzie.Dziewczyny, jak radzić sobie z bólem krocza? Jestem w 14+5 tyg ciąży. Na poczatku też bolało, lekarz powiedział że to wszystko przez "rozpulchnienie się" macicy itp. teraz zaczynam się martwić czy to nie wina szyjki macicy. Wizyte mam dopiero 30.12... Ból jest dokuczliwy, czasem ledwo chodzę, ale nie mam plamien ani bólu brzucha.
Dziekuje za odpowiedź. Czyli rozumiem, że to normalne i trzeba swoje przecierpieć... Najgorzej jak dochodzi do tego ból rozciągajacej się macicy. Właśnie musiałam się położyć bo już nie dałam rady stać na nogach, odczuwam taki nieprzyjemny ucisk w podbrzuszu.To jest normalne, przynajmniej w moim przypadku było, od około 16tyg ból był noe do wytrzymania jak cos robilam w domu to na drugi dzien nie umialam z łóżka wstac a w nocy przeciez kilka razy trzeba siku zrobic to ledwo szłam podpierając się o wszystkie meble. Nie mialam krwawien ani zadnych innych problemów. Teraz jestem miesiąc po porodzie i jak dlugo chodze to tez mnie boli, ale lekarz mnie ostrzegł ze to moze się utrzymywac kilka tygodni po porodzie.
Ja tak nie miałam. Jeśli szyjka przy tym sie nie skraca to pew nie jest to normalne. Warto brać magnez myślę tak na wszelki wypadek ☺Dziekuje za odpowiedź. Czyli rozumiem, że to normalne i trzeba swoje przecierpieć... Najgorzej jak dochodzi do tego ból rozciągajacej się macicy. Właśnie musiałam się położyć bo już nie dałam rady stać na nogeach, odczuwam taki nieprzyjemny ucisk w podbrzuszu.
Taki normalny magnez byle jaki z apteki czy jest jakiś który polecasz? Lekarz nic mi nie mówił, że mam brać, ale gdzieś na forach się natknęłam że to może pomóc na te bóle.Ja tak nie miałam. Jeśli szyjka przy tym sie nie skraca to pew nie jest to normalne. Warto brać magnez myślę tak na wszelki wypadek ☺
No mi lekarz też nie mówił ale brałam ja brałam magne b6 ale dużo tak z kilka dziennie już nie pamiętam dokladnie ile. Może zapytaj lekarza tak na wszelki wypadek ile brać ? Też brałam nospe jak coś bolałoTaki normalny magnez byle jaki z apteki czy jest jakiś który polecasz? Lekarz nic mi nie mówił, że mam brać, ale gdzieś na forach się natknęłam że to może pomóc na te bóle.
Ja brałam 3x1 magne b6, prenatal duo i luteine dopochwowo 2x1. Ucisk w dole brzucha i ciągnięcie czulam ale przy końcu juz jak córka sie rozpychała.Taki normalny magnez byle jaki z apteki czy jest jakiś który polecasz? Lekarz nic mi nie mówił, że mam brać, ale gdzieś na forach się natknęłam że to może pomóc na te bóle.
Gratuluje to Twoja pierwsza ciąża ?bo jeśli tak to i tak jest niespodzianką i trzeba się przygotować na rewolucję jeśli nie to tak jak z jednym tylko ze wszystko bardziejwiększe mdłości więcej kg w ciąży więcej pracy później ale też niekoniecznie bo to w sumie indywidualna sprawa (w sensie te dwie pierwsze rzeczy bo pracy napewno bedzie dużo)ale nastaw sie pozytywnie bliźniaki to fajna sprawa jak piszesz razem się bawia no i co za oszczędność czasu,odrazu dwojkai dbaj o siebie w ciąży, nie przemęczaj się, odpoczywaj duzo
p.s. u mnie też początkowo były trzy Dzidzie..